به گزارش خبرنگار ایکنا، به مناسبت هفته فرهنگی شهرستان تهران و در راستای ترویج و گسترش فرهنگ نیکوکاری در جامعه برای کمک به گروه هدف سازمان بهزیستی، مراسم بزرگداشت مرحوم هاشم سلیمی آشتیانی و رونمایی و آغاز توزیع لوازمالتحریر و ویلچرهایی که نزدیکان و دوستان آن مرحوم برای بزرگداشت او خریداری و به گروه هدف بهزیستی اهدا کردهاند، امروز 18 مهرماه در شیرخوارگاه شبیر برگزار شد.
محمد نصیری، مدیرکل بهزیستی استان تهران در این مراسم با اشاره اینکه آخرین روز هفته فرهنگی تهران برای گرامیداشت عنصری که در ذات همه مردم ایران است و آن خیرخواهی است، در شیرخوارگاه شبیر که از زمین و بنا و بازسازی و همه ارکان توسط خیرین انجام شده، اختصاص داده شده است.
وی گفت: هزینه نگهداری و اداره این مرکز سال گذشته شش میلیارد تومان بود که از سوی خیرین تأمین شده است.
نصیری ضمن بزرگداشت مرحوم سلیمی که هم اهل خیر و هم مروج کار خیر بود، گفت: مجموعه شیرخوارگاهی ترکمانی و شبیر فرسوده شده بود و مناسب نگهداری کودکان نبود. به مرحوم سلیمی گفتم شما مدرسه، مسجد، حسینیه، بیمارستان و ... ساختهاید اما شیرخوارگاه نساختهاید. ایشان گفت در استان مرکزی و البرز شیرخوارگاه ساختهایم. گفتم اما در تهران نساختهاید که ایشان قبول کردند و اولین کلنگ ساخت اینجا را ایشان با علی حقیقتخواه و مشارکت بسیاری از خیرین ساختند.
نصیری با اشاره به اینکه سه سال پیش متوسط بچههایی که در مراکز نگهداری میشدند، ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر بود، گفت: اکنون در سه شیرخوارگاه ۱۰۰ کودک هم نداریم و کودکی که سه ماه اقامت در مرکز داشته باشد نیز وجود ندارد.
وی اعلام کرد: بیشتر کودکان یا بازپیوند شدهاند، یا به فرزندخواندگی رفتهاند و یا در مراکز خانواده محور حضور دارند. اکنون برای ترخیص کودکان مدلسازی پلتفرمی داریم و برای بخش زیادی از بچههای خروجی نگرانی نداریم. در حوزه کودکان کار اکنون وضعیت بهتر شده و این به دلیل فعالیت خیرین است.
وی ادامه داد: دو سال پیش یک تخت روان خالی نداشتیم اما اکنون در حوزه سالمندی برای سالمندان مجهولالهویه ۵۰۰ تخت خالی و ۲۰۰ تخت خالی برای بیماران روانی داریم که همه توسط خود مردم رقم خورده است.
محمدرضا کارگری، خیر کشورمان نیز در این مراسم گفت: افتخار داریم ۴۰ سال در خدمت هاشم سلیمی آشتیانی بودیم. ایشان نه پست و مقامی داشت و نه ثروتی. اما چه اتفاقی افتاد که در تهران بینظیرترین تشییعجنازه را داشت. ایشان مغازهای ۱۲ متری داشت اما برای فوت او رئیس جمهور و بیشتر وزرا پیام تسلیت دادند. او بنده خدایی بود که رنگ خدایی گرفته بود و احسنالخالقینی شده بود که خدا بابت خلقت او به خود تبریک میگوید.
وی اظهار کرد: اگر رسانهها همانقدر که در مدرسهسازی به ما کمک کردند، در بخش سلامت و معلولان کمک کنند، مردم و خیرین مشکلات سلامت و معلولان را حل میکنند. بارها گفتهایم که باید نشستهایی با مسئولان بهزیستی استانها داشته باشیم. مجمع خیرین حامیان معلولان بهزیستی را نداریم که باید تشکیل شود.
احمد قیومی، فرماندار تهران نیز گفت: هر کسی اجازه این را پیدا نمیکند که مالش را در کار خیر هزینه کند. این لطف و موهبت خداوند و عنایت اهل بیت(ع) است که اجازه میدهد انسانها مالشان را در این راه هزینه و ماندگار کنند. اینجا زمانی توسط قاضی شبیر اهدا شده که انسان والا، مؤمن و معتقدی بود. سالها بعد خیرینی مثل سلیمی و کارگری مجموعه را برای حمایت از کودکان بازسازی کردند.
وی افزود: با افتخار اعلام میکنیم در مراکز نگهداری از کودکان تهران کمتر از ۱۰۰ کودک زیر سه سال نگهداری میشود. قوانین و بروکراسی را تسهیل کردیم تا زودتر بچهها خانوادهدار شوند. ۱۰ درصد جمعیت هر شهر دارای معلولیت هستند و حتماً مشارکت همه مردم و خیرین را میطلبد تا کارهای بزرگی برای حمایت از آنها انجام شود. نیاز به اصلاح قوانین برای حمایت از فعالیت خیرین داریم و حتماً در این زمینه فعالیت میکنیم.
تقدیر از خیرین از جمله محمدرضا کارگری نیز بخش پایانی این مراسم بود. در حاشیه این مراسم از ویلچرها و لوازمالتحریری که دوستان و بستگان مرحوم سلیمی برای بزرگداشت یاد و خاطره آن مرحوم به گروههای هدف بهزیستی اهدا کرده بودند رونمایی و توزیع این اقلام آغاز شد.
انتهای پیام