بیستودومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کشور روسیه طی روزهای گذشته با حضور محمدرسول تکبیری، حافظ کل قرآن کریم برگزار شد و این حافظ جوان در عین شایستگی از رسیدن به رتبه بازماند.
در توانمندی این حافظ کل قرآن همین بس که او را باید به عنوان جوانترین دارنده مدرک درجه یک حفظ تخصصی قرآن، معادل درجه دکتری، بشناسیم که سال گذشته در سن 28سالگی موفق به دریافت این رتبه شد.
او با وجود اینکه در مسابقات داخلی مجموعهای از عناوین برتر را از مسابقات سراسری اوقاف تا دانشجویی، بسیج و ... کسب کرده، اما هنوز نتوانسته این موفقیتها را در عرصه بینالمللی تکرار کند.
تکبیری بعد از بازگشت از کشور روسیه در گفتوگو با خبرنگار ایکنا گفت: این مسابقات در رشته حفظ کل قرآن به صورت یک مرحلهای بود و سه سوال 12 سطری پرسیدند.
وی افزود: در گروه داوری اساتیدی از کشورهای روسیه، کویت، قطر، تانزانیا، مصر و ... حضور داشتند و در نهایت در رشته حفظ کل قرآن نیز نمایندگان کشورهای لیبی، قطر و یمن حائز رتبههای برتر شدند. جالب است که داور قطری 25ساله و داور تانزانیایی 28ساله بود.
تکبیری با اشاره به سطح بالای مسابقات تصریح کرد: اجرای خیلی خوبی داشتم و تمرین زیادی انجام داده بودم، اگر فیلم اجرای من را با افراد دیگر حاضر در مسابقات مقایسه کنید، متوجه تفاوت اجرا خواهید شد.
این حافظ کل قرآن بیان کرد: در مسابقات کشور روسیه سه سوال 10 تا 12 سطری پرسیده و همین باعث شد، حدود 15 نفر نمره کامل حُسن حفظ را دریافت کنند. وقتی این تعداد از شرکتکنندگان کامل بخوانند، دست هیئت داوران برای دادن رتبه به کشورهایی که میخواهند، بازتر خواهد بود.
نماینده کشورمان در مسابقات بینالمللی قرآن کشور روسیه با اشاره به اینکه قبل از اعزام اجرای شرکتکنندگان دوره گذشته را چند بار مشاهده کردم، اظهار کرد: بر اساس آنچه مشاهده شد در دوره گذشته دو یا سه نفر توانستند، حُسن حفظ کامل داشته باشند، در چنین شرایطی دریافت رتبه راحتتر است. فیلم اجرای رتبه سوم سال گذشته را دیدم، اجرا و حُسن حفظ او در حد نفر پانزدهم مسابقات امسال هم نبود و لذا این دوره از سطح بسیار بالایی برخوردار بود.
تکبیری درباره رتبههای برتر این دوره گفت: امسال نفر اول از کشور لیبی بود، این شرکتکننده سال گذشته رتبه نخست مسابقات اولالأوائل کشور قطر را کسب کرده بود. این سابقه در رسیدن او به رتبه اول روسیه بیتأثیر نبود. همچنین رتبه دوم به نماینده کشور قطر که اجرای خوبی نداشت، رسید. جالب بود که از قطر دو شرکتکننده حضور داشت و جالبتر اینکه قطر حامی مالی این رقابتها بود. در ایام برگزاری مسابقات هم یک هیئت 40 نفره از سران قطر در مسابقات بودند. نمایندگان یمن و فلسطین را هم با وجود اینکه تلاوت خوبی نداشتند، اما به عنوان نفر سوم معرفی کردند تا توجهی به بحث مقاومت داشته باشند.
این حافظ کل قرآن با اشاره به اینکه به دلیل رضایت از اجرایم انتظار دریافت رتبه اول یا دوم را داشتم، گفت: همیشه توکل بر خدا داشتهام و همواره تلاش خودم را کردهام، تا بهترین رتبه را کسب کنم، اما شاید مصلحتی بوده است. در ایام برپایی مسابقات با یکی از عوامل اجرایی که سال 2016 در مسابقات قرآن ایران حضور یافته بود و با زبان فارسی نیز آشنا بود، صحبت کردم، او نیز تأکید داشت که بهترین اجرا را داشتهام و نمره من را بالای 98 اعلام کرد.