کد خبر: 4252937
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۳
معاون پژوهشی وزارت علوم:

دیپلماسی علمی را گسترش دهیم

پیمان صالحی در مراسم معارفه سرپرست جدید مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران گفت: ما در داخل کشور کار‌های بزرگ زیادی انجام داده‌ایم، اما در سطح بین‌المللی آنگونه که باید حضور نداشته‌ایم و غربی‌ها حتی در حوزه مهدویت هم بیشتر از ما قلم‌فرسایی کرده‌اند که باید برای این موضوع تدبیری اندیشید.

پیمان صالحیبه گزارش ایکنا، مراسم معارفه حسین واله، سرپرست جدید مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران امروز یکشنبه، ۱۸ آذر در مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار شد.

پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم در این مراسم بیان کرد: ما کمتر توانستیم فعالیت‌هایی را که در حوزه علوم انسانی در گذشته داشته‌ایم در سطح بین‌المللی مطرح کنیم. بر اساس سیستم‌های علم سنجی می‌توان وضعیت علمی هر کشور را سنجید. طی تحقیقی که در سطح وزارت علوم انجام شد، تمام مقالاتی که در سطح دنیا با کلمه «اسلام» چاپ شده است را بررسی کردیم و بیشترین مقاله را ایالات متحده آمریکا و سپس کشور‌های غربی منتشر کرده‌اند.

دیپلماسی علمی را گسترش دهیم

صالحی افزود: ما در داخل کشور کار‌های بزرگ زیادی انجام داده‌ایم، اما در سطح بین‌المللی آنگونه که باید حضور نداشته‌ایم. غربی‌ها در حوزه مهدویت هم بیشتر از ما قلم فرسایی کردند که باید برای این موضوع تدبیری اندیشید. ما گذشته بسیار افتخار آفرینی داریم و اکنون نیز بزرگان بسیاری حضور دارند و باید ظهور و بروز بیشتری در سطح جهان داشته باشیم.

وی اظهار کرد: حدود دو هزار نشریه تأیید شده توسط وزارت علوم داریم که ۹۰۰ نشریه در حوزه علوم انسانی فعالیت می‌کنند ولی کمترین مقالات در حوزه علوم انسانی تولید می‌شود. با فعالیت‌هایی که در دسترسی آزاد به مجلات انجام داده‌ایم رتبه ششم جهان را داریم و زبان فارسی رتبه نهم را در بین هشتاد زبان زنده علمی دنیا دارا است.

معاون وزیر علوم تأکید کرد: خواهش می‌کنم نگاه موسسه بین‌المللی باشد تا بتوانیم فرهنگ غنی موجود در حوزه حکمت و فلسفه را اشاعه دهیم. جوایز و امتیازات بسیار زیادی را برای نشریاتی که بین‌المللی هستند ایجاد شده است. باید دیپلماسی علمی را گسترش داد و حضور آقای واله فرصت بسیار خوبی است تا بتوانیم به این اتفاق دست یابیم.

 

تبدیل شدن موسسه حکمت و فلسفه به پژوهشگاه

حجت‌الاسلام عسگر دیرباز، رئیس سابق موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در این نشست بیان کرد: ساختمان‌های این موسسه ثبت میراث فرهنگی شده است و باید برای حفظ آن کوشید. گروه‌های 9 گانه موسسه تثبیت شده است و فرصتی برای پژوهشگاه شدن این موسسه پژوهشی فراهم است؛ اگر این موسسه تبدیل به پژوهشگاه شود می‌تواند تاثیرگذاری بیشتری در سطح ملی و بین‌المللی داشته باشد.

وی ادامه داد: بودجه این موسسه بسیار اندک است و کفاف مخارج آن را نمی‌دهد که باید در این باره تدبیری کرد. برگزاری مراسم زیارت عاشورا در روز‌های دوشنبه از اقداماتی است که در این دوره انجام شده است و امیدوارم که جاری و ساری باشد.

دیرباز افزود: وقتی به خارج از ایران می‌رویم جایگاه فلسفی و حکمی ایران را در جهان بیشتر درک می‌کنیم. وضعیت فلسفه و حکمت در قیاس با قبل از انقلاب رشد بسیار خوبی داشته است و اصلاً قابل قیاس نیست که البته هنوز جای کار بسیاری وجود دارد.

وی اظهار کرد: اساتید بزرگی در این موسسه حضور دارند که استوانه‌های علمی هستند؛ امیدوارم با ارتباطات بین‌المللی بتوانیم از اساتید دیگر نیز بهره‌مند شویم.

 

لزوم دستیابی به اهداف اساس‌نامه موسسه حکمت و فلسفه

حسین واله، سرپرست موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در این نشست بیان کرد: از سیدحسین نصر که موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه را تأسیس کردند تا آخرین فردی که مدیر بوده است سپاسگزارم که با فعالیت‌های خود سبب برجا ماندن این موسسه شده‌اند.

دیپلماسی علمی را گسترش دهیم

وی ادامه داد: باید کوشید که این موسسه و نهاد و سرمایه قدیمی باقی بماند؛ اگر نتوانیم کاری انجام دهیم حداقل آن را از دست ندهیم.

واله با بیان اینکه در حوزه فرهنگ، اصل بر جمعی گرایی است و همه باید حضور داشته باشند، گفت: خواهش می‌کنم از اساتید، اعضای هیئت علمی و پیشکسوتان که هرطور صلاح می‌دانند مشارکت داشته باشند و حضور یابند که در این صورت موفق خواهیم شد. باید بر مبنای اساسنامه پیش رفت تا به اهدافی که تعیین شده است دست یابیم.

در انتهای این مراسم از حجت‌الاسلام عسگر دیرباز، رئیس سابق موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران تقدیر و حکم حسین واله، سرپرست جدید این موسسه اهدا شد.

انتهای پیام
captcha