کد خبر: 4253805
تاریخ انتشار : ۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۴
حجت‌الاسلام میرباقری:

تمدن اسلامی نیازمند تربیت انسان در تراز انقلاب اسلامی است

تمدن اسلامی نیازمند تربیت انسان در تراز انقلاب اسلامی است استاد حوزه علمیه گفت: به هیچ وجه نباید از غرب غفلت کرد؛ اگر می‌خواهیم موفق شویم، به یک تحول عظیم نیاز داریم؛ باید انسان کنشگر در میدان و تراز انقلاب اسلامی تربیت شود.

به گزارش ایکنا از قم، حجت‌الاسلام سیدمحمدمهدی میرباقری، استاد حوزه علمیه در سومین مجمع مدارس مسجد محور که امروز ۲۲ آذرماه در اردوگاه نرجس خاتون قم برگزار شد، اظهار کرد: آموزش رسمی کشور و سایر کشورهای اسلامی و غیر اسلامی به شدت تحت تأثیر فضای تجدد قرار گرفته‌اند.

عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: مقصد باید تربیت انسان تراز روشنگر و کارآمد نظام و تمدن اسلامی باشد. نظام آموزشی و دیگر عرصه‌ها باید متحول شوند و نظامی جایگزینی شود که انسانی در تراز انقلاب و تمدن اسلامی و اصل ظهور تربیت کند.

میرباقری تصریح کرد: امروز آماج سیطره تمدنی مادی هستیم که خود را بر جهان تحمیل کرده و سبک زندگی ما را تغییر داده که باید در برابر آن حرکت و برخورد تمدنی داشته باشیم.

مقابله با معضل فرهنگی غرب نیاز جامعه امروز است

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: امروز باید با معضل فرهنگی غرب مقابله شود و باید مرز بین تمدن سیاسی و فرهنگی غرب و اسلام تعیین شود و اگر این مسئله محقق نشود، آفاتی برای جامعه خواهد داشت. باید سنت‌ها و آموزه‌های دینی خودمان را متناسب با جامعه به روز کنیم ولی نباید معیار و مبانی خود را از دست دهیم.

میرباقری با تصریح بر اینکه غرب‌پذیر نیستیم، گفت: برخورد با تمدن غرب بسیار پیچیده است و سهل‌انگاری در برخورد با آن موجب آسیب می‌شود.

مراقب آفات تمدن غرب در حوزه و دانشگاه باشیم

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: اندیشه غالب حوزه و دانشگاه نباید مورد هجمه تمدن غرب قرار گیرد و این آفات نیز امروز جاری و ساری است. اغلب جبهه غرب خوب تلقی می‌شود ولی این امر اشتباه است، از جمله سند ۲۰۳۰ که می‌خواهد جامعه جهانی را با مقاصد استکبار تطبیق‌سازی کند، برای جامعه بسیار آفات دارد.

میرباقری ادامه داد: انقلاب اسلامی در مقابل جریان استکبار ایستاده است و در شرایط کنونی با تمدن جدید غرب مواجه هستیم که در مقابل خداوند ایستاده‌اند. امروز فرهنگ غرب جامعه ایران اسلامی و منطقه را تحت تأثیر قرار داده است و پاسخی در خوری طی قرون پیش دریافت نکرده است.

تعیین موضع نسبت به غرب

وی با بیان اینکه برای مواجه با مسئله تمدن غربی نیازمند انقلاب و حکمرانی اسلامی هستیم، گفت: اگر بخواهیم مسیر انقلاب را ادامه دهیم باید نسبت به تمدن غرب تعیین موضع کنیم و اگر این امر محقق شود منفعل خواهیم شد.

میرباقری با بیان اینکه ما باید برخورد تمدنی داشته باشیم، گفت: این برخورد در همه عرصه‌ها باید اتفاق بی افتاد و نیازمند طرح جامع و انقلاب بزرگی است.

عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: در مرحله ایجاد حکمرانی اسلامی و جامعه اسلامی یکی از عرصه‌های مهم آن آموزش رسمی است که در این زمینه باید کنش‌گری داشته باشیم و امروز باید با نظام استکباری غرب درگیر شویم. درگیری معقول تمدنی باید معطوف به نتیجه بخشی باشد و این مسأله نیاز به عقلانیت در تراز تمدنی دارد.

میرباقری اظهار کرد: در مسیر نظام آموزشی تراز تمدن اسلامی نیاز داریم تا هیئت اندیشه‌ورز و مرکز متفکری تشکیل شود و دائماً این طرح را در تراز تمدنی دنبال کند و زنجیره آن را تا میدان تکمیل کند.

عضو مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: به هیچ وجه نباید از غرب غفلت کرد و اگر می‌خواهیم موفق شویم، به یک تحول عظیم نیاز داریم و می‌بایست انسان کنش‌گر در میدان و تراز انقلاب اسلامی تربیت شود.

وی اذعان کرد: غرب مفاهیم فلسفی، علمی و فناوری و ساختار اجتماعی را تولید کرده است و این باورها را به جامعه جهانی تحمیل می‌کند و در این موقعیت باید از تحت تأثیر قرار گفتن نسبت به آنان اجتناب کنیم.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: باید براساس نظام و ساختار تمدنی اسلامی عرصه‌ها را به یک عرصه تراز انقلاب و مفاهیم اسلامی را تغییر دهیم.

میرباقری با بیان اینکه متون و مفاهیم شرعی و دینی باید متناسب با جامعه تطبیق و معادل‌سازی شود، گفت: غرب می‌خواهد انسان غیرمتعهد به ادیان الهی تربیت کند.

وی در پایان بیان کرد: نسل جدید باید به نظام الهیات، اعتقادی و اندیشه‌ای در تراز تمدن اسلامی مسلط شود و پیرو این مسئله موضع‌گیری در مقابل غرب را محقق می‌کند. نظام فکری الهیات در تراز تمدن اسلامی باید تدوین و تنظیم شود که بتواند به فرد قدرت فهم صحنه درگیری تمدنی را بدهد و موضع گیری کند. باید نسبت به نظام غرب آشنایی پیدا کنیم و جزو اساسی‌ترین تعلیمات باشد و مسائل تمدنی اسلامی باید به دانش آموزان تعلیم کنیم.

انتهای پیام
captcha