کد خبر: 4262396
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۲
حجت‌الاسلام والمسلمین جوادی آملی:

تمامی اعیاد اسلامی ریشه در مبعث دارند

رئیس بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء گفت: هر عیدی در اسلام، ریشه در عید مبعث دارد و این رویداد تجلی اعظم و منبع همه خیرات و رحمت در نظام تکوین و تشریع است.

مرتضی جوادی آملی از اساتید سطوح عالی حوزه علمیه

به گزارش خبرنگار ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی جوادی آملی از اساتید سطوح عالی حوزه علمیه قم امروز سه شنبه نهم بهمن در دیدار جمعی از نخبگان علوم قرآنی اهل سنت هندوستان، فارغ‌التحصیلان دانشگاه و مراکز علمی دیوبندی، ضمن تبریک سالروز عید سعید مبعث به اهمیت واژه‌های متعالی در فرهنگ دین و قرآن اشاره کرد و افزود: واژه «تجلی» یکی از برترین مفاهیم در قرآن و عرفان است.

وی با بیان آیه‌ای از جریان حضرت موسی (ع) اظهارکرد: بنی‌اسرائیل که به دنبال مسائل حسی بودند، درخواست دیدن خداوند را مطرح کردند. خداوند به حضرت موسی فرمود به آنها بگو: شما نمی‌توانید مرا ببینید، اما به کوه نگاه کنید. خداوند تجلی خود را در کوه به کار برد و کوه متلاشی شد. (قَالَ رَبِّ أَرِنِی أَنْظُرْ إِلَیْکَ ۚ قَالَ لَنْ تَرَانِی وَلَٰکِنِ انْظُرْ إِلَى الْجَبَلِ فَإِنِ اسْتَقَرَّ مَکَانَهُ فَسَوْفَ تَرَانِی ۚ فَلَمَّا تَجَلَّىٰ رَبُّهُ لِلْجَبَلِ جَعَلَهُ دَکًّا) این یک تجلی کوچک بود، اما کوه متلاشی شد. جریان مبعث پیامبر اکرم (ص) تجلی اعظم است که از همه چیز در نظام هستی بالاتر و بزرگ‌تر است.

استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم با تأکید بر جایگاه والای عید مبعث در اسلام، بیان کرد: هر عیدی در اسلام، مانند عید جمعه، عید فطر و عید قربان، ریشه در عید مبعث دارد. مبعث پیامبر (ص) تجلی اعظم و منبع همه خیرات و رحمت در نظام تکوین و تشریع است.

حجت‌الاسلام والمسلمین جوادی آملی به جهانی‌ بودن پیام قرآن اشاره کرد و گفت: قرآن محدود به جامعه اهل سنت یا شیعه نیست، بلکه برای هدایت همه بشر آمده است. ظلم و اجحاف به بشریت آن است که این کتاب را مخصوص خود بدانیم و جامعه بشری را از هدایت آن محروم کنیم. باید تلاش کنیم قرآن و عترت را به جامعه بشری معرفی کنیم تا همه از نورانیت آن بهره‌مند شوند.

وی با اشاره به عنایات الهی نسبت به امت اسلام بیان کرد: ما به لطف و عنایت الهی وارد حوزه اسلام شده‌ایم و، چون مسلمانیم از قرآن بهره می‌بریم. اما این کتاب آسمانی مخصوص هدایت ما نیست، بلکه برای هدایت همه بشریت آمده است. وظیفه ما معرفی قرآن و عترت است تا کل جامعه بشری از این نورانیت بهره‌مند شود.

استاد حوزه علمیه قم ضمن تبیین جایگاه والای اهل‌بیت (ع) به آیه مباهله اشاره کرد و افزود: آیت‌الله العظمی جوادی آملی ذیل این آیه فرمودند: (فَمَنْ حَاجَّک فِیهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءَک مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَکمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَکمْ وَأَنفُسَنَا وَأَنفُسَکمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَل لَّعْنَتَ الله عَلَی الْکاذِبِینَ) اهل‌ بیت پیامبر (ص)، جان پیامبر هستند. اینها فرزندان عادی نیستند، بلکه پیوند وجودی با رسول خدا (ص) دارند. اینکه آیه می‌فرماید ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَل لَّعْنَتَ الله عَلَی الْکاذِبِینَ نه اینکه از خدا بخواهید بلکه خودتان لعنت کنید، یعنی اینها تجلی رحمت و غضب الهی هستند، غضب و رحمت اهل‌ بیت(ع)، تجلی غضب و رحمت الهی است.

حجت‌الاسلام جوادی آملی در پایان، سفر این نخبگان علوم قرآنی را برای جامعه اسلامی و خود آنها، سفری پر خیر و برکت دانسته و تأکید کردند که تلاش برای معرفی جهانی قرآن و عترت، وظیفه‌ای مهم و اساسی است.

انتهای پیام
captcha