کد خبر: 4267279
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۱
آیت‌الله علی کریمی جهرمی:

وقار حوزه علمیه حفظ شود

استاد درس خارج حوزه علمیه گفت: حوزه همانطور که بزرگان تلاش کردند پیش برویم و ابتذال را وارد حوزه نکنیم، با وقار و انسانیت جلو رفته است، اگر کسی قصد دارد مرتکب شود این لباس را نپوشد.

آیت الله کریمی جهرمیبه گزارش ایکنا، آیت‌الله علی کریمی جهرمی؛ استاد درس خارج حوزه علمیه، دوم اسفندماه در مراسم رونمایی از احیای کتاب عقبات الانوار فی امامه ائمه الاطهار(ع) که در بنیاد بین‌المللی امامت در قم برگزار شد با بیان اینکه خدا را سپاسگزارم که در مرکزی سخن می‌گویم که در حال فعالیت در مورد حضرت علی و آل علی(ع) است، گفت: مرحوم میرحامد حسین همه وجود خود را فدای این هدف مقدس یعنی دفاع از اهل بیت(ع) کرد. 

وی با بیان اینکه مراد از ولایت آن است که انسان همه وجود خود را به ولی الهی امیرمؤمنان و اولادش منتسب بداند، افزود: در این مقام به ذکر روایتی از امام صادق(ع) اکتفا می‌کنم؛ یونس بن یعقوب می‌گوید به امام صادق(ع) عرض کردم این ولایت شما که خدا به من روزی کرده است برای من محبوب‎تر است از همه دنیا و آن چه که در دنیا هست یعنی حاضر نیستم همه دنیا را به من بدهند ولی ولایت علی و آل علی را از دست بدهم ولی آثار غضب در چهره مبارک امام صادق(ع) آشکار شد که یونس می‌گوید من متعجب شدم و آقا متوجه اضطراب در وجود من شدند و برای رفع ابهام و دلهره من فرمودند ما را به چیزی قیاس کردی که با ما قابل قیاس نبود.

وی ادامه داد: به تعبیر امام(ع)، دنیا و آن چه در دنیا هست چیست که ما را با آن مقایسه کردی. آیا دنیا چیزی جز آن است که انسان دچار گرسنگی می‌شود و با خوردن غذا آن را رفع می‌کند یا دنیا لباسی است که انسان بپوشد و عورت خود را مستور بدارد در حالی که اگر تو محبت و ولایت ما را داری در برابر این ولایت حیات ابدی و جاودان و لایتغیر به دست آورده‌ای.

آیت‌الله کریمی جهرمی اضافه کرد: اگر در این کلام امام تدبر کنیم دنیا برای ما جلوه نخواهد کرد که برای آن تنش درست کنیم و دعوا و اختلاس و ... ایجاد شود. بزرگترین لطف خداوند به ما این است که ما را با این خاندان معظم آسمانی آشنا کرده است. 

استاد درس خارج حوزه علمیه با بیان اینکه علامه میرحامد حسین، شخصیت والا و علامه شهیر است، تصریح کرد: ایشان از بزرگترین استوانه‌های استوار است که اگر کسی منصفانه مطالب ایشان را ببیند در برابر استحکام استدلالات ایشان سر به زیر می‌آورد و در برابر آن تواضع می‌کند.

وی افزود: آیت‌الله العظمی میرزای اعظم شیرازی در مورد میرحامد حسین ضمن سه تقریظ خود در مورد ایشان تعابیر والایی به کار برده است مثلا گفته است او صاحب فضل روی هم انباشته و متکثر بود؛ مقام و موقعیت ایشان بسیار خطیر و با اهمیت است. این جمله انصافا انسان را متحیر می‌کند؛ عالمی که نظیر و شبیه و مشابهی در این خدمتی که کرده است نداریم. 

کریمی جهرمی در مورد کتاب عبقات‌الانوار بیان کرد: نام این کتاب هم زیبا و به معنای شکوفه‌های معطر است که جان انسان را شکوفا می‌کند؛ مرحوم میرزای شیرازی در مورد کتاب ایشان فرمودند که تنها اینطور نیست که خیال کنیم حیات دین و اسلام و آشکارشدن دین فقط در گرو شمشیر و نیزه و جنگ است بلکه بالاتر از شمشیر و نیزه، قلم‌های اهل علم یک عالم برجسته و مخلص فی الله است که اینطور کتابی را نوشته است؛ این کتاب از شمشیر برنده‌تر و نافذتر است. علامه در حالی این کتاب را نوشته‌اند که در اوج سختی بوده است و سفرهای متعدد و دیدن کتابخانه و آثار متعدد را ملاحظه کردند. 

عبقات را جهانی کنید

کریمی جهرمی تصریح کرد: این اثر باید دنباله داشته باشد؛ همکاری و حمایت برای جهانی کردن این نوع آثار؛ این عمل بزرگ و سنگین کار یک نفر نیست و نیاز به همکاری گروهی و جمعی دارد. 

کریمی جهرمی اضافه کرد: در روایت داریم که امام صادق(ع) فرمودند خداوند زراره را رحمت کند زیرا اگر او نبود و همکاران و همفکران او آثار پدر بزرگوارم امام باقر(ع) مندرس شده و از بین می‌رفت و این انسان‌های فداکار و وارسته به نشر و ثبت و ضبط آن پرداختند و امروز هم شما که کمر به خدمت به احیای این آثار بسته‌اید چنین مقامی دارید.

وی اضافه کرد: قرآن کریم هم فرموده است: «مَا كَانَ لِأَهْلِ الْمَدِينَةِ وَمَنْ حَوْلَهُمْ مِنَ الْأَعْرَابِ أَنْ يَتَخَلَّفُوا عَنْ رَسُولِ اللَّهِ وَلَا يَرْغَبُوا بِأَنْفُسِهِمْ عَنْ نَفْسِهِ ۚ ذَٰلِكَ بِأَنَّهُمْ لَا يُصِيبُهُمْ ظَمَأٌ وَلَا نَصَبٌ وَلَا مَخْمَصَةٌ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلَا يَطَئُونَ مَوْطِئًا يَغِيظُ الْكُفَّارَ وَلَا يَنَالُونَ مِنْ عَدُوٍّ نَيْلًا إِلَّا كُتِبَ لَهُمْ بِهِ عَمَلٌ صَالِحٌ ۚ إِنَّ اللَّهَ لَا يُضِيعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِينَ»؛ اگر انسان گرسنگی و تشنگی و رنج و زحمتی متحمل شده است بداند که اجر و پاداش او در نزد خداوند ثابت و باقی و برقرار است. 

انتظار از حوزه

استاد درس خارج حوزه علمیه بیان کرد: انتظار از حوزه علمیه امروز به خصوص حوزه‌های اصیل و مادر و با سابقه مانند نجف و قم این است که گامی بسیار بزرگ در راه علمای سلف مانند سیدمرتضی، شیخ مفید، صدوق، طوسی و سایر علمای بزرگ تا این اواخر که مظهر علم و تقوا مرحوم آیت‌الله العظمی شیخ عبدالکریم حائری بوده است، بردارند؛ اگر انسان با احوالات ایشان آشنا شود که بنده از طریق فرزندشان این سعادت را داشتم خواهیم دید چه مقامی داشتند. 

استاد درس خارج حوزه علمیه بیان کرد: کسی که با حال این مرد بزرگ آشنا شود خواهد فهمید که چقدر دلسوز حوزه و عاشق ایجاد حوزه پاک و منزه و مطهر و عالم بوده است و سید مشایخ ما مرحوم آقای گلپایگانی نقل فرمودند که به ما مراجعه می‌شد که به ایشان سر بزنیم زیرا زار زار در مورد وضعیت حوزه گریه می‌کردند و از اینکه حکومت با طلاب رفتار ناشایستی دارد لذا حوزه با تلاش چنین بزرگانی سر پا مانده است. 

وی افزود: حوزه با خون دل به دست ما رسیده است و ما باید راه میرحامدحسین‌ها، سیدمرتضی و شیخ مفیدها را بپیماییم و برای افزایش سطح علمی حوزه بکوشیم؛ استادان ما تربیت طلبه را کمال خود می‌دانستند و بدون چشمداشت مالی دنبال این کارها بودند. برخی طلاب برخی کارها را می‌کنند که اگر معصیت نباشد خلاف مروت است؛ این که کسی با لباس روحانیت و در صدا و سیما حرکاتی انجام دهد که شأن او نیست برای اینکه مقداری مردم را بخنداند. این کارها یا برای خندان و یا برای پول است؛ اگر برای پول است خدا برای ما کافی است و اگر برای خنداندن است باید با وقار و سنگینی انجام شود.

وی تأکید کرد: حوزه با وقار و انسانیت جلو رفته است و همانطور که بزرگان تلاش کردند پیش برویم و ابتذال را وارد حوزه نکنیم و اگر کسی قصد دارد مرتکب شود اقلا با این لباس نباشد. این کارها ضایع‌کردن زحمات میرحامد حسین و امثال ایشان است. البته کارهای خیر هم زیاد شده است ولی وقار حوزه باید حفظ شود و از آن طرف ماهیت و کیان حوزه را حفظ کنیم؛ آقایان علما و فضلا این وظیفه امروز شماست. 

انتهای پیام
captcha