کد خبر: 4268592
تاریخ انتشار : ۰۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۷
رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) تبیین کرد

توانایی هنر در انتقال مفاهیم عمیق به جامعه در قالبی محسوس

رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) گفت: هنر به عنوان یک ابزار قدرتمند، قادر است معقولات و مفاهیم عمیق را در قالبی محسوس و قابل فهم به جامعه منتقل کند.

سید احسان علوی، رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع)

به گزارش خبرنگار ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سید احسان علوی، رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) عصر چهارشنبه هشتم اسفندماه در نشست علمی «بررسی اندیشه مقاومت در شعر فلسطین از منظر ادبیات و فقه مقاومت» که در دانشگاه باقرالعلوم(ع) برگزار شد، به اهمیت هنر و ادبیات در انتقال معانی و مفاهیم اشاره کرد.

عضو هئیت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) بیان کرد: هنر به عنوان یک ابزار قدرتمند، قادر است معقولات و مفاهیم عمیق را در قالبی محسوس و قابل فهم به جامعه منتقل کند و این فرآیند نه تنها به درک عمیق‌تر انسان از واقعیت کمک می‌کند، بلکه به تقویت روابط انسانی نیز می‌انجامد.

حجت‌الاسلام علوی اظهار کرد: عمیق‌ترین روابط انسانی زمانی شکل می‌گیرد که انسان بتواند فهم‌های عمیق را با نظام معنایی خود در واقعیت پیوند دهد. اگر بخواهیم مفاهیم فلسفی و فرهنگی را به کالای عمیق در ضمیر انسان تبدیل کنیم، شاید قدرت کلام در سطح جامعه کافی نباشد، اما شعر و به‌ویژه شعر آیینی، که پیوندی عمیق با ارزش‌های انسانی دارد، می‌تواند این امر را محقق سازد.

رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) گفت: بار‌ها مشاهده شده است که یک کلمه یا نغمه در شعر می‌تواند تحولی شگرف ایجاد کند و در انتقال نظام معنایی نقش بسزایی ایفا کند.

حجت‌الاسلام علوی به بلوغی که در نغمه شعر وجود دارد و به عمق‌گیری آن در طول سال‌ها اشاره کرد و آن را نشانه‌ای از تأثیرگذاری هنر بر جامعه دانست.

وی همچنین به ارتباط دانشگاه باقرالعلوم به عنوان پیشرو در علوم انسانی و اسلامی اشاره کرد و آن را نمادی از روشنفکری دانست که مرهون اندیشه‌های امام خمینی(ره) است. 

رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) تصریح کرد: امام خمینی(ره) فرمودند که برای فضلای حوزه باید محلی برای تعمیق در علوم انسانی فراهم شود و دانشگاه باقرالعلوم در این راستا تأسیس شد.

حجت الاسلام علوی در ادامه تأکید کرد: در دنیای امروز، که جامعه به شدت نیازمند عمق معنایی است و در فضای دیجیتال حوصله انسان‌ها برای تعمیق معنا کاهش یافته، هنر و شعر یکی از سالم‌ترین ابزار‌ها برای شناخت و درک رخداد‌های بزرگ به شمار می‌روند. گاهی برخی از ابزار‌ها ناتوان از پنهان و پیدای نظام معنایی هستند و وقتی می‌خواهیم با جملات مفهوم آسمان را منتقل کنیم، زبان گاهی قاصر می‌شود که در این شرایط، زبان، ادبیات و هنر می‌توانند نقش بسزایی ایفا کنند و به انتقال معانی عمیق کمک کنند.

رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) اظهار کرد: زبان و هنر به عنوان ابزاری برای انتقال معنا و قدرت عمق انتقال مفهوم، امروزه به ویژه برای کسانی که خود را روشنفکر دینی می‌دانند، اهمیت زیادی دارد و کسانی که می‌خواهند کنشگری عمیق اجتماعی انجام دهند، با توجه به محدودیت‌های موجود در شرایط کلاسیک، می‌توانند از هنر به عنوان ابزاری مؤثر برای تحقق این هدف استفاده کنند. 

حجت‌الاسلام علوی اظهار کرد: هنر نه تنها وسیله‌ای برای زیبایی‌شناسی، بلکه ابزاری قدرتمند برای تغییر اجتماعی و فرهنگی نیز است.

انتهای پیام
captcha