کد خبر: 4292798
تاریخ انتشار : ۱۵ تير ۱۴۰۴ - ۰۸:۲۶
 حجت‌الاسلام آذربایجانی مطرح کرد

رهبری شجاع، توسل و وحدت ملی؛ عوامل نصرت الهی

عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با بیان اینکه ثبات قدم، آرامش و شجاعت، قوت قلب، استقامت و انسجام و وحدت مردم مجموعه عوامل نصرت الهی است، گفت: گاهی گفته می‌شود دشمنان از سحر و جادو بهره می‌برند؛ این موضوع منتفی نیست ولی باید توجه کنیم که تاثیر این مسئله در افراد ضعیف‌النفس و وسوسه‌پذیر است و هیچ چیزی فراتر از اراده الهی نیست.

مسعود آذربایجانیبه گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام و المسلمین مسعود آذربایجانی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، شامگاه 15 تیرماه در مراسم عزاداری در مؤسسه فهیم در قم به بحث عوامل نصرت و پیروزی بر دشمن در قرآن کریم پرداخت و با بیان اینکه این ایام در آتش‌بس قرار داریم و هر لحظه ممکن است دشمن دوباره کار غلطی انجام دهد، گفت: دشمن خبیث صهیونیستی دست از سر ایران و اسلام بر نخواهد داشت و به تعبیر قرآن: لتجدن اشد الناس عداوه. امیرتوکل کامبوزیا از دانشمندانی است که قبل از انقلاب به طرز مشکوکی از دنیا رفت و برخی معتقدند که ایشان در سطح دانشمندانی چون ابن سینا و خوارزمی و ... بوده است. 

وی افزود: ایشان در 11 رشته علمی تخصص داشت و 5 زبان بلد بوده است؛ استاد دانشگاه سوربون در فرانسه بود و حتی در علم تفسیر هم کتاب داشته است و از جمله 800 صفحه کتاب در مورد تاریخ یهود نوشته است. ساواک و شعبه‌های یهود وقتی متوجه شدند که او مطالبی در مورد یهود نوشته است او را دستگیر کردند و کشتند گرچه برخی آثار دیگر او باقی مانده است ولی متن او در مورد یهود مفقود شد.

آذربایجانی با بیان اینکه وقتی سخن از پیروزی می‌کنیم منظور این نیست که همیشه ما در هر مقابله‌ای پیروز هستیم، ادامه داد: در دفاع مقدس هشت ساله در عملیات‌های چون کربلای 4 ما شکست بزرگی خوردیم ولی در برخی عملیات‌ها هم پیروز شدیم بنابراین فهم عمومی باید پیروزی و شکست را در طول تاریخ ببیند نه فقط در یک مقطع؛ چه بسا در عاشورا همه تصورشان شکست قطعی امام حسین(ع) بود ولی امروز می‌بینیم که حقیقت پیروز شده است و بنی‌امیه شکست خوردند.

مفهوم صحیح پیروزی

عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با بیان اینکه براساس سوره فتح که سخن از فتح مبین است تصور همه ما آن است که سخن از پیروزی قطعی در میان است ولی بیشتر مفسران آن را به صلح حدیبیه مرتبط می‌دانند، اضافه کرد: یعنی گاهی خود یک صلح دلیل بر پیروزی و فتح است چه بسا در فتح مکه هم شاهد آن هستیم؛ بنابراین برخلاف ما که تصور می‌کنیم فقط جنگ، دلیل فتح است ولی در نگاه دین، اینطور نیست.

آذربایجانی با بیان اینکه این نوع مباحث تخصصی است و نباید ساده‌انگاری کنیم، افزود: در تفسیر نورالثقلین در ذیل آیه: کل یوم هو فی شان؛ آمده است که سه تن از صحابه امام مجتبی(ع) خدمت ایشان می‌رسند و از امام می‌خواهند که چرا صلح کرده‌اند و جنگ را ادامه دهند؛ حضرت(ع) فرمودند: مرام ما این است که ما عهدنامه را تا زمانی که دشمن نقض نکند نقض نمی‌کنیم. حضرت در سخن دیگر خطاب به حجر می‌گوید هدف این عهدنامه صلح، حفظ و بقای جان شیعه است یعنی گاهی حفظ شیعه یعنی پیروزی. در مرحله کنونی هم بدون اینکه ذره‌ای ضعف نشان دهیم باید مجموعه عوامل را درنظر بگیریم و نسبت به مذاکره و ادامه جنگ و ... تصمیم بگیریم.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با اشاره به چند دسته از عوامل نصرت و پیروزی، تصریح کرد: دسته اول عوامل معنوی مانند توکل و امید به خدا و حسن ظن به حضرت حق است؛ برخی آیات مانند «و ما النصر الا من عندالله العزیز الحکیم». یا فرموده است: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ يَنْصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ؛ در این آیه نصرت مشروط به آن است که ما هم دین خدا را نصرت و یاری دهیم و قواعد لازم را هم مدنظر داشته باشیم زیرا در جنگ احد به خاطر اینکه مسلمین تصور کنند پیروز شده‌اند تنگه را رها کردند و همین سبب شد تا متحمل شکست سختی بشوند.

آذربایجانی با بیان اینکه دعاکردن و توسل هم از عوامل نصرت الهی است، اظهار کرد:  پیامبر(ص) در هر غزوه دعای خاصی داشتند؛ در جنگ احزاب یا خندق وقتی همه دشمنان با آن وسعت سراغ مسلمین آمدند ایشان تعابیر عجیبی در دعا دارند؛ همچنین تقویت اراده و حفظ روحیه مردم در شرایط جنگ بسیار مهم است و تحلیل‌ها نباید به سمتی پیش برود که موجب نومیدی مردم شود. 

برخی عوامل نصرت

این پژوهشگر حوزه و دانشگاه با بیان اینکه ثبات قدم، آرامش و شجاعت، قوت قلب، استقامت و پشت نکردن به دشمن مجموعه عوامل نصرت است، به بحث این روزهای فضای مجازی اشاره کرد و گفت: گاهی گفته می‌شود دشمنان از سحر و جادو بهره می‌برند؛ این موضوع منتفی نیست ولی باید توجه کنیم که تاثیر این مسئله در افراد ضعیف‌النفس و وسوسه‌پذیر است و هیچ چیزی فراتر از اراده الهی نیست و خوب است با برخی اذکار مانند آیت الکرسی و یدالله فوق ایدیهم و ... اثر آن را از بین ببریم. ما باید مطمئن باشیم که رژیمی که این همه کشتار کرده است قطعا باطل است و ما قطعا حق ولی ما هم باید کارها را به درستی در برابر او انجام دهیم و از این نوع ابزارها نباید بترسیم.

آذربایجانی بیان کرد: یکی دیگر از عوامل پیروزی، همبستگی و انسجام بین ملت است که در این جنگ هم نقش آن را شاهد بودیم و باید همه قدردان آن باشند و نشود که چند روز بگذرد و دوباره کم لطفی بکنیم؛ از دیگر عوامل نصرت، وجود رهبری حکیمانه مقام معظم رهبری در این مقطع بود که واقعا باید قدردان باشیم؛ در دوران پهلوی دوم او چندین مرتبه از کشور به خاطر ترس فرار کرد و در کشورهای دیگر هم نمونه آن را دیده‌ایم ولی ایشان محکم ایستادند. 

آذربایجانی با بیان اینکه عدم توجه به شایعات رسانه‌های دشمن از دیگر عوامل نصرت و پیروزی است، گفت: یکی از مسائلی که در روان‌شناسی روی آن بحث است و قرآن بر آن تاکید دارد همین مسئله است و در این مورد بر «سَمَّاعُونَ لِلْكَذِبِ أَكَّالُونَ لِلسُّحْتِ ۚ فَإِنْ جَاءُوكَ فَاحْكُمْ بَيْنَهُمْ أَوْ أَعْرِضْ عَنْهُمْ» تاکید کرده است؛ اختلاف‌افکنی و تفرقه ونفوذ هم از دیگر موضوعاتی است که می‌تواند مانع پیروزی شود. 

وی افزود: امروز در بحث نفوذ با توجه به جمعیت 90 میلیونی کشور کنترل آن کار سختی است ولی اگر همراهی مردم با نظام زیاد شد و خود مردم کنترل کنند و اعتماد آنان جلب شود این خطر کمتر خواهد شد لذا باید جذب حداکثری داشته باشیم. 

وی با اشاره به عوامل مادی و نظامی نصرت، بیان کرد: بهترین آیه در این زمینه آیه 60 انفال است که فرموده است تجهیزات نظامی را تا جایی تهیه کنید که دشمنان مخفی آینده هم از قدرت شما بترسند و البته آیه بعد یعنی 61 انفال هم سخن از سلم و صلح اگر درخواست آن از سوی دشمن باشد تاکید فرموده است. این نشان می‌دهد هدف اصلی ما جنگ نیست و ما جنگ‌طلب نیستیم و قصد نداریم دشمنان را نابود کنیم و هدف ترساندن و بازدارندگی است.  

لزوم استفاده از همه متخصصان 

آذربایجانی با تاکید بر لزوم استفاده از همه متخصصان علوم سیاسی و هسته‌ای و ...، اظهار کرد: الان خیلی از مردم وقتی مواضع ترامپ را می‌بینند او را دیوانه قلمداد می‌کنند ولی برخی استادان و تحلیل‌گران معتقدند که او از تئوری بازی بزدل استفاده می‌کند؛ همچنین تئوری پیش‌بینی ناپذیر بودن لذا گفت ما دو هفته صبر می‌کنیم و بعد تصمیم می‌گیریم ولی دو روز بعد حمله کرد. 

عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه همچنین بر لزوم تحلیل و تبیین آیات 120 تا 180 سوره مبارکه آل عمران تاکید کرد و افزود: یکی از دلایل شکست در جنگ احد براساس این آیات آن بود که انضباط نظامی را رعایت نکردند و گوش به فرمان پیامبر و ولی امر نکردند؛ قرآن صریحا فرموده است که «وَمَا مُحَمَّدٌ إِلَّا رَسُولٌ قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلِهِ الرُّسُلُ ۚ أَفَإِنْ مَاتَ أَوْ قُتِلَ انْقَلَبْتُمْ عَلَىٰ أَعْقَابِكُمْ ۚ وَمَنْ يَنْقَلِبْ عَلَىٰ عَقِبَيْهِ فَلَنْ يَضُرَّ اللَّهَ شَيْئًا ۗ وَسَيَجْزِي اللَّهُ الشَّاكِرِينَ؛ ما باید این ابزار را از دشمن بگیریم که قوام ملت و کشور ایران به فرد نیست و همه مردم پای کار هستند. 

وی در خاتمه بر لزوم اعلان عفو عمومی و آشتی ملی در شرایط کنونی تاکید کرد و افزود: این مسئله در آیاتی از سوره مبارکه آل عمران و بعد از جنگ احد مطرح شده است و خداوند به پیامبر(ص) فرمود که مردم را ببخش و برای آنان استغفار کن و از آنان مشورت بخواه؛ نکته دیگر هم تاکید بر بشارت و اجر برای شهداست. همچنین جاسوسان در حقیقت دشمن جامعه اسلامی هستند و باید با آنان برخورد شود.          

انتهای پیام
captcha