کد خبر: 4293080
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۴۰۴ - ۰۷:۱۱
تحلیلگر مالزیایی در گفت‌وگو با ایکنا:

پاسخ قاطع ایران هیمنه پوشالی اسرائیل را در هم شکست

یک تحلیلگر مالزیایی معتقد است پاسخ قوی نیروهای مسلح ایران ثابت کرد که می‌توان همینه پوشالی رژیم اشغالگر اسرائیل را شکست داد.

محمد جمال‌الدین شمس‌الدین

رژیم صهیونیستی در ۱۳ ژوئن (23 خرداد) تجاوزی همه‌جانبه به خاک ایران را آغاز کرد و سایت‌های مختلف نظامی و هسته‌ای را هدف قرار داد. این رژیم همچنین جمعی از فرماندهان ارشد نظامی و دانشمندان هسته‌ای و همچنین غیرنظامیان عادی را ترور کرد. ایالات متحده نیز با هدف قرار دادن تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران در مرکز کشور به این تجاوز پیوست.

نیروهای مسلح ایران در پاسخ، با استفاده از موشک‌های نسل جدید که با دقت به اهداف تعیین شده اصابت می‌کردند، اراضی اشغالی و زیرساخت‌های نظامی و صنعتی صهیونیست‌ها را در هم کوبیدند. ایران همچنین با هدف قرار دادن یک پایگاه هوایی مهم در قطر به تجاوز آمریکا پاسخ داد.

پس از ۱۲ روز، رژیم اشغالگر مجبور شد در توافقی که توسط واشنگتن پیشنهاد شد، آتش‌بس یک جانبه اعلام کند.

محمد جمال‌الدین شمس‌الدین، مدیرعامل شورای هماهنگی متفقین سازمان‌های غیردولتی اسلامی (ACCIN) در مالزی در گفت‌وگویی با ایکنا تصریح کرد: پاسخ قوی و قاطع ایران به این رژیم سرکش نشان داد که شکست‌ناپذیر نیست.

بیشتر بخوانید

 
متن کامل این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید:
 
ایکنا ـ به نظر شما، پیامدهای بالقوه این تشدید تنش برای صلح و ثبات منطقه‌ای در غرب آسیا و جهان اسلام چیست؟
 
با ادامه نسل‌کشی در غزه، اوضاع در خاورمیانه از قبل وخیم‌تر شده است. اسرائیل همچنان از ایالات متحده برای جنگ و تغییر رژیم در سراسر خاورمیانه استفاده کرده است. ایران آخرین سنگر دفاعی در برابر نقشه اسرائیل بزرگ است.
 
تشدید تنش از سوی یک رژیم خشونت‌طلب که نقش قربانی را بازی می‌کند، قابل پیش‌بینی است. مطمئناً این امر بی‌ثباتی بیشتری را در کل منطقه ایجاد خواهد کرد.
 
ایکنا ـ آیا معتقدید که عدم محکومیت حملات اسرائیل توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد، نشان‌دهنده‌ یک سوگیری ساختاری در نهادهای بین‌المللی است؟ کشورهای با اکثریت مسلمان چگونه باید به چنین بی‌عملی واکنش نشان دهند؟
 
شورای امنیت یادگاری از گذشته است. ناکارآمد، ناعادلانه و جانبدارانه. باید برچیده شود. حق وتوی 5 قدرت، آن را به یک شکست تبدیل کرده و قادر به محکوم کردن حتی آشکارترین تجاوز و نسل‌کشی نیست.
 
کشورهای با اکثریت مسلمان، به همراه کشورهای دوست که به دنبال عدالت هستند، باید راه‌های دیگر موجود را بررسی کنند. یکی از این راه‌ها، استفاده از مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای تصویب قطعنامه‌ای برای اقدام سازمان ملل است. کشورهای مسلمان باید برای یک تلاش منسجم و هماهنگ متحد شوند.
 
ایکنا ـ ایران رسماً سکوت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) در مورد حملات ایالات متحده و اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای خود را محکوم کرده است. آیا آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نباید به همان اندازه نگران حملات به زیرساخت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز، صرف نظر از کشور، باشد؟
 
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید بی‌طرف و منصف باشد. با این حال، اینطور نیست. اصلاً هیچ بیانیه‌ای صادر نمی‌شود. تصمیم ایران برای رد NPT و اخراج تمام بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اقدامی عاقلانه برای محافظت از امنیت و منافع خود است.
 
ایکنا ـ مالزی، به عنوان یک کشور پیشرو با اکثریت مسلمان و عضو جنبش عدم تعهد، چه نقشی می‌تواند در بسیج تلاش‌های دیپلماتیک علیه تجاوز اسرائیل ایفا کند؟
 
موضع مالزی روشن است. اینکه همه قوانین و معاهدات بین‌المللی باید مورد احترام و پایبندی قرار گیرند. مالزی تجاوز بی‌دلیل به ایران توسط دولت استعماری شهرک‌نشین اسرائیل و شریک جرم آن، ایالات متحده، را محکوم می‌کند.
 
با وجود اینکه در تنگنا قرار داریم، تلاش‌های مداومی در حد توان ما برای بسیج تلاش‌های دیپلماتیک در جریان است.
 
ایکنا ـ برخی معتقدند که این لحظه، آزمونی حیاتی برای وحدت مسلمانان است. آیا معتقدید که جهان اسلام به اقدامات اسرائیل، به ویژه در دفاع از ایران به عنوان یک کشور مسلمان، به طور کافی واکنش نشان داده است؟
 
به هیچ وجه. این نشان می‌دهد که تلاش‌های زیادی برای اتحاد امت باید انجام شود.
 
ایکنا ـ سکوت جامعه بین‌المللی چه پیامی به کشورهای دیگری که ممکن است اقدامات تجاوزکارانه مشابهی را در نظر بگیرند، ارسال می‌کند؟ آیا ما شاهد فروپاشی هنجارهای بین‌المللی هستیم؟
 
مورد اسرائیل منحصر به فرد است. تل‌آویو تنها با توانمندسازی و همدستی تنها ابرقدرت فعلی، ایالات متحده، که یک امپراتوری رو به زوال است، می‌تواند تجاوز خود را انجام دهد.
 
پاسخ قوی و قاطع ایران به این رژیم سرکش نشان خواهد داد که شکست‌ناپذیر نیست. ایران این هاله‌ شکست‌ناپذیری و هیمنه پوشالی را از بین برده است.
 
ایکنا ـ به نظر شما، ملت‌های مسلمان باید چه استراتژی‌های بلندمدتی را دنبال کنند تا اطمینان حاصل شود که صدای جمعی آنها شنیده می‌شود و چنین اقدامات خصمانه‌ای - چه علیه فلسطین، ایران یا دیگران - عادی‌سازی یا نادیده گرفته نمی‌شود؟
 
تنها راه، اتحاد به عنوان یک امت برای منفعت بشریت است. اسلام رحمت للعالمین است. تمدن غرب رو به زوال است. نتوانسته عدالت و هماهنگی را برای جهان به ارمغان بیاورد.
 
ما کشورهای اسلامی باید اختلافات را کنار بگذاریم، بر اولویت‌ها تمرکز کنیم و در همه زمینه‌ها برای تقویت اقتصاد، جایگاه بین‌المللی و قدرت نظامی خود همکاری کنیم.
 
گفت‌وگو از علیرضا حق‌شناس 
ترجمه از محسن حدادی 
انتهای پیام
captcha