کد خبر: 4293650
تاریخ انتشار : ۱۹ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۴
با حضور بانوان عرب‌زبان

نشست «ما رأیت الا جمیلا» در حرم رضوی برگزار شد

به همت بخش غرب آسیای مدیریت زائرین غیرایرانی آستان قدس رضوی، نشست «ما رأیت الا جمیلا» با حضور بانوانی از کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس در رواق دارالرحمه حرم مطهر امام رضا(ع) برگزار شد.

خانم تغرید محمد جونی استاد حوزه علمیه خواهران از کشور لبنان

به گزارش خبرنگار ایکنا، خانم تغرید محمد جونی استاد حوزه علمیه خواهران از کشور لبنان شامگاه پنجشنبه ۱۹ تیرماه محور اصلی سخنرانی خود را مصائب اهل‌بیت(ع) پس از واقعه عاشورا، سخنرانی تاریخی حضرت زینب(س) و همچنین بصیرت و مقاومت بانوان مسلمان با الگوگیری از ایشان قرار داد و اظهار کرد: زنان نقش موثری در حمایت عاطفی و سرپرستی از کودکان و بازماندگان جنگی داشتند.

وی در مورد نقش تشویقی و حمایتی بانوان در کربلا گفت: عبدالله بن عُمَیر کَلبی نیز از دیگر شهیدان کربلا بود که پس از در میان گذاشتن تصمیم خود برای حضور در لشکر امام حسین(ع) با همسرش، علاوه بر تشویق از سمت او، شاهد همراهی همسر خود در این راه شد.

این مبلغ عرصه بین‌الملل افزود: اُمِّ وَهَب، همسر عبدالله بن عُمَیر کَلبی چندین بار اراده کرد که در میدان جنگ حاضر شود و با دشمن بجنگد، درصورتی که امام این اجازه را به ایشان ندادند و از او به عنوان تنها زن شهید کربلا یاد می‌شود، همچنین این زن دلیر پس از شهادت همسر خود، پسرش را نیز راهی میدان جنگ کرد.

وی با بیان نقش پرستاری زنان از مردان جنگنده، اظهار کرد: علاوه بر مرهم گذاشتن بر زخم‌های مجروحان جنگی و راهی کردن دوباره آنها به میدان جنگ، بانوان نقش بسیار مفیدی در حمایت عاطفی و سرپرستی از کودکان و بازماندگان جنگی را داشتند.

خانم تغرید محمدجونی یادآور شد: حضرت زینب(س) شاخص‌ترین مثال در پرستاری و حکایت از امام سجاد(ع) و کودکان هستند. از امام سجاد(ع) نقل شده که فرمودند: پس از اسارت، عمه من تا چند روز از شدت ضعف نمی‌تواست نماز خود را ایستاده بخواند، زیرا در طول مسیر کربلا تا شام همان میزان محدود یک قرص نان خود را به کودکان می‌دادند.

نقش تشویقی و حمایتی زنان در واقعه عاشورا

وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین دلایل حضور زنان در سپاه امام حسین(ع) زنده نگه‌داشتن این حماسه بزرگ در طول تاریخ بود، گفت: زنان پیام‌رسان و بیان‌کننده حقیقت این حماسه بودند. این واقعه عبرت‌آموز با حضور زنان حاضر در کربلا به ما رسیده‌است که می‌تواند تا آخرالزمان برای انسان دارای پند و موعظه باشد.

ارسالی/نشست «ما رأیت الا جمیلا» در حرم مطهر رضوی برگزار شد+عکس

استاد حوزه علمیه خواهران در لبنان ادامه داد: بانوان با همراهی امام حسین(ع) و تحمل بار مصیبت این واقعه جانسوز، صبر و استقامت خود را نشان دادند. این زنان با به دوش کشیدن بار سختی این بلای جگرسوز با فدا کردن همسر و فرزندان خود در راه حق و همچنین مقاومت و ایستادگی در برابر ظلم، الگوی بسیار ارزشمندی برای هم‌جنسان خود در طول تاریخ به ویژه مادران فلسطینی هستند.

وی اضافه کرد: امروزه براساس علم روانشناسی، یکی از مسائل مهم فروپاشی روانی، با توجه به جنس لطیف زن و تاب‌آوری کم او در برابر سختی‌ها، سوگ از دست دادن عزیزان است و بانوان کربلا الگوی بسیار خوبی برای تحمل و صبر سختی‌ها و داغ دل‌های مادران و همسران شهدا هستند.

محمدجونی ادامه بیان کرد: این داغ بزرگ برای زنان کربلا نه تنها آنها را مقاوم‎‌تر کرد، بلکه به آنها قدرتی مضاعف و هدفی راسخ‌تر داد تا با ظلم مبارزه کنند. در خطبه حضرت زینب(س) نیز می‌توان این ایستادگی در برابر ظلم را مشاهده کرد.

وی افزود: این بانوی بزرگوار با تحمل داغ از دست دادن برادر، فرزندان و اقوام خود، لحظه‌ای از خود ضعف نشان نداده و در برابر ظلم ایستادگی کردند و پیام کربلا را برای تمام جهانیان تا قیامت زنده و روشن نگه داشتند.

این مبلغ عرصه بین الملل اظهار کرد: بانوان کربلا مقاومت و عدم شکنندگی را با حفظ عواطف زنانه انجام دادند، به‌طوری که زنان با عواطف و احساسات عمیق خود، خطبه را در برابر دشمن قرائت کرده و با اشک از سوز این واقعه می‌گفتند و با عواطف، دیگران را تحریک می‌کردند.

عاشورا سرشار از درس و عبرت است

وی ادامه داد: زنان در کربلا با حفظ عواطف زنانه به همراه مقاومت و تحمل سختی‌ها، می‌توانند نقطه پایانی برای مباحث تحمل تاب‌آوری در روانشناسی باشند.

استاد حوزه علمیه خواهران بیان کرد: پس از شهادت امام و یارانشان و حمله یزیدیان به خیمه‌ها، بانوان با تمام هتک حرمت‌هایی که به آنها شد، هرگز اجازه ندادند که حجاب و عفاف آنها از بین برد.

ارسالی/نشست «ما رأیت الا جمیلا» در حرم مطهر رضوی برگزار شد+عکس

وی اظهار کرد: عاشورا سرشار از درس و عبرت است و هر اقدامی در این واقعه، حاوی پند‌های زیادی بوده و تمام اشعار حاضر برای این حادثه با عظمت فراوان و غیر تکراری است.

خانم محمدجونی با استناد به خطبه امام حسین(ع) پیش از حرکت به سمت کوفه، گفت: در کربلا هدف فقط اجرای دستوات الهی و مبارزه با ظلم در راه خدا بود. امام حسین(ع) برای عملی کردن امر به معروف و نهی از منکر در جامعه، قیام کردند که این درس بزرگی برای جهان امروزی است که بسیاری از کشور‌ها در برابر جنایات رژیم اسرائیل ساکت مانده و تنها افرادی در پی احقاق حق فلسطینیان گام برمی‌دارند که بیدار باشند.

وی بیان کرد: امروزه شاهد مقاومت زنان فلسطین در برابر ظلم رژیم غاصب اسرائیل هستیم که این مادران با از دست دادن کودکان خود، همچنان صبر پیشه کرده و در برابر دشمن سر خم نمی‌کنند و پس از گذشت سالیان متمادی، همچنان مجاهدان راه خدا را در دامان خود پرورش می‌دهند.

انتهای پیام
captcha