به گزارش ایکنا به نقل از مرآة البحرین، مانند هر سال محرم به ویژه عاشورا در بحرین به مناسبتی برای سرکوب و آزار فرقهای و سیاسی مجدد تبدیل شده است. آل خلیفه با برداشتن پرچمهای سیاه، جمع کردن خیمهها و پوشیدن لباس مبدل توسط مأموران امنیتی به عنوان مأموران شهرداری هویدا شده است تا به بهانه سازماندهی، مراسمهای محرم را محدود کنند.
این اقدامات با هشدار راشد آل خلیفه، وزیر کشور بحرین، در دیدار با رؤسا و نمایندگان مراکز عزاداری و حسینیهها، بیشتر مشخص شد، به طوری که او برپایی موکبها و دستهها را فرصتی برای شیعیان برای برپایی راهپیماییهای سیاسی و سوءاستفاده از این زمان برای تضعیف وحدت ملی، گسترش هرج و مرج علیه رژیم آل خلیفه دانست.
در همین حال، ابراهیم العرادی، رئیس دفتر سیاسی ائتلاف ۱۴ فوریه گفت: کنفرانس سالانهای که وزیر کشور امسال برگزار کرد، از نظر پیامهایی که فراتر از مرزهای کشور منتشر کرد، قابل توجه بود. او با گفتن اینکه عاشورا در بحرین قبل از موجودیت ایران وجود داشته است، سعی کرد ایران را هدف قرار دهد، اما این واقعیت را نادیده گرفت که اشتباه کرده است، زیرا عاشورا در بحرین قبل از ورود خانواده آل خلیفه و حکومت آنها وجود داشته است.
العرادی با اشاره به اینکه فضای سرکوب و تشدید نظامی در بیشتر مناطق و شهرها به ویژه در الدراز، سنابس، الغریفه، السهله، الجفیر، باربار، ابوصیبع و سترة حاکم است، تأکید کرد که روایتی که از طریق رسانههای رسمی تبلیغ میشود، مبنی بر اینکه مقامات از ماه محرم و عاشورا محافظت میکنند، کاملا بر خلاف واقعیت است.
وی گفت که در یک منطقه، مأموران امنیتی مداخله کردند و حتی پوشیدن سربندهایی با شعارهای حسینی و پوشیدن پیراهنهایی که حس عزاداری را منتقل میکردند، ممنوع کردند.
العرادی توضیح داد که مقامات آل خلیفه حتی پا را فراتر گذاشته و افرادی را که عکس شهید سید حسن نصرالله، را در تلفنهای همراه خود داشتند، دستگیر کردهاند. همچنین دعا برای بازگشت آوارگان به وطن را ممنوع و دعا برای شهدا، چه شهدای بحرینی و چه شهدای مقاومت در غزه و لبنان، را جرمانگاری کردهاند. در هر تجمع و مجلسی که برای این شهدا دعا خوانده میشود، مداح یا واعظ احضار یا دستگیر میشود.
رئیس دفتر سیاسی ائتلاف ۱۴ فوریه خاطرنشان میکند که این هدف قرار دادن، پیش از این بوده و سالانه اتفاق میافتد، اما به صورت دورهای در ماه محرم متمرکز میشود و اشکال مختلفی به خود میگیرد. این مسئله پس از خیزش فوریه ۲۰۱۱ تشدید شد.
تنها در هفته اول محرم، بیش از ۱۵ واعظ و مداح احضار شدند، در حالی که شیخ عیسی المومن، شیخ حسین عبدالکریم الملا عطیه الجمری، واعظ شیخ کاظم درویش و مداحان مجتبی العابد و محمود الموسوی دستگیر شدند.
جمعیت الوفاق بحرین این اقدامات را بخشی از اوباشگری این رژیم دانست که از ذهنیت امنیتی عقبمانده آن سرچشمه میگیرد و با شعارهای وحدت، همزیستی و مدارا پوشانده شده است.
ناجی فتیل، فعال و مدافع حقوق بشر، درباره «استانداردهای دوگانه در برخورد با مراسم حسینی در بحرین» صحبت و خاطرنشان کرد: «در حالی که وزارت کشور از برخی از عزاداریها، همانطور که اخیراً در حماله، الدراز و سایر مکانها اتفاق افتاد، بازدید میکند تا تصویر مثبتی از گشودگی دولت به مراسم محرم ارائه دهد، همچنان به اقداماتی دست میزند که با این تصویر در تضاد است، مانند حذف مظاهر عاشورایی، احضار مداحان، واعظان و مردم عادی و محدود کردن عزاداریها در مناطق دیگر.»
به گفته فتیل، «این تناقض سؤالات واقعی را مطرح میکند: آیا این بازدیدها صرفاً پروتکلی برای بهبود وجهه پس از حادثه الدراز است یا گامی صادقانه برای حل تنشها؟»
او تأکید کرد که «مردم به کسی نیاز دارند که صادقانه و شجاعانه نماینده آنها باشد و رنجهایشان را منتقل کند. این دوگانگی را نمیتوان با نمایش و چاپلوسی برطرف کرد، بلکه باید با مواضع روشنی که به هدفگیری پایان میدهد و اعتماد را بازمیگرداند، حل شود.»
موارد فوق به این معنی است که رژیم آل خلیفه با شعارهای تساهل، افکار عمومی را فریب میدهد تا از طریق وزارت کشور، ظلم خود را به شعائر حسینی که صدها سال در بحرین ریشه دوانده است، ادامه دهد. به نظر میرسد سیاست تناقض با رژیم آل خلیفه ارتباط نزدیکی دارد؛ آنها یک چیز را نشان میدهند، اما بدترین چیز را در دل دارند.
انتهای پیام