کد خبر: 4294420
تاریخ انتشار : ۲۴ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۲

نشست مشترک استرالیا، نیوزیلند و اندونزی برای توسعه صنعت حلال

در نشست مسئولان اندونزی، استرالیا و نیوزیلند، ظرفیت‌ها و راه‌های تعامل در زمینه صنعت حلال مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش ایکنا به نقل از bpjph، اداره تضمین محصولات حلال اندونزی(BPJPH RI)، نشست حلال اندونزی-استرالیا-نیوزیلند 2025 را در ملبورن استرالیا برگزار کرد. در این رویداد که بخشی از ابتکار BPJPH برای تأسیس مجمع حلال آ.سه‌.آن استرالیا-نیوزیلند بود، نمایندگانی از 15 مؤسسه حلال خارجی(LHLN) از استرالیا و نیوزیلند حضور داشتند.
 
در این نشست، کنسولگری اندونزی در ملبورن و نمایندگانی از وزارت امور خارجه و تجارت استرالیا(DFAT) نیز حضور داشتند. این مجمع فرصتی برای تبادل ایده‌ها، به اشتراک گذاشتن دانش و بحث در مورد چالش‌ها و فرصت‌های مختلف در بخش همکاری تضمین محصولات حلال از جمله به رسمیت شناختن متقابل گواهی‌های حلال و استانداردسازی حلال فراهم کرد. این جلسه همچنین بستری را برای فعالان فراهم کرد تا نظرات و دیدگاه‌های خود و همچنین تعهد خود را برای توسعه تجارت و صنعت حلال با یکدیگر به اشتراک بگذارند.
 
احمد هیکل حسن از فعالان صنعت حلال اندونزی گفت: مجمع حلال استرالیا-نیوزیلند یک انجمن حلال فرامرزی حیاتی برای تقویت اکوسیستم حلال منطقه‌ای و تقویت نقش اندونزی در اقتصاد حلال جهانی است. این امر به‌ویژه اکنون که صنعت حلال به یک مزیت رقابتی در اکوسیستم حلال جهانی تبدیل شده صادق است.
 
هیکل ادامه داد: در واقع، حلال به یک سبک زندگی تبدیل شده است و استانداردهای حلال منعکس کننده قابلیت ردیابی، اعتماد و شفافیت است. حلال به یک سبک زندگی و یک موضوع امروزی تبدیل شده است. برخی از مردم در کشورهای مختلف حتی حلال را نمادی از سلامت، پاکیزگی و کیفیت می‌دانند.
 
هیکل در ادامه اظهار کرد که در حال حاضر، معاملات محصولات حلال اندونزی هنوز از کشورهایی مانند چین، برزیل، ایالات متحده و فرانسه بسیار عقب مانده است. با این حال، BPJPH همچنان نسبت به بهبود کیفیت و کمیت صادرات محصولات حلال اندونزی ابراز خوشبینی کرد. محصولات دارای گواهی حلال در اندونزی افزایش قابل توجهی را تجربه کرده‌اند و اکنون به حدود ۷.۷ میلیون محصول دارای گواهی حلال رسیده‌اند. این رقم با اجباری شدن صدور گواهینامه حلال در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۶ افزایش خواهد یافت.
 
وی افزود: جمعیت آ.سه‌.آن تقریباً یک میلیارد نفر است و یک چهارم آن در اندونزی است. این بدان معناست که اگر حتی یک گام کوچک در اجرای مقررات حلال برداریم، نقش ما در ارائه محصولات حلال اندونزی به جامعه جهانی می‌تواند محقق شود. برای بهره‌برداری از این فرصت مهم، برنامه‌هایی برای توسعه یک سیستم صدور گواهینامه حلال، از جمله هماهنگ‌سازی استانداردهای حلال مانند ISO، تمرکز و هدف BPJPH RI آینده خواهد بود.
انتهای پیام
captcha