به گزارش ایکنا به نقل از وبگاه العرب فی بریطانیا، نظرسنجی مؤسسه YouGov که در اواسط ماه ژوئیه انجام شد، نشان داد که از هر ده انگلیسی، چهار نفر معتقدند مهاجران مسلمان تأثیر منفی بر این کشور دارند، در حالی که بیش از نیمی از افراد شرکت کننده در این نظرسنجی معتقدند که اسلام با ارزشهای بریتانیا ناسازگار است.
نتایج این نظرسنجی نگرانی قابل توجهی را در میان رهبران مذهبی و برگزارکنندگان کنفرانس «جلسه سالانه» (Jalsa Salana)، بزرگترین گردهمایی مسلمانان انگلستان، که این هفته در شهر همپشر با شرکت حدود 40 هزار نفر از جامعه مسلمانان احمدیه برگزار میشود، ایجاد کرده است.
این نظرسنجی که ۲۱۳۰ نفر بزرگسال را در سراسر انگلستان مورد بررسی قرار داد، تغییرات قابل توجهی را در نگرش جامعه این کشور نسبت به مهاجران و براساس پیشینه مذهبی آنها نشان داد.
در حالی که ۴۱ درصد معتقد بودند که مهاجران مسلمان تأثیر منفی دارند، این درصد برای سایر گروههای مذهبی بسیار کمتر بود؛ به گونهای که تنها ۱۵ درصد گفتند که هندوها تأثیر منفی دارند، ۱۴ درصد گفتند که سیکها تأثیر منفی دارند، ۱۳ درصد گفتند که مهاجران یهودی تأثیر منفی دارند و تنها ۷ درصد گفتند که مهاجران مسیحی تأثیر منفی دارند.
کمتر از یک چهارم پاسخدهندگان (۲۴ درصد) معتقد بودند که مهاجران مسلمان تأثیر مثبتی دارند که کمترین درصد در مقایسه با سایر گروههای مذهبی است.
طبق نتایج این نظرسنجی، ۵۳ درصد از پاسخدهندگان معتقد بودند که اسلام با ارزشهای انگلستان ناسازگار است، در حالی که ۲۵ درصد گفتند که اینطور است و ۲۲ درصد هم نظر خاصی در این زمینه ارائه نکردند.
در همین زمینه، آنجلا راینر، معاون نخست وزیر، از حزب کارگر خواست که به «نگرانیهای واقعی» شهروندان گوش دهد، زیرا مسئله مهاجرت یکی از عواملی است که عمیقاً بر انسجام اجتماعی در کشور تأثیر میگذارد.
صباح احمدی، امام جماعت انگلیسی که در فضای مجازی با نام «امام جوان» شناخته میشود، نتایج این نظرسنجی را «بسیار نگرانکننده» توصیف کرد و خاطرنشان کرد که این نتایج نشاندهنده سطح بالایی از احساسات ضداسلامی در جامعه انگلستان است.
وی به رسانهها گفت: دردناک است که مسلمانان در این کشور صرفاً به دلیل اعتقادات مذهبی خود به عنوان یک تهدید تلقی میشوند، حتی اگر اکثریت قریب به اتفاق آنها سهم مثبتی در جامعه داشته باشند.
احمدی از شهروندان خواست تا با مسلمانان ملاقات کنند و آنها را بهتر بشناسند تا کلیشهها را از بین ببرند. او همچنین از رسانهها خواست تا نقش مثبتی در برجسته کردن مشارکت مسلمانان در زمینههای مختلف، از جمله بهداشت، آموزش و پرورش و نیروهای مسلح ایفا کنند.
انتهای پیام