کد خبر: 4327287
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۱
رئیس‌کل دادگستری اردبیل:

قاضی اخلاق‌مدار نماینده عدالت الهی است

قاضی اخلاق‌مدار نماینده عدالت الهی است حجت‌الاسلام‌ والمسلمین حسین کثیرلو با تأکید بر جایگاه اخلاق در نظام قضایی اسلامی گفت: قضاوت در نظام اسلامی و حقوقی ایران، صرفاً اجرای قانون نیست، بلکه تحقق عدالت بر پایه اخلاق، وجدان و مسئولیت الهی است.

دوره آموزشی «اخلاق اسلامی در قضاوت» در اردبیلبه گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی اداره‌کل دادگستری استان اردبیل، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین حسین کثیرلو، رئیس‌کل دادگستری استان اردبیل، ۱۶ دی‌ماه در دوره آموزشی تحت عنوان «اخلاق اسلامی در قضاوت» که در راستای ارتقای سطح علمی و اخلاقی قضات محاکم حقوقی و انقلاب استان اردبیل برگزار شد، بر جایگاه والای اخلاق در نظام قضایی جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد.

وی با استناد به آیات قرآن کریم، روایات معصومین(ع) و قوانین جمهوری اسلامی ایران به تشریح ویژگی‌های اخلاقی قضات پرداخت و اظهار کرد: قاضی باید بدون پیش‌داوری، تبعیض و تأثیرپذیری از فشار‌های بیرونی و صرفاً باید براساس قانون و عدالت حکم کند.
 
کثیرلو تأکید کرد: استقلال قاضی از ارکان مهم در اجرای عدالت است و قاضی باید شجاعانه و مستقل از هرگونه نفوذ باید از قانون تبعیت کرده و آن را محور عمل خود قرار دهد. 
 
رئیس‌کل دادگستری استان اردبیل با بیان اینکه در نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران، اخلاق حرفه‌ای قضات ریشه در قرآن، سنت معصومین(ع) و قوانین موضوعه دارد، گفت: قاضی اخلاق‌مدار هم مجری قانون و هم امین مردم و نماینده عدالت الهی است، بنابراین پایبندی به این اصول، علاوه بر تقویت اعتماد عمومی، موجب سلامت دستگاه قضایی و رضایت الهی خواهد شد.
انتهای پیام
خبرنگار:
معصومه مصطفایی
captcha