کد خبر: 4327904
تاریخ انتشار : ۲۰ دی ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۱
یادداشت

یادبود شهادت ۶۸ دانش‌آموز بروجردی در سال ۱۳۶۵

۶۸ شهید کودک دانش‌آموز بروجردی که در چنین روزی بر اثر حمله هوایی و موشکی دشمن بعثی به شهادت رسیدند، سند مظلومیت ملت ایران در دوران دفاع مقدس هستند.

شهدای دانش‌آموز بروجرد امروز ۲۰ دی‌ماه مصادف است با سالروز شهادت جمعی از دانش‌آموزان بروجردی، روزی که ۶۸ دانش‌آموز کودک بروجردی در حالی‌که راهی کلاس‌های درس بودند و دانش‌آموزانی که با شور و شوق مدرسه را به سمت منزل ترک می‌کردند مورد هجوم وحشیانه موشک‌های رژیم بعث عراق قرار گرفتند و با خون سرخ خود سند مظلومیت ملت ایران در دفاع مقدس شدند.

ظهر دی‌ماه سال ۱۳۶۵ هیچ‌گاه از یادها فراموش نخواهد شد در چنین روزی موشک‌های آمریکایی به دست خبیث‌ترین انسان یعنی صدام ملعون مدرسه ابتدایی فیاض‌بخش بروجرد را هدف گرفتند و ۶۸ دانش‌آموز کودک را به شهادت رساندند کودکان مظلوم و بی‌گناهی که هیچ نقشی در جنگ نداشتند فقط داشتند با شور و اشتیاق به مدرسه می‌رفتند تا درس زندگی بیاموزند.

این دانش‌آموزان کودک در صف مراسم ظهرگاهی مدرسه بودند و به تلاوت قرآن و نیایش هم‌کلاسی‌ها و هم‌مدرسه‌ای خود گوش می‌کردند که یک‌باره صدایی مهیب صف‌های منظم دانش‌آموزان را به هم ریخت و موشک‌ها یکی پس از دیگری مدرسه و دانش‌آموزانش را به خاک و خون کشید.

آری صدام ملعون در بیستمین روز از دهمین ماه سال مدرسه ابتدایی پسرانه شهید فیاض‌بخش و امام حسن مجتبی(ع) بروجرد را هدف حمله دو موشک هوا به زمین قرار داد و با این اقدام خوی وحشی‌گری و کودکشی را در تاریخ به‌نام خود رقم زد.

انفجار آن قدر مهیب بود که شیشه‌های منازل منطقه رودکی، ابراهیم‌آباد و محمودآباد شکسته شدند. فریاد مرگ فضای مدرسه را پر کرد. دود و خاکستر همه‌جا را فراگرفته بود. بسیاری از دانش‌آموزان با صورت به زمین افتادند و صورت‌هایشان زخمی شد؛ ۶۸ دانش‌آموز نیز به شهادت رسیدند.

دود انفجار از کیلومتر‌ها کاملاً مشخص بود، آن لحظه همه شهر پر شد از فریاد، غم، گریه و ناله، مردم از مناطق مختلف بروجرد سراسیمه به منطقه محل انفجار می‌دویدند تا شاید بتوانند دانش‌آموزان را نجات دهند.

نیروهای امدادگر نیز از راه رسیدند و مشغول جمع‌آوری مجروحان و انتقال آنها به بیمارستان شدند، اوج فاجعه را در آنجا می‌شد به وضوح دید، دانش‌آموزان معصومی که به طرز وحشتناکی شهید شده بودند. 

آن روز تکرار حادثه کربلا بود، آنجا بوی خون می‌آمد و ناله و فریاد و اوج مظلومیت ملت ایران که قربانی خوی ددمنشانه رژیم بعثی عراق گرفته بودند، دانش‌آموزان کودکی که از سیاست و جنگ چیزی نمی‌دانستند، با وحشیانه‌ترین روش به شهادت رسیدند.

کودکان دانش‌آموز مدرسه فیاض‌بخش به شوق تحصیل وارد مدرسه شدند اما نمی‌دانستند که آن روز هرگز کیف‌هایشان باز نخواهد شد، هرگز کتاب‌هایشان را باز نخواهند کرد، مشق‌هایی که هرگز معلم آنها را بررسی نخواهد کرد.

این ۶۸ شهید کودک دانش‌آموز که بر اثر حمله هوایی و موشکی دشمن بعثی به شهادت رسیدند، سند مظلومیت ملت ایران در دوران دفاع مقدس هستند.

 

انتهای پیام
خبرنگار:
مهناز عالی نژادیان
captcha