کد خبر: 4334337
تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۶

پیام شیخ الازهر در آستانه ماه رمضان؛ احیای تقوا و نیکوکاری

شیخ الازهر در پیامی در آستانه ماه مبارک رمضان تأکید کرد این ماه، مدرسه بزرگ معنوی برای احیای مفاهیم تقوا و نیکوکاری است.

به گزارش ایکنا به نقل از صدی البلد، احمد الطیب، شیخ الازهر، صمیمانه‌ترین تبریکات و بهترین آرزوهای خود را در آستانه فرارسیدن رسیدن ماه مبارک رمضان به عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر، ملت این کشور و امت عربی و اسلامی تقدیم کرد و از خداوند متعال ‌خواست این ماه را برای مصر و همه کشورهای اسلامی، ماهی پر از خیر، برکت، امنیت و صلح قرار دهد و در آن رفاه، آرامش و ثبات را به همه بشریت با بازگرداند.

وی تأکید کرد که ماه رمضان مدرسه بزرگ معنوی برای احیای مفاهیم تقوا، نظم و انضباط، نیکوکاری و تقویت ارزش‌های مهربانی، همبستگی و شفقت است.

احمد الطیب در ادامه بهره‌گیری از روزها و شب‌های رمضان برای تزکیه روح، تطهیر قلوب و گسترش پل‌های عشق و صلح در میان مردم را خواستار شد.

وی همچنین ابراز امیدواری کرد که این ماه مبارک، نقطه آغازی برای تقویت وحدت و طرد تفرقه و اختلاف و تجدید پیمان با خداوند برای حمایت از حق، تسکین دردمندان و یاری مظلومان باشد.

شیخ الازهر در پایان از پیشگاه خداوند متعال حفظ امت اسلام، تحقق امنیت، ثبات و رفاه برای ملت‌های مسلمان و پیشرفت، تعالی و رشد بیشتر مصر و همه کشورهای عربی و اسلامی را خواستار شد.

جشن رؤیت هلال رمضان در مصر

در همین راستا، دارالافتاء مصر از برگزاری جشن رسمی و مردمی رؤیت هلال ماه رمضان 1447 در مقر مرکز همایش‌های الازهر خبر داد.

این مراسم روز سه‌شنبه، 17 فوریه 2026(28 بهمن) پس از اقامه نماز مغرب برگزار و برنامه‌های آن به صورت زنده از صفحه رسمی این وزارتخانه در فیس‌بوک پخش خواهد شد.

سخنرانی مفتی مصر از برنامه‌های مراسم اعلام شده است و این برنامه در راستای فعالیت‌های ویژه اعلام نتیجه رؤیت هلال ماه و تعیین نخستین روز ماه رمضان برگزار خواهد شد.

پنج‌شنبه؛ آغاز ماه روزه‌داری

محاسبات نجومی در عربستان نشان می‌دهد که پایان ماه شعبان سال 1447 هجری قمری از نظر نجومی با روز چهارشنبه 18 فوریه(29 بهمن) مصادف خواهد بود و بر این اساس، نخستین ایام روزه‌داری، پنجشنبه 19 فوریه(30 بهمن) است.

محمد غریب، استاد پژوهش‌های فلکی در مؤسسه ملی پژوهش‌های نجوم و ژئوفیزیک عربستان، در این باره توضیح داد که محاسبات نجومی نشان می‌دهد ماه شعبان به احتمال زیاد 30 روزه خواهد بود و افزود که از نظر نجومی، پیش‌بینی می‌شود نخستین روز ماه رمضان با 19 فوریه(30 بهمن) مصادف شود.

سه کشور ترکیه، سنگاپور و عمان نیز بر اساس محاسبات نجومی اعلام کردند که رؤیت هلال ماه رمضان در شامگاه سه‌شنبه منتفی است و مشاهده آن با چشم غیرمسلح در شامگاه چهارشنبه مورد تأیید خواهد بود.

این سه کشور روز پنجشنبه ۱۹ فوریه(۳۰ بهمن) را نخستین روز ماه رمضان اعلام کرده‌اند.

انتهای پیام
مترجم:
زهرا نوکانی
دبیر:
اشرف بصیری
captcha