کد خبر: 4337165
تاریخ انتشار : ۰۸ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۳

استقبال مصری‌ها از افتتاح مسجد «الرحمن» پس از نیم قرن انتظار

استقبال مصری‌ها از افتتاح مسجد «الرحمن» پس از نیم قرن انتظار پس از نزدیک به نیم قرن انتظار، مسجد الرحمن در منطقه شبرا قاهره، در لحظه‌ای تأثیرگذار که نشان‌دهنده سال‌ها صبر و کار مداوم مردم این منطقه بود، افتتاح شد.

به گزارش ایکنا به نقل از قاهره 24، ساخت این مسجد بیش از ۴۰ سال طول کشید تا سرانجام به عنوان یکی از برجسته‌ترین بناهای مذهبی و معماری در منطقه شبرا، با سبک معماری چشمگیر که روح معماری کلاسیک اسلامی را با عناصر مدرن در هم می‌آمیزد، شناخته شود.
 
راهروها و حیاط‌های مسجد مملو از نمازگزارانی بود که مشتاق شرکت در این رویداد تاریخی بودند، در میان فضایی از شادی و غرور ملی که افتتاح مسجد را اوج یک رؤیای دیرینه در طول نسل‌های متوالی می‌دانستند.
 
این مسجد با گنبدهای بلند و تزئینات هندسی پیچیده‌اش متمایز است که نشان دهنده عظمت تلاشی است که طی سال‌ها کار انجام شده و این بنای عبادی را به یک بنای برجسته در منطقه و یک مقصد معنوی تبدیل کرده است که ساکنان محله را گرد هم می‌آورد.

تمایز این مسجد به مدت زمان ساخت آن محدود نمی‌شود، بلکه در طراحی معماری آن نیز مشهود است که از ایاصوفیه در استانبول ترکیه الهام گرفته شده است.

این مسجد از این نظر منحصر به فرد است که تنها توسط چهار ستون پایه‌گذاری می‌شود، که یک شگفتی مهندسی است. این مسجد با ۱۲۴ متر ارتفاع بلندترین مناره مصر را دارد، به همین دلیل است که تکمیل مسجد اینقدر طولانی بود.

در فوریه ۲۰۲۶، این مسجد اولین نماز جمعه خود را پس از تکمیل برگزار کرد که مردم را که دهه‌ها ساخت آن را دنبال کرده بودند، تحت تأثیر قرار داد. این مسجد به نمادی از تاب‌آوری تبدیل شده است.

تعدادی از کاربران شبکه‌های اجتماعی با ابراز خوشحالی از تکمیل این بنای عبادی پس از سال‌ها انتظار، افتتاح این مسجد را لحظه‌ای سرنوشت‌ساز در تاریخ منطقه دانستند و از خداوند متعال خواستند که این مسجد پر از ذکر و دعا و منبع خیر و روشنایی برای مردم شبرا مصر باشد.
 
نظرات دنبال‌کنندگان درباره  زمان طولانی ساخت و ساز و کیفیت اجرا متفاوت بود، یکی از آنها نوشت: «احداث مسجد بیش از 20 سال طول کشیده و در مرحله پایانی است، احتمالاً در طول همین مدت ساخته شده باشد. انشالله که خداوند آن را به یک افزودنی زیبا برای منطقه تبدیل کند.» در حالی که دیگری ابراز امیدواری کرد که منطقه اطراف مسجد نیز توسعه یابد و گفت: «امید که تمام منطقه، چه زیر پل و چه بالای آن و چه اطراف آن، تمیز و نوسازی شود.»
 
تعداد زیادی از دنبال‌کنندگان، زیبایی طراحی معماری را ستودند و یکی از آنها گفت: «منظره مسجد و کاری که انجام شده واقعاً زیباست. من عاشق هر چیزی هستم که با دقت انجام شود و زیبا بماند.» دیگری اظهار داشت: «مسجد فوق‌العاده است. سال‌ها طول کشید تا تمام شود، اما طراحی آن ارزشش را دارد.»
 
یکی از شرکت‌کنندگان در اجرای آثار هنری، در حرکتی تأثیرگذار، با ابراز افتخار از مشارکت در این پروژه، تأیید کرد که مسئولیت اجرای گچ و سنگ مصنوعی پنجره‌ها، مقرنس‌ها، گنبد و مناره‌ها را بر عهده گرفته و آن را افتخار بزرگی برای خود می‌داند.
 
دیگر کاربر مصری گفت: «خدا به بانیان خیر دهد، من از 10 سالگی از کنارش رد می‌شدم و همیشه از مقیاس ساختمان شگفت‌زده شده‌ام. خدا قبول کند.» این جمله، بیانگر ارتباط صمیمانه مردم محلی با این مکان در طول سالیان متمادی است.
استقبال مصری‌ها از افتتاح مسجد «الرحمن» پس از نیم قرن انتظار
انتهای پیام
captcha