کد خبر: 4344006
تاریخ انتشار : ۱۳ فروردين ۱۴۰۵ - ۱۶:۲۳

142 بیمار اتیسمی تحت پوشش بهزیستی البرز هستند

مدیرکل بهزیستی البرز از ارائه خدمات آموزشی و حمایتی به 142 بیمار اتیسم در این استان خبر داد.

وجیهه محمدی فلاح مدیرکل بهزیستی البرزوجیهه محمدی‌فلاح، مدیرکل بهزیستی استان البرز در گفت‌وگو با ایکنا از البرز با اشاره به نام‌گذاری 13 فروردین به‌عنوان روز جهانی آگاهی بخشی اتیسم به تشریح اقدامات و خدمات این سازمان برای افراد دارای اختلال طیف اتیسم پرداخت و گفت: با توجه به شرایط بحران کنونی و اهمیت توجه جامعه به حمایت از این گروه از افراد، شعار «حمایت از فرد با اختلال اتیسم در زمان بحران، وظیفه همگانی» از سوی سازمان بهزیستی کشور برای سال 1405 انتخاب شده است.

وی ضمن معرفی اتیسم به‌عنوان یک اختلال نورولوژیکی که بر تعاملات اجتماعی و مهارت‌های ارتباطی تأثیر می‌گذارد، اظهار کرد: مغز فرد مبتلا به اتیسم در پردازش اطلاعات اجتماعی و ارتباطی با دیگران دچار چالش است که این امر، تعاملات روزمره را برای این عزیزان دشوار می‌سازد. مشکلات رایج در این اختلال شامل چالش در ارتباط کلامی و غیرکلامی، مهارت‌های شناختی، رفتارهای اجتماعی، و همچنین مقاومت در برابر تغییر و رفتارهای تکراری می‌شود.

مدیرکل بهزیستی استان البرز با استناد به آمارها شیوع این اختلال را حدود یک درصد در جمعیت عمومی کشور عنوان کرد و ضمن تأیید عدم وجود درمان قطعی برای اتیسم، بر اثربخشی آموزش، مداخلات رفتاری و غربالگری زودهنگام تأکید و مطرح کرد: بهترین رویکرد در حال حاضر، تشخیص زودهنگام و ارائه مداخلات مؤثر برای جلوگیری از پیشرفت علائم و بهبود توانمندی‌های فرد است.

محمدی‌فلاح عنوان کرد: در حال حاضر سه مرکز توانبخشی کهریزک، توانجو و سرو تحت نظارت بهزیستی در استان البرز به بیماران اتیسمی خدمات ارائه می‌دهند که مجموعاً 142 نفر در این مراکز از این خدمات بهره‌مند هستند. به ازای هر مددجو، مبلغ 6 میلیون و 250 هزار تومان به مراکز پرداخت می‌شود. این مراکز با کسب مجوز از سازمان بهزیستی، خدمات توانبخشی روزانه را در ابعاد مختلف ارائه می‌کنند.

این مسئول ضوابط پذیرش در این مراکز را شامل تشخیص کمیسیون پزشکی، تعیین نوع و شدت معلولیت یا ارائه گواهی روانپزشک و آزمون تشخیصی برای افراد در محدوده سنی 2 تا 14 سال ذکر کرد و ادامه داد: خدمات ارائه شده شامل آموزش، تقویت شناختی و رفتاری است که به ارتقای کنش‌های شناختی فرد کمک شایانی می‌کند.

وی با اشاره به ارائه شیوه‌های تقویت حسی حرکتی، گفتار درمانی، کاردرمانی و ورزش درمانی در مراکز گفت: خدمات تکمیلی و ترکیبی مانند بازی، هنر و موسیقی درمانی نیز در مراکز بهزیستی البرز انجام می‌شود. برنامه‌ها شامل تلاش در جهت ایجاد بستر مناسب برای حضور فرد دارای اختلال طیف اتیسم در جامعه و فراهم آوردن شرایط زندگی عادی طبق آموزش‌های مختلف است.

مدیرکل بهزیستی استان البرز در پایان خاطرنشان کرد: در این راستا به‌منظور آگاه‌سازی خانواده‌های افراد دارای اختلال اتیسم، اقدامات از طریق راه‌اندازی سایت اینترنتی به نشانی autism.behzisti.net و تهیه بروشور، مقالات و ارتباط با رسانه‌های گروهی انجام می‌شود.

انتهای پیام
دبیر:
الناز دادمهر
captcha