کد خبر: 4346520
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۴۰۵ - ۰۸:۵۳
محمدحسین زارع‌زاده خبر داد

حمایت روانی از خانواده‌‌های شهدای میناب

مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی با اعلام این مطلب که شرایط مناسب و پایداری در شهر میناب وجود دارد، گفت: پزشکان با تخصص‌های مختلف در حال ارائه پشتیبانی‌های روانی از خانواده‌های شهدای میناب هستند.

محمدحسین زارع‌زاده مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکیمحمدحسین زارع‌زاده، مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی در گفت‌وگو با ایکنا، با اشاره به اینکه در میناب حضور داشته و در حال بررسی شرایط خانواده شهدای مدرسه شجره طیبه میناب هستند، گفت: اساتید و همکاران ما از ابتدای جنگ پای کار میناب بودند. اقدامات و فعالیت‌های زیادی از روزی که جنایت میناب اتفاق افتاده انجام شده و اکنون که وارد این شهر می‌شوید معنویت خاصی را در میناب مشاهده می‌کنید.

وی با اشاره به سرکشی به خانواده شهدای دانش‌آموز میناب، گفت: این خانواده‌ها پای کار کشور و انقلاب هستند و حاضرند برای کشور هر کاری بکنند؛ از جمله اقداماتی که همکاران ما اکنون در حال انجام آن هستند پشتیبانی‌های روانی از این خانواده‌ها است و خوشبختانه هیچ کمبودی در میناب وجود ندارد و شرایط پایداری در این شهر حاکم است، داروهای مورد نیاز تأمین است و بیمارستان این شهر نیز در شرایط مناسبی در حال ارائه خدمت است.

مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی در خصوص عملکرد بسیج جامعه پزشکی طی جنگ رمضان، گفت: تعداد بسیار زیادی از همکاران ما در حوزه‌ها و سمت‌های مختلف برای حضور در مناطق مورد نیاز اعلام آمادگی کرده بودند؛ ما تجربه جنگ 12 روزه را داشتیم و از قبل نیز به واسطه اینکه پیش‌بینی می‌شد تعرضی به کشور صورت گیرد، تیم‌های واکنش سریع را در استان‌های مختلف شکل داده بودیم.

زارع‌زاده، ادامه داد: با شروع جنگ در چند جهت فعالیت‌های خودمان را ادامه دادیم؛ مسئله اول این بود که باتوجه به شرایط جنگی و تعطیلی‌ها و این احتمال که ممکن است برخی از پزشکان در بیمارستان‌ها حضور نداشته باشند، پویشی تحت عنوان «طبیب ایران» با همکاری وزارت بهداشت انجام دادیم و پزشکان ما نسخه‌های بیماران را در فضای مجازی برای آنها تمدید می‌کردند تا نیاز به حضور بیماران در بیمارستان‌ها نباشد.

وی با اشاره به اینکه به تعداد زیادی از مردم از طریق پویش طبیب ایران خدمت‌رسانی شد، گفت: اقدام دیگر اعلام آمادگی پزشکان بسیجی برای حضور در مناطق مورد نیاز بود؛ در جنگ دیدیم که آمریکا و رژیم صهیونیستی حد و مرزی برای کارهایشان قائل نبودند و قوانین بین‌المللی را رعایت نمی‌کردند و حتی مراکز درمانی و آمبولانس‌ها را مورد اصابت قرار دادند و به همین دلیل نیاز بود که پزشکان در مناطقی به غیر از محل طبابت خود حضور داشته باشند که همکاران ما این مسئله را محقق کردند و در مناطق مورد نیاز حاضر شدند.

مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی با اشاره به اینکه بخشی از جنگ در زمان تعطیلات عید اتفاق افتاد و بسیاری از مردم از تهران به مناطق مختلف سفر کرده بودند و جمعیت کمتری در تهران حضور داشتند، گفت: همکاران ما تحت عنوان طبیب ایران سعی کردند نیازمندی‌های درمانی مردم را که از راه دور قابل انجام است به صورت رایگان انجام دهند.

وی تصریح کرد: تمدید و بررسی نسخه‌های بیماران از طریق اپلیکیشن‌های «بله» و «ایتا» موجب شد حجم حضور بیماران در بیمارستان‌ها کمتر شود و برخلاف سال‌های قبل نیازمندی‌های درمانی مردم در زمان نوروز مدیریت و تأمین شد.

زارع‌زاده اضافه کرد: باتوجه به اینکه جنگ در پهنه گسترده کشور رخ داد، پزشکان هر استان در منطقه محل سکونت خود در حال خدمت رسانی بودند اما  حملاتی که به هرمزگان و بوشهر صورت گرفت موجب شد نیاز به حضور تعداد بیشتری از اعضای کادر درمان در این شهرها به وجود بیاید که این نیاز از طریق پزشکان بسیجی استان‌های همجوار تأمین شد.

وی در خصوص نحوه حفظ آمادگی جامعه پزشکی در زمان آتش‌بس و احتمالات بعدی آن نیز گفت: از قبل پیش‌بینی‌های لازم صورت گرفته و جنگ 12 روزه، اتفاقات دی ماه و جنگ رمضان به تجارب ما افزوده است؛ هماهنگی‌های لازم صورت گرفته و با همکاری وزارت بهداشت در تلاش هستیم خدشه‌ای به مسائل بهداشتی و درمانی مردم وارد نشود. پیش‌بینی‌های لازم برای اداره بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، تأمین دارو، شیرخشک و اقلام مورد نیاز مردم اندیشیده و تأمین شده است و اکنون نیز به اندازه کافی اقلام مورد نیاز مردم وجود دارد.

مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی از استقبال تعداد قابل توجهی از پزشکان برای عضویت در بسیج جامعه پزشکی در پی وقوع جنگ خبر داد و گفت: ما بسیجیانی داریم که کارت شناسایی بسیج دارند و افرادی را داریم که دل درگرو کشور و ملت دارند که آنها هم از نظر ما بسیجی هستند و بیشمار افرادی داریم که پای کار مردم ایستاده‌اند. در طی جنگ پزشکانی حتی با سن 65 ـ 70 سال برای خدمت به مردم در هر نقطه‌ای که مورد نیاز است اعلام آمادگی کردند.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا طرح جدیدی توسط بسیج جامعه پزشکی در دست طراحی و اجرا هست؟ گفت: در استان‌های مختلف طرح‌های مختلفی حتی قبل از جنگ رمضان داشتیم. پویشی تحت عنوان «طبیب میدان» نیز پیش‌بینی شده است که در این پویش برای اینکه بتوانیم به صورت ساختارمند از توانمندی همکاران حوزه سلامت استفاده کنیم، ثبت نام خواهند کرد.

زارع‌زاده در پایان گفت: یکی از اقداماتی که در طی جنگ رمضان به آن توجه داشتیم حضور همکاران ما در مساجد و محلات و تأمین نیازهای آموزشی و پیگیری آموزش خودامدادی و دگرامدادی به مردم بود که استقبال خوبی از این اقدام صورت گرفت و همکاران ما توانستند آموزش‎های خوبی به مردم ارائه کنند تا در مواقع ضروری بتوانیم از ظرفیت مردمی برای کمک به آسیب دیدگان استفاده کنیم. 

انتهای پیام
خبرنگار:
زهرا ایرجی
captcha