کد خبر: 4354968
تاریخ انتشار : ۰۸ خرداد ۱۴۰۵ - ۲۰:۳۰
امام جمعه طالقان:

بداخلاقی اجتماعی جامعه را از رحمت الهی دور می‌کند

حجت‌الاسلام علی رحمتی‌نیا با تأکید بر جایگاه اخلاق در منظومه تقوا گفت: بداخلاقی و ترش‌رویی علاوه بر آسیب به روابط اجتماعی، انسان را از رحمت الهی دور می‌کند و در مقابل، خوش‌رویی از مؤلفه‌های اصلی حیات دینی و تقویت‌کننده پیوندهای اجتماعی است.

حجت الاسلام علی رحمتی نیا امام جمعه طالقان
به گزارش ایکنا از البرز، حجت‌الاسلام علی رحمتی‌نیا، امام جمعه شهرستان طالقان، هشتم خردادماه در خطبه‌های نماز جمعه با اشاره به کلمات نورانی امیرالمؤمنین علی (ع) در نهج‌البلاغه اظهار کرد: از منظر حضرت علی (ع)، اهل تقوا کسانی هستند که در مسیر تهذیب نفس و کسب فضائل انسانی گام برمی‌دارند و در این میان، اخلاق نیکو و رفتار اجتماعی صحیح از مهم‌ترین شاخص‌های آنان به شمار می‌رود.
 
به گفته وی، عقل سلیم و فطرت انسانی نیز بر ضرورت گسترش اخلاق نیکو در روابط اجتماعی صحه می‌گذارد.
 
وی با استناد به روایات متعدد از پیامبر اکرم (ص)، گشاده‌رویی، تبسم و برخورد نیکو با مردم را از عوامل مهم تقویت همبستگی اجتماعی دانست و افزود: جامعه‌ای که در آن حسن خلق نهادینه شود، به سمت آرامش، اعتماد عمومی و کاهش تنش‌های رفتاری حرکت خواهد کرد.
 
رحمتی‌نیا تصریح کرد: در فرهنگ دینی اسلام، اخلاق نیکو یک ضرورت اجتماعی است. رفتار نیکو موجب افزایش محبت میان انسان‌ها شده و زمینه نزدیکی انسان به خداوند متعال را فراهم می‌سازد، در حالی که بداخلاقی، عبوس بودن و رفتارهای تند اجتماعی می‌تواند موجب دوری انسان از رحمت الهی و کاهش سرمایه اجتماعی شود.
 
وی همچنین با اشاره به روایتی از امام صادق (ع) گفت: براساس آموزه‌های اهل‌بیت (ع)، خوش‌رویی و رفتار نیک انسان را در مسیر سعادت و بهشت قرار می‌دهد و در مقابل، بخل، تنگ‌نظری و بدرفتاری اخلاقی از عوامل سقوط معنوی انسان محسوب می‌شود. این نگاه جامع دینی نشان می‌دهد که اخلاق در منظومه فکری اسلام جایگاهی هم‌تراز با عبادات فردی دارد.
 
رحمتی‌نیا در بخش دیگری از خطبه‌ها به پیام اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی در ارتباط با آغاز فعالیت مجلس شورای اسلامی و نیز تبیین وظایف نمایندگان مردم اشاره کرد و گفت: بخش مهمی از این پیام ناظر بر مسئولیت‌های سنگین نمایندگان در قبال حقوق ملت و ضرورت توجه جدی به خواسته‌های واقعی جامعه بود.
 
وی با اشاره به تعبیر راهبردی مردم مبعوث‌شده در بیانات رهبر معظم انقلاب افزود: این تعبیر نشان‌دهنده ظرفیت عظیم ملت ایران در عرصه‌های مختلف اجتماعی، سیاسی و فرهنگی است؛ ظرفیتی که در سال‌های پس از دفاع مقدس، بارها در عرصه‌های گوناگون به نمایش گذاشته شده و موجب ارتقای جایگاه جمهوری اسلامی در معادلات منطقه‌ای و بین‌المللی شده است.
 
امام جمعه طالقان ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در این پیام با تأکید بر نقش تعیین‌کننده مردم در پیشبرد اهداف نظام، بر ضرورت پاسخ‌گویی مسئولان و پرهیز از فاصله گرفتن از بدنه جامعه تأکید داشته‌اند؛ موضوعی که باید به عنوان یک اصل اساسی در عملکرد قوای مختلف مورد توجه قرار گیرد.
 
رحمتی‌نیا با بیان اینکه مطالبات مردم در حوزههای مختلف از جمله اقتصاد، عدالت اجتماعی و اقتدار ملی باید به صورت دقیق و واقع‌بینانه مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرد: امروز جامعه ایران با مجموعه‌ای از مسائل و انتظارات مواجه است که حل آن‌ها نیازمند هم‌افزایی، برنامه‌ریزی و پرهیز از نگاه‌های شعاری است.
 
وی در ادامه برخی محورهای مورد توجه در بیانات رهبر انقلاب را یادآور شد و گفت: تقویت عزت ملی، حفظ اقتدار منطقه‌ای، توجه به جایگاه ژئوپلیتیکی کشور و ضرورت برخورد هوشمندانه با تحولات جهانی از جمله موضوعاتی است که نمی‌توان نسبت به آن‌ها بی‌تفاوت بود.
 
امام جمعه طالقان افزود: همچنین ضرورت وجود شجاعت در تصمیم‌گیری، صراحت در موضع‌گیری و پرهیز از انفعال در برابر زیاده‌خواهی قدرت‌های جهانی، از دیگر نکاتی است که باید در سطوح مختلف مدیریتی کشور مورد توجه قرار گیرد.
 
وی با اشاره به اهمیت وحدت و انسجام ملی در شرایط کنونی گفت: وحدت یکی از مهم‌ترین سرمایه‌های اجتماعی کشور است که باید با دقت و ظرافت از آن صیانت شود. با این حال، نباید از مفهوم وحدت به عنوان ابزاری برای نادیده گرفتن مشکلات و مطالبات مردم استفاده کرد، بلکه وحدت واقعی زمانی شکل می‌گیرد که بر پایه عدالت، پاسخ‌گویی و حل مسائل جامعه استوار باشد.
 
رحمتی‌نیا تأکید کرد: مسئولان، نخبگان و نمایندگان مجلس باید از هرگونه دامن زدن به اختلافات بی‌ثمر سیاسی و برجسته‌سازی شکاف‌های اجتماعی پرهیز کنند و در گفتار و رفتار خود، نماد انسجام، همدلی و هم‌افزایی ملی باشند.
 
امام جمعه طالقان با اشاره به شرایط اقتصادی کشور گفت: یکی از مهم‌ترین عرصه‌هایی که نیازمند توجه فوری و جدی مسئولان است، حوزه معیشت مردم و بهبود وضعیت اقتصادی جامعه است.
 
وی افزود: فشارهای اقتصادی موجود بر اقشار مختلف جامعه ایجاب می‌کند که برنامه‌ریزی‌های دقیق، عملیاتی و کارآمد در دستور کار قرار گیرد.
 
امام جمعه طالقان در پایان تأکید کرد: حل مشکلات اقتصادی نه از مسیر شعار، بلکه از طریق مدیریت علمی، استفاده از ظرفیت‌های داخلی و اصلاح ساختارهای ناکارآمد امکان‌پذیر است و در این مسیر، نقش مجلس و دولت بسیار تعیین‌کننده خواهد بود.
 
انتهای پیام
دبیر:
الناز دادمهر
captcha