کد خبر: 4365847
تاریخ انتشار : ۰۲ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۴:۴۵
امام جمعه بافق:

بی‌تفاوتی اجتماعی ارزش‌های جامعه را تهدید می‌کند

حجت‌الاسلام و المسلمین سیدعباس حسینی با اشاره به یکی از آسیب‌های جدی اجتماعی گفت: بی‌تفاوتی نسبت به مسائل اجتماعی، جامعه را دچار آسیب و ارزش‌ها را تهدید می‌کند.

حجت‌الاسلام سیدعباس حسینی، امام جمعه بافقبه گزارش ایکنا از یزد، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدعباس حسینی، امام جمعه بافق، دوم مردادماه در خطبه‌های این هفته نماز جمعه با اشاره به یکی از آسیب‌های جدی اجتماعی گفت: گاهی بیماری‌ در جامعه رواج پیدا می‌کند که بی‌صدا و بدون درد است، اما ناگهان آسیبی می‌زند که دیگر جبران‌پذیر نیست؛ یکی از این بیماری‌ها، بی‌تفاوتی است.  
 
وی ادامه داد: بی‌تفاوتی نسبت به حق، منکر و انحرافات اجتماعی، جامعه را به نقطه‌ای می‌رساند که حتی امام آن جامعه مظلومانه به شهادت می‌رسد.
 
حسینی با استناد به روایات تأکید کرد: ذکر و دعا زمانی برای انسان نفع دارد که حق آن ادا شود؛ اگر کنار انسان گناهی انجام شود و او بی‌تفاوت بماند، این عبادت‌ها ذره‌ای برای او فایده نخواهد داشت. مؤمن فقط نباید اهل ذکر باشد؛ باید دیگران را هم از زیر چتر شیطان نجات دهد و به سمت خدا هدایت کند، وگرنه اگر فقط در لاک خود فرو برود، عبادتش به درد او نمی‌خورد.
 
امام جمعه بافق با اشاره به سفارش لقمان به فرزندش گفت: اقامه نماز در کنار امر به معروف و نهی از منکر معنا پیدا می‌کند؛ باید معروف را بشناسیم، مردم را به آن دعوت کنیم و جلوی حرکت به سمت منکر را بگیریم. خدا نسبت به مؤمن ضعیف بغض دارد و مؤمن ضعیف کسی است که در برابر انحرافات و گناهان جامعه بی‌تفاوت باشد.
 
حسینی با بیان اینکه منکر فقط به یک موضوع خاص محدود نمی‌شود، گفت: منکر فقط بی‌حجابی نیست؛ مصرف بی‌رویه آب و برق هم منکر است. روشن گذاشتن بی‌دلیل چراغ‌ها، استفاده نادرست از آب شرب و تضییع منابع عمومی، از مصادیق بی‌تفاوتی نسبت به حقوق مردم است.  
 
وی درباره برخی تخلفات در مصرف آب هشدار داد و افزود: اگر کسی پشت کنتور پمپ آب گذاشته باشد، این کار حرام شرعی است و بنا بر فتوای بسیاری از مراجع، وضو و غسل با آن آب باطل است و اگر همسایه یا اطرافیان از این مسئله اطلاع ندارند، باید به آن‌ها تذکر داده شود.
 
خطیب نماز جمعه بافق با اشاره به برخی مصادیق حق‌الناس در جامعه اظهار کرد: گاهی حق و حقوق برخی کارگران پرداخت نمی‌شود؛ این‌ها همه حق‌الناس است و بی‌تفاوتی نسبت به آن، جامعه را دچار آسیب می‌کند. 
 
وی نسبت به رهاشدگی در برابر برخی ناهنجاری‌های اجتماعی هشدار داد و گفت: وقتی در برابر کشف حجاب و هنجارشکنی فقط سری تکان می‌دهیم و عبور می‌کنیم، این همان بی‌تفاوتی خطرناکی است که ارزش‌های جامعه را تهدید می‌کند. 
 
امام جمعه بافق با اشاره به نسبت این مسئله با فرهنگ انتظار بیان کرد: امروز روز جمعه و متعلق به امام زمان(عج) است؛ اگر بی‌تفاوتی در جان ما ریشه بدواند، بیم آن می‌رود که حتی در برابر خواسته‌های حضرت مهدی(عج) نیز بی‌تفاوت شویم.
 
حسینی در بخش دیگری از سخنان خود با گرامیداشت پنجم مرداد، سالروز اقامه اولین نماز جمعه پس از انقلاب به امامت آیت‌الله طالقانی، به تشریح اهمیت این عبادی‌سیاسی پرداخت و گفت: خداوند در سوره جمعه دستور به شتاب برای رسیدن به نماز جمعه می‌دهد. مؤمن باید با طنین‌انداز شدن صدای اذان، حتی سودآورترین معامله را رها کند؛ چرا که برکت نماز جمعه از هر معامله‌ای بالاتر است.
 
 
انتهای پیام
خبرنگار:
اعظم سادات میرجلیلی
captcha