مرحوم «فضایلی» خوشنویسی متبحر در نگارش انواع خطوط اسلامی
کد خبر: 3937297
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۳۹۹ - ۰۰:۴۹
با خادمان قرآن/35

مرحوم «فضایلی» خوشنویسی متبحر در نگارش انواع خطوط اسلامی

مرحوم حجت‌الاسلام حبیب‌الله فضایلی در کنار فراگیری علوم دینی و تحصیلات دانشگاهی، به آموختن انواع خطوط اسلامي پرداخت و در اين فن در شمار يكي از استادان معروف درآمد. وی از معدود خوشنویسانی آست که در نگارش انواع خطوط اسلامی بویژه نسخ و ثلث تبحر داشت.

به گزارش ایکنا، تجلیل از مقام شامخ معلمان، اساتید و افرادی که برای ترویج قرآن و عترت، زحماتی را متقبل شده‌اند، وظیفه‌ای است که نمی‌توان از آن شانه خالی کرد. بزرگداشت و بیان آثار و رفتار این افراد نه‌ تنها قدردانی کوچکی از زحمات بی‌شائبه آنان است، بلکه برای نسل فعلی و جوانان این مرزوبوم آموزنده و راهگشاست؛ کسانی که عمری را بدون چشم‌داشت به آموزش و ترویج کلام وحی گذرانده‌اند و به حق نام خادم‌القرآن بر آنان نهاده‌اند. برخی از این بزرگان چهره در خاک کشیده‌اند که نگاه کوتاهی به زندگی آن‌ها خواهیم داشت. زنده یاد مرحوم حجت‌الاسلام والمسلمین حبیب الله فضایلی یکی از این افراد است.

تحصیل علوم دینی و دانشگاهی

حجت‌الاسلام والمسلمین فضایلی در سال 1301 در شهر سمیرم در خانواده روحاني معروف به علم و فضيلت دیده به جهان گشود. ابتدا در حد تميز و بروز استعداد زير نظر پدر كه خود دست پرورده مرحوم آخوند ملامحمد صادق(ره) تربيت يافت و از درس و تعليم و تشويق او بهره گرفت. چندي بعد از فوت پدر و در 13 سالگی، براي تحصيلات حوزوي عازم اصفهان شد و هشت سال از محضر مدرسان علوم مختلف صرف و نحو، منطق، فقه و اصول استفاده برد. سپس به دروس جديد رو آورد، در سال ۱۳۴۰ موفق به اخذ مدرک لیسانس از دانشگاه اصفهان در رشته ادبیات فارسی شد.

مرحوم فضایلی به آموختن انواع خطوط اسلامي پرداخت و در اين فن در شمار يكي از استادان معروف درآمد. ايشان به سبب خط ممتازش مورد توجه بسياري از محافل هنري قرار گرفت و در طول عمر با بركتش موفق شد، صدها يادگار از اين هنر اصيل اسلامي از خود به جاي گذارد. وی از معدود خوشنویسانی بود که در نگارش انواع خطوط اسلامی بویژه نسخ و ثلث تبحر داشت.

تلاش در پديد آوردن آثار اسلامی

وي تا سال 1358 مدت 30 سال به عنوان دبير در آموزش و پرورش اصفهان به تدريس تعليمات ديني، عربي و تعليم خط مشغول بود. استاد فضايلی در ضمن تحصيلات و اشتغالات به فن خوشنويسی از محضراستادان، تعليم شاگردان، تحقيق و تأليف بركنار نماند و بيشتر سعی و تلاش او در پديد آوردن آثار اسلامی و در زمينه قرآن و احاديث بوده است.

سرودن اشعار درباره قرآن و مدح ائمه اطهار(ع)

تأليف «اطلس خط» و «تعليم خط» و كتاب «آيه نور» و كتاب «اصحاب رس» و نوشتن لوحه‌ها و كتيبه‌های بسياری از سوره‌ها و آيات قرآن بر زمينه كاشي و غيره جهت اماكن مقدس و مساجد از آثار ایشان است. وی بنا به ذوق ادبي و شركت در انجمن‌های شعر، اشعاري درباره قرآن و مدح ائمه اطهار(ع) نيز سروده است.

مرحوم فضایلی در سال ۱۳۴۸ شعبه انجمن خوشنویسان ایران در اصفهان را تأسیس کرد و سرپرستی آن را به عهده گرفت.

از فعالیت‌های مهم او می‌توان به این نمونه‌ها اشاره کرد:

برگزاری نمایشگاه‌های خط در داخل و خارج کشور
سرپرستی انجمن خوشنویسان اصفهان
عضویت در خانه هنرمندان اصفهان
عضویت در شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران
نوشتن کتیبه‌های مختلف در عتبات و سوریه و برخی مساجد و حسینه‌های اصفهان، شیراز، اهواز و تهران
از آخرين و مهم‌ترين آثار استاد حبيب الله فضايلی، كتابت موفق و ممتاز قرآن مجيد است كه از سوی انتشارات سروش با شكلی آراسته و نفاست خاص به چاپ رسيده است.

او در سال 1374 از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان يكی از خادمان قرآن كريم در عرصه امور هنری معرفی و در نمايشگاه بین‌المللی قرآن تجليل شد.

ايشان در آبان‌ماه 1376 در اصفهان دار فانی را وداع گفت و به رحمت ايزدی پيوست و در قطعه هنرمندان باغ رضوان به خاک سپرده شد.

انتهای پیام
مطالب مرتبط
captcha