کد خبر: 1225603
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۸

جلد يازدهم فهرست «نسخه‌های خطی اهدايی رهبری» رونمايی شد

مراسم رونمايی از نسخه‌های خطی اهدايی رهبری در غرفه آستان قدس رضوی با حضور محمدهادی زاهدی، مديرعامل سازمان كتابخانه‌ها، موزه‌ها و مراكز اسناد آستان قدس رضوی رونمايی شد.


گروه ادب: مراسم رونمايی از نسخه‌های خطی اهدايی رهبری در غرفه آستان قدس رضوی با حضور محمدهادی زاهدی، مديرعامل سازمان كتابخانه‌ها، موزه‌ها و مراكز اسناد آستان قدس رضوی رونمايی شد.


به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا)، مراسم رونمايی از نسخه‌های خطی اهدايی رهبری در غرفه آستان قدس رضوی با حضور محمدهادی زاهدی، مديرعامل سازمان كتابخانه‌ها، موزه‌ها و مراكز اسناد آستان قدس رضوی رونمايی شد.


در اين مراسم محمدهادی زاهدی، بيان داشت: رهبر انقلاب اسلامی طی سال‌های گذشته بيش از 14 هزار كتاب خطی و چاپ سنگی به آستان قدس رضوی اهدا كردند كه اين كتاب‌ها از جمله آثار ارزشمند و گرانمايه تمدن و فرهنگ اسلامی محسوب می‌شوند كه با همت و عنايت ايشان گردآوری شده و در كتابخانه مركزی آستان نگهداری می‌شود.


وی با اشاره به اين مطلب كه در ميان اين آثار، كتاب‌هايی از قرون اوليه اسلامی از جمله قرآنی منسوب به امام حسين(ع) مشاهده می‌شود كه روی پوست و به خط كوفی نوشته شده است، اضافه كرد: فهرست نويسی يكی از رشته‌ها و فنون بسيار دقيق و ظريف است كه توسط اساتيد فن انجام می‌شود؛ فهرست نگاران برای فهرست نويسی شناسايی نوع خط، جنس كاغذ، مكان ساخت كاغذ، تذهيب و ساير فنون و هنرهای موجود در حوزه كتاب را شناسايی می‌كنند.


زاهدی ادامه داد: آستان قدس رضوی با به كارگيری فهرست نويسانی جوان و زبده، اين مجموعه آثار ارزشمند اهدايی رهبر انقلاب را فهرست نويسی كرده كه طی دو سال اخير تعداد آن به دوازده جلد رسيده و پيش‌بينی می‌كنيم اين تعداد به 14 جلد در زمينه‌های مختلف و موضوعات گوناگون افزايش يابد.


وی تازه‌ترين اثر منتشر شده اين كتابخانه را «پژوهشنامه مطالعات اسنادی و آرشيوی» برشمرد و گفت: آستان قدس رضوی به لحاظ اهميت نخستين مركز اسنادی كشور و از نظر تعداد سند با بيش از 13 ميليون برگ سند، دومين مركز اسنادی كشور است كه قدمت اسناد آن به اوايل قرن هشتم هجری باز می‌گردد.


مديرعامل سازمان كتابخانه‌ها، موزه‌ها و مراكز اسناد آستان قدس رضوی عنوان كرد: برخی از اين اسناد مربوط به دوره‌های صفوی، زنديه، افشاريه، قاجاريه و قرن معاصر است، همچنين مجموعه اسناد اين مركز ثبت جهانی شده و لازم بود برای ارائه داشته‌ای اين مركز، مجله‌ای به صورت تخصصی ارائه شود كه نخستين «پژوهشنامه مطالعات اسنادی و آرشيوی» در حوزه وقف توسط سازمان كتابخانه‌ها، موزه‌ها و مراكز اسناد آستان قدس رضوی در اين راستا تدوين شد.

captcha