کد خبر: 1274769
تاریخ انتشار : ۲۸ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۷

اجرايی‌شدن سنت وقف در جامعه، حركت جمعی همه دستگاه‏های فرهنگی را می‏طلبد

رئيس اداره اوقاف و امور خيريه طبس با تأكيد بر اينكه اجرايی‌‏شدن سنت وقف در جامعه، حركت جمعی همه دستگاه‏های فرهنگی را می‏طلبد، گفت فرهنگ وقف اين سنت حسنه نبوی و ائمه‏ اطهار(ع) بايد به آحاد مردم شناسانده و روش‌های نوين در امور وقف به مردم نيك‏انديش ارائه شود.


گروه اجتماعی: رئيس اداره اوقاف و امور خيريه طبس با تأكيد بر اينكه اجرايی‌‏شدن سنت وقف در جامعه، حركت جمعی همه دستگاه‏های فرهنگی را می‏طلبد، گفت: فرهنگ وقف اين سنت حسنه نبوی و ائمه‏ اطهار(ع) بايد به آحاد مردم شناسانده و روش‌های نوين در امور وقف به مردم نيك‏انديش ارائه شود.


حجت‌الاسلام سيد‌مهدی حسينی‌زاده، رئيس اداره اوقاف و امور خيريه طبس در گفت‏وگو با خبرگزاری بين‏المللی قرآن(ايكنا) شعبه خراسان جنوبی، وجود بيشترين امامزاده و بقعه متبركه در كشورمان را به‌دليل عشق و ارادت ويژه ملت بزرگ ايران از گذشته‌های دور به ائمه اطهار(ع) و احساس امنيت امامزاده‌ها در اين كشور دانست و گفت: برای عملی ساختن فرمايش رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر تبديل بقاع متبركه به قطب فرهنگی، بايد از محيط امامزاده‌ها و بقاع متبركه حداكثر بهره‌برداری بهينه صورت گيرد.


ثبت كرامات به دور از خرافات و اطلاع‌رسانی مطلوب از عوامل جذب زانران به امامزادگان است


وی به نقش امامزاده‌ها و بقاع متبركه و همچنين تأثير زيارت در كاهش آسيب‌ها و ناهنجاری‌های اجتماعی و بازدارندگی از جرم اشاره كرد و افزود: اقامه باشكوه نماز جماعت و استفاده از امام جماعت مناسب با قرائت صحيح و صوت زيبا و مؤذن و مكبر خوش صدا، بهداشت مطلوب محيط، پاسخگويی به مسائل شرعی و شبهه‌های زائران، ايجاد كانون‌هايی ويژه رسيدگی به امور جوانان، برگزاری جشن‌های تكليف و عبادت برای دانش‌آ‌موزان، برگزاری مراسم غبارروبی به‌صورت مردمی، ايجاد كتابخانه و قرائت‌خانه، ثبت كرامات به دور از خرافات و اطلاع‌رسانی مطلوب از عوامل جذب و تأثيرگذاری بر زائران به‌ويژه جوانان است.


رئيس اداره اوقاف و امور خيريه طبس با اشاره به هدر رفت بسياری از سرمايه‏ها گفت: يكی از اين سرمايه‏ها وقف و اوقاف است كه می‏توان از آن در حل مشكلات و معضلات فرهنگی ياری خواست.


حجت‌الاسلام حسينی‌زاده با بيان اينكه در زمينه گسترش و ترويج فرهنگ وقف هرچند تلاش‏های زيادی انجام شده، اظهار كرد: مجموعه‏های فرهنگی آن‌طوركه بايد به اين سنت الهی عمل نكرده‏اند و چنانچه كه بخواهيم اين سرمايه بزرگ و سنت الهی عملی شود بايد حركت جمعی همه دستگاه‏های فرهنگی و ذی‏نفوذ جامعه را شاهد باشيم.


وی با اشاره به استفتائات مقام معظم رهبری در باب وقف مبنی بر اينكه بعضی از افراد كه برای عقد قرارداد به اوقاف مراجعه نمی‏كنند، گفت: سكونت اين افراد در مكان‌های اوقافی حرام بوده و عبادت آنها باطل است.


فرهنگ وقف به آحاد مردم شناسانده شود


رئيس اداره اوقاف و امور خيريه طبس تصريح كرد: فرهنگ وقف اين سنت حسنه نبوی و ائمه ‏اطهار(ع) بايد به آحاد مردم شناسانده و روش‌های نوين در امور وقف به مردم نيك‏انديش ارائه شود تا همگان بنابر مصالح نظام و جامعه اطراف خود اموال شخصی خودشان را در كارها و امور خيرخواهانه جهت‏دهی كنند.


حجت‌الاسلام حسينی‌زاده خاطرنشان كرد: با توجه به وجود احكام و قوانين موجود در حوزه موقوفات هنوز در بسياری از مواقع نسبت به موقوفات جفا و حق و حقوق موقوفات احقاق نمی‏شود.


وی با بيان اينكه در حال حاضر بزرگترين فقر جوامع، فقر فرهنگی و علمی است، يادآور شد: در اين خصوص بايد اصول و عقايد دين اسلام به‌خوبی تبيين تا منجر به آگاهی شناخت درست از نادرست و ارزش و ضدارزش شود.

captcha