کد خبر: 1294023
تاریخ انتشار : ۰۶ مهر ۱۳۹۲ - ۰۷:۵۹
ساماندهی آموزش مفاهيم دينی؛ نيازی بدون پاسخ كلاهی

روش‌های مختلف در آموزش‌های دينی لحاظ شود

به اعتقاد يك دكترای جامعه‌شناسی آموزش‌های دينی نبايد به يك شكل واحد به مردم ارائه شود زيرا كه مردم با ذائقه‌های مختلف نيازمند دريافت اين آموزه‌ها هستند و بايد شيوه‌های مختلف آموزش طراحی و در اختيار علاقه‌مندان قرار گيرد.









محمدرضا كلاهی، عضو هيئت علمی پژوهشكده فرهنگ جهاد دانشگاهی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) با بيان اين مطلب اظهار كرد: متولی اصلی ساماندهی آموزش‌های مفاهيم دينی در كشور را مردم قلمداد و اظهار كرد: مردم بايد با توجه به شناسايی نياز خود در زمينه دينی به دنبال كسب اين آموزش‌ها حركت كند.


وی احساس نياز از سوی مردم را اولين قدم در اين راه بيان كرد و گفت: اگر خود مردم نخواهند به دنبال اين آموزش‌ها بروند هيچ نهادی نخواهد توانست در اين راه موفق عمل كند.


كلاهی تصريح كرد: البته نبايد منكر اين امر شد كه نبود يك متولی تخصصی غير مردمی در راه ساماندهی آموزش‌های دينی به جامعه شكاف عظيمی را بين آموزش مفاهيم دينی و مردم به‌وجود آورده است.


نداشتن راه و رسم و نقشه راه در بخش آموزش مفاهيم دينی


اين دكترای جامعه‌شناسی خاطر نشان كرد: نداشتن راه و رسم و نقشه راه در بخش آموزش مفاهيم دينی از طرف سياستمداران اين حوزه از مهم‌ترين معضلاتی است كه ما را در اين راه با مشكل روبرو كرده است، اگر به دنبال سعادت در زندگی اجتماعی هستيم بايد در مقوله آموزش دينی قدم‌های خوبی برداريم.


وی يادآور شد: با توجه به مشكلات بيان شده مردم بايد به‌صورت خودجوش و از درون اجتماع به دنبال دريافت علوم دينی باشند و با شركت در گروه‌های مردمی مذهبی و دينی اين آموزه‌ها را انتقال دهند.


اشاعه فرهنگ مذهبی دور از افراط و تفريط


كلاهی موفق‌ترين شيوه آموزش مفاهيم دينی را شركت در هيئات مذهبی عنوان و اظهار داشت: با توجه به اينكه اين هيئات متولی بيرونی ندارند و به‌صورت خودجوش به گسترش مفاهيم دينی اقدام می‌كنند، توانسته‌اند در طول ساليان سال در راه اشاعه فرهنگ مذهبی به شكل شايسته عمل كنند.


وی هيئات مذهبی را نهادهای مردمی بومی مستقل عنوان و اشاره كرد: اين نهادهای مردمی نيازمند ساماندهی و حمايت از سوی نهادهای فرهنگی و دينی هستند تا بتوانند در راه اشاعه فرهنگ مذهبی دور از افراط و تفريط گام‌های موثری را بردارند.


كلاهی افزود: تنوع و تكثر هيئات مذهبی توانسته است تا آحاد مردم را به خود جذب كند و مسئولان و برنامه‌ريزان دينی كشور بايد از اين پتانسيل به نحو احسن استفاده كنند، حمايت و پشتيبانی از اين نهادهای مردمی می‌تواند زمينه‌های شكل‌گيری گروه‌های مذهبی را تقويت كند.


عدم حمايت از نهادهای مذهبی مردمی از سوی مسئولان


وی عدم حمايت از نهادهای مذهبی مردمی از سوی مسئولان را از ديگر مشكلات بر سر راه ساماندهی مفاهيم دينی معرفی كرد و گفت: داشتن دغدغه برای جذب مردم به نهادهای مذهبی از سوی مسئولين می‌تواند راه‌حلی برای اين مشكل باشد.


عضو هيئات علمی پژوهشكده فرهنگ جهاد دانشگاهی در ادامه با اشاره به راه‌اندازی حسينيه ارشاد اظهار كرد: اگر به تاريخچه اين حسينيه نگاه كنيم خواهيم ديد كه اين حسينيه در طول عمر خود توانسته اشخاص مهمی را به جامعه دينی كشور تحويل دهد و در كنار اين امر توانست مردم را به مسير دينی هدايت كرده و فعاليت‌های خوبی را در آموزش مفاهيم دينی ايجاد كند.


آموزش‌های دينی نبايد به يك شكل واحد به مردم ارائه شود


كلاهی گفت: بايد مسئولان با تجربه‌ای كه از عملكرد اين حسينيه دارند اين‌گونه فعاليت‌ها را متعارف با نيازها و درخواست‌های دينی مردم گسترش دهند زيرا اين حسينيه در زمان طاغوت به دنبال اشاعه آموزه‌های دينی به شكل متفاوت بود كه توانست جمع كثيری از مردم را به خود جذب كند.


وی گفت: آموزش‌های دينی نبايد به يك شكل واحد به مردم ارائه شود زيرا كه مردم با ذائقه‌های مختلف نيازمند دريافت اين آموزه‌ها هستند، بايد مسئولان شيوه‌های مختلفی از آموزش را طراحی كرده و در اختيار علاقه‌مندان قرار دهند.

captcha