کد خبر: 1319872
تاریخ انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۸:۰۵

استقلال مالی موسسات با تفکیک معاونت اقتصاد و آموزش محقق می‌شود

گروه فعالیت‌های قرآنی: در جلسه بررسی راهکارهای استقلال مؤسسات قرآنی که عصر امروز 28 آبان ماه در اتحادیه تشکل‌های قرآن عترت کشور برگزار شد نخستین گام مؤسسات قرآنی، تفکیک معاونت اقتصادی از معاونت آموزشی عنوان شد.


به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، محمد رضا پور معین در ابتدای این جلسه گفت: فعالیت‌های اقتصادی را می‌توان به سه بخش کلان، خرد و متوسط تقسیم بندی کرد و هر مؤسسه براساس دانایی، توانایی، استعداد، ارتباطات و بودجه مالی خود می‌تواند وارد فعالیت‌های اقتصادی شود.



رئیس جمعیت قرآنی استان تهران تصریح کرد: اکثر مؤسسات قرآنی مکان‌های اجاره‌ای دارند و از نظر مالی وابستگی دارند از این جهت نمی‌تواند وارد فعالیت‌های کلان اقتصادی شوند بنابراین توصیه می‌شود این مؤسسات در سطح فعالیت‌های اقتصادی خود اقدام کنند.



وی خاطر نشان کرد: بهترین نوع فعالیت اقتصادی برای این مؤسسات فعالیت‌های فرهنگی و خدمات مذهبی است مثلاً می‌توانند اردوهای زیارتی، چاپ کتاب، برگزاری دوره‌های آموزشی و غیر اقدام کنند.



پور معین اشاره کرد: اعتماد دستگاه‌ها، مردم و نهادها به مؤسسات قرآنی که فعالیت سالم اقتصادی می‌کند بیشتر است و از این رو می‌توان علاوه بر سهیم کردن آنها در کار خیر به آنها خدمات اقتصادی نیز ارائه کرد.همچنین در زمینه تربیت ده میلیون حافظ قرآن کریم مؤسسات قرآنی می‌توانند آموزش‌های لازم را با دریافت کمک‌های مالی انجام دهند.



رئیس جمعیت قرآنی استان تهران بیان کرد: تربیت ده میلیون حافظ قرآن کریم پانزده هزار میلیارد تومان هزینه در بر دارد زیرا تربیت یک جزء حافظ قرآن کریم حداقل پنجاه هزار تومان هزینه دارد. این اتحادیه می‌تواند یک میلیون نفر از این افراد را تقبل کند و آموزش‌های لازم را به آنها بدهد و همچنین می‌توان طرح مدرسه غیر حضوری مکاتباتی قرآن را اجرایی کرد.



حجت‌الاسلام و المسلمین شاهسونی، مدیر موسسه قرآنی بیت الاحزان سخنران دیگر این نشست بود که با اشاره به فعالیت‌های اقتصادی موفق این موسسه گفت: همان طور که فعالیت‌های اقتصادی به سه سطح کلان، خرد و متوسط تقسیم می‌شود مؤسسات قرآنی نیز به سه سطح تقسیم بندی می‌شوند. رمز موفقیت مؤسسه ما در فعالیت اقتصادی این بود که ما در برنامه‌های خود شفاف عمل کردیم و معاونت خود کفایی را از معاونت اقتصادی جدا کردیم به گونه‌ای که این دو معاونت در کار یکدیگر دخالتی ندارند.



علیرغم این فعالیت‌ها ما در یک زمینه خاص متوقف نشدیم بلکه در چند زمینه اقتصادی سرمایه گذاری کردیم.ما میزان شهریه‌های خود را به حداقل رساندیم ولی میزان شهریه را هرگز صد در صد رایگان نکردیم.



وی گفت: فعالیت‌های ساخت و ساز ساختمانی، راه اندازی سوپر مارکت، تهیه لباس برای کودکان مهدهای قرآن، ایجاد تورهای زیارتی و غیره از دیگر اقدامات موفقیت آمیز مؤسسه ما بوده است که باعث شفافیت عملکرد ما و استقبال مردم شد.



حاجی لری پژهشگر عرصه قرآنی با اشاره به تحقیقات خود در زمینه استقلال مؤسسات قرآنی عنوان کرد: در جامعه واقعیت‌های وجود دارد که نسبت به انجام فعالیت‌های اقتصادی در مؤسسات قرآنی خوش بین نیستم و نمی‌توان با این واقعیت‌ها به یکباره مبارزه کرد بلکه باید با شفافیت آنها را آرام آرام تغییر داد و تسلیم این عقاید نشد.



این پژوهشگر یاد آور شد: در کشور ما نمونه‌های موفقی از مؤسسات قرآنی وجود دارد که توانسته‌اند با جهت گیری مناسب در فعالیت‌های اقتصادی وارد شوند و از لحاظ مالی به استقلال برسند. که عمده آنها موفقیت خود را مدیون تفکیک این دو معاونت اقتصادی و آموزشی از یکدیگر هستند.



قائم مقام شورای عالی قرآن سخنران پایانی این نشست بود که ضمن جمع بندی مطالب ارائه شده اظهار کرد: قدم برداشتن در مسیر استقلال مالی مؤسسات قرآنی به معنای دفع مسئولیت از حکومت اسلامی نیست زیرا نظام اسلامی موظف است همواره از فعالیت‌های فرهنگی حمایت کند.



وی توضیح داد: انجام فعالیت‌های اقتصادی توسط مؤسسات قرآنی باید دارای چند باشد که از جمله مهمترین آنها می‌توان به پرهیز از گرانفروشی، افزایش اعتماد عمومی، ارائه محصول با کیفیت و غیر اشاره کرد.



 



 



 



 



 



 

captcha