کد خبر: 1386376
تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۳
سعید حاجیان عنوان کرد:

حفظ استقلال مالی مؤسسات قرآنی؛ راهکار بکارگیری نخبگان قرآن

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مدیرمسئول مؤسسه سدید با بیان اینکه مؤسسات قرآنی برای اینکه بخواهند فرآیند نخبه‌پروری را دنبال کنند، باید به شناسایی نخبگان قرآنی توسط افراد متخصص بپردازند، گفت: بکارگیری نخبگان در جهت نخبگی، مستلزم حفظ استقلال مالی مؤسسات قرآنی است.

سعید حاجیان، قاری برتر قرآن در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با بحث استقلال مالی در مؤسسات قرآنی، گفت: هر مؤسسه‌ای اگر به آن حد برسد که بتواند برای خود استقلال مالی ایجاد کند، قطعاً قوام مؤسسه بیشتر می‌شود و آسیب‌پذیری آن کمتر خواهد بود.

وی اظهار کرد: استقلال مالی نباید به این معنا باشد که مؤسسات، حمایت دولتی دریافت نکنند، بلکه نهادهای دولتی باید کمک کنند که مؤسسات استقلال مالی داشته باشند تا با آرامش بیشتر به فعالیت در زمینه آموزش علوم قرآنی بپردازند، همچنین باید نظارت صحیح صورت پذیرد تا بودجه‌هایی که برای مؤسسات تعیین می‌شود، بدست این مراکز برسد.

حاجیان بیان کرد: تشخیص استقلال مالی مؤسسات قرآنی باید به نحوی باشد که موجب بروز اختلاف بین مراکز قرآنی نشود، همچنین علاوه بر مزایای حفظ استقلال مالی در مؤسسات قرآنی، حمایت نهادهای دولتی نیز قطعاً می‌تواند مؤثر و تقویت کننده باشد.

تأمین فضای آموزشی؛ از جمله راهکارهای حفظ استقلال مالی مؤسسات قرآنی

وی در رابطه با این که آیا تأمین مکان مؤسسات قرآنی می‌تواند راهکاری برای حفظ استقلال مالی در مؤسسات قرآنی باشد، عنوان کرد: اگر مؤسسات قرآنی مکان ثابت در اختیار داشته باشند؛ در توسعه فعالیت این مراکز بسیار تأثیرگذار است و مدیران مؤسسات می توانند بدون دغدغه فضای آموزش با بکارگیری روش‌های مناسب به ارائه آموزه‌های قرآنی بپردازند.

این قاری قرآن افزود: در حال حاضر ممکن است مکان‌هایی در اختیار مؤسسات قرآنی باشد، اما امکان دارد به واسطه یک اختلاف کوچک، تمامی زحماتی که در یک مکان کشیده شده از بین برود و مدیران مجبور شوند به خاطر برخی از ملاحظات در جایی دیگر فعالیت خود را آغاز کنند و این موجب تکرار مکررات می‌شود.

به‌روز شدن فعالیت مؤسسات با حفظ استقلال مالی این مراکز

وی با اشاره به این که اگر مؤسسه‌ای مکان مستقل داشته باشد، می‌تواند، قوی‌تر، فعال‌تر و به‌روزتر به فعالیت خود ادامه دهد، تصریح کرد: هر فعالیت فرهنگی و قرآنی برای این که با موفقیت انجام شود، نیازمند فاکتورهایی است که یکی از عوامل مهم این موفقیت، بحث هزینه و مسائل مادی است و اینکه بخواهیم بدون هزینه کردن توقع پیشرفت داشته باشیم، غیر ممکن است.

حاجیان درباره این که استقلال مالی مؤسسات چه تأثیری در فرایند نخبه‌پروری قرآنی دارد، بیان کرد: طبیعتاً مؤسسات برای اینکه بخواهند فرآیند نخبه‌پروری را دنبال کنند، اولاً باید به شناسایی نخبگان قرآنی توسط افراد متخصص بپردازند که این امر هزینه‌هایی در بردارد، همچنین دوره‌های آموزشی، امکانات، تشویق‌های لازم و بکارگیری نخبه در جهت نخبگی، نیازمند استقلال مالی مؤسسات قرآنی است.

وی تصریح کرد: خیلی از افراد جزء نخبگان قرآنی هستند، اما به دلیل دغدغه مالی، نخبگی خود را نادیده گرفته‌اند و به فعالیت‌هایی می‌پردازند که خیلی از افراد دیگر می‌توانند به آن امر مشغول شوند.

مدیرمسئول مؤسسه قرآنی سدید در رابطه با نحوه تأمین هزینه مؤسسات قرآنی غیر از برگزاری دوره های آموزشی، گفت: تنها راه باقی مانده، استفاده از بودجه‌های مردمی است و مؤسسات می‌توانند به واسطه تبلیغات، فعالیت‌های خود را عرضه کرده و افراد خیر را پیدا کنند که البته این موضوع نیز مقطعی است و برخی افراد موفق به دریافت کمک‌ها می‌شوند و در این ببین مؤسساتی که توانایی جذب بودجه را ندارند، منجر به تعطیلی آنها می‌شود.

captcha