حجتالاسلام سعید داوودی، رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرری در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با منظور و هدف از استقلال مالی در مؤسسات قرآنی، گفت: برای انجام هر کاری، مسائل مادی و اقتصادی و دیدگاههای مالی وجود دارد و در هر نهادی، یک معاونت پشتیبانی و یک قسمت طرح، برنامه و بودجه در نظر گرفته شده است، شاید در گذشته در رابطه با مؤسسات قرآنی این تمهیدات در نظر گرفته نشده بود، اما با ساماندهی این مراکز قرآنی و با توجه به تورم موجود، باید این پیشبینیها صورت پذیرد.
حمایت خیران از مؤسسات قرآنی
وی در رابطه با این که آیا استقلال مالی به معنای قطع کمکهای دولتی به این مراکز است، اظهار کرد: مؤسسات قرآنی علاوه بر استقلال مالی باید مورد حمایتهای دولتی قرار گیرند، از طرفی مؤسسات قرآنی چون نیازمند پیشرفت هستند، باید از سوی خیران نیز حمایتهای لازم را دریافت کنند.
حجتالاسلام داوودی در رابطه با حمایتهای مردمی از مؤسسات قرآنی، بیان کرد: همانطور که میدانیم مردم در زمینههای مختلف، فعالیتهای خیرخواهانه را دنبال میکنند و ممکن است گوشهای از فعالیت مؤسسات را حمایت کنند، اما به نظر میرسد که فعالیت کلان اقتصادی لازم است تا طرحها و فعالیتهای بهروز در زمینه علوم قرآنی پیگیری شود.
پیشرفت مؤسسات قرآنی برای تحت پوشش قراردادن جامعه
وی عنوان کرد: مؤسسات قرآنی باید تا حدی پیشرفت کنند که بتوانند تمامی اقشار جامعه را تحت پویش قرار دهند، البته در حال حاضر این مؤسسات در محلههای مختلف در حال فعالیت هستند و باید طرحهای جدید ابداع شود.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرری درباره این که استقلال مالی مؤسسات قرآنی نیازمند فراهم شدن چه زیرساختهایی است، افزود: ما نیاز به این داریم که اتاق فکرهایی در مؤسسات تشکیل شوند تا افراد فرهیخته و نخبه فعالیت کلان فکری را طراحی و پیشبینی کنند.
استخراج طرحها و برنامههای جدید از قرآن کریم
وی اظهار کرد: برخی طرحها که از سوی نهادهای قرآنی ارائه میشود، بهصورت همیشگی بوده و هماکنون نیز دنبال میشود باید یکسری برنامههای نو و جدید با خلاقیتها و تبحر فعالان قرآنی ارائه شود، طرحها و برنامههایی را از دل قرآن استخراج کنند و روی این موارد مانور داده شود.
حجتالاسلام داوودی با بیان این که مؤسسات نیز با اجرای طرحهای جدید میتوانند، منابع اقتصاد خود را تأمین کنند، عنوان کرد: باید زمینهایی مشخص شده در آن تأسیسات لازم در نظر گرفته شود و طراحی بزرگ در این مکانها اجرا شود، به این ترتیب ارزش کار قرآنی حفظ خواهد شد.
اثرگذاری مؤسسات با رواج آموزههای قرآنی در خانوادهها
وی تصریح کرد: مؤسسات قرآنی میتوانند قرآن را در خانوادهها رواج دهند، به این ترتیب میتوانند در سطح جامعه اثرگذار باشند و با نمایش تأثیر آن در سطح جامعه، مردم خودبهخود در این زمینه هزینه میکنند.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرری در مورد این که استقلال مالی مؤسسات چه تأثیری در فرآیند نخبهپروری قرآنی خواهد داشت، بیان کرد: بهروز بودن در هر زمینهای از جمله نکات مورد توجه است و همانطور که مشاهد میشود، برخی از مؤسسات که در سطح پایین عمل کردهاند، به تعطیلی کشیده شدهاند و چه بهتر که نیروهای نخبه قرآنی در مؤسسات پرورش یابند، زیرا این افراد میتوانند اصولها و قوانین مشخصی را پایهریزی کنند.
جامعه قرآنی؛ نیازمند حضور افراد نخبه
وی تصریح کرد: مؤسسات قرآنی باید در هر شرایطی سعی در ارتقاء داشته باشند و نخبه بودن در زمینه قرآنی خیلی با ارزش است، همانطور که در دانشگاهها و در زمینههای هستهای، روز به روز کارهای بزرگی انجام میشود، در زمینه علوم قرآنی نیز جامعه نیازمند افراد نخبه است.
حجتالاسلام داوودی در پایان خاطرنشان کرد: مؤسسات قرآنی نمیتوانند بهصورت کاملاً مستقل عمل کنند، باید از سوی نهادهای دولتی حمایتهایی را دریافت کنند و در ضمن مؤسسات قرآنی نباید زیاد بهدنبال مسائل مالی باشند زیرا ممکن است از کار ارزشمند خود عقب بمانند.