کد خبر: 1324012
تاریخ انتشار : ۰۵ آذر ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۰
حجت‌الاسلام رضایی:

تحریم‌ها، عامل مذاکرات نبود/ حفظ عزت؛ ضرورت ادامه مذاکرات

گروه سیاسی: رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی فارس با بیان اینکه با توجه به اصولی که ما به آن پایبند هستیم، تحریم‌ها ما را وادار به مذاکره با غرب نکرد، گفت: مسئولان باید به این نکته توجه داشته باشند که حفظ عزت مردم ایران از اصول است.


حجت‌الاسلام محمد رضایی، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی فارس در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، با اشاره به مذاکرات اخیر ایران با 1+5، گفت: با توجه به اصولی که ما به آن پایبند هستیم، تحریم‌ها ما را وادار به مذاکره با غرب نکرد.



وی افزود: دول غربی بر این عقیده هستند که فشار تحریم‌ها ایران را وادار به مذاکره کرد و این در حالی است که عدم توجه ایران اسلامی به تحریم‌ها، فشارها و حتی تهدیدهای نظامی، دشمنان را وادار کرد پای میز مذاکره بنشینند.



وی با بیان اینکه امریکا می‌داند ما قدرت اول نظامی منطقه هستیم، افزود: مقام معظم رهبری در سخنرانی خود درباره بی‌تأثیر بودن تحریم‌ها و تهدیدها سخن گفتند و همچنین رئیس‌ جمهور بارها به دشمنان تأکید کردند که با زبان تهدید با ایران سخن نگویید و اگر می‌خواهید مشکل حل شود عزت مردم ایران را حفظ کنید؛ همه این موارد باعث شد که دشمنان وادار شوند که با ما وارد مذاکره شوند.



رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد فارس اظهار کرد: در این برهه حساس مسئولان باید به این نکته توجه داشته باشند که حفظ عزت مردم ایران از اصول است و در ادامه راه مذاکرات با دشمنان مسحور لبخندهای آنان نشده و بدانند که حفظ بزرگی ملی ایران از خطوط قرمزی است که همواره باید آن را رعایت کرد.



مذاکرات 1+5 یک بازی برد برد بود



حجت‌الاسلام رضایی خاطرنشان کرد: همان‌طور که مسئولان بارها به این موضوع اشاره کرده‌اند این یک بازی برد برد بود؛ زیرا در بحث تحریم‌ها این فقط ایران نبود که فشارها را تحمل می‌کرد، بلکه حتی قدرت‌های اقتصادی دنیا به‌دلیل وجود این تحریم‌ها دچار ضررهای اقتصادی شدند و این یکی از نکات مهمی بود که دول غربی موافقت کرد که تحریم‌ها کم‌رنگ شود.



وی با اشاره به بازتاب خوب اقتصادی از بین رفتن تحریم‌ها، ابراز کرد: بخش عمده‌ای از شکستن تحریم‌ها هنوز به مرحله اجرا در نیامده است؛ ولی اثرات مثبت خود را در دنیا گذاشته است و این یکی از موفقیت‌هایی است که در چرخه اقتصادی دنیا به‌دست آمده است.



حجت‌الاسلام رضایی عنوان کرد: اقدامات 1+5 برای کاهش فروش نفت خام ایران باعث گران شدن نفت در سراسر دنیا شده بود و از این پس اگر ما بتوانیم نفت خام خود را عرضه کنیم نفت در دنیا ارزان شده و گرانی‌های ناشی از آن کمتر می‌شود.



رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی فارس تصریح کرد: در مباحث دیگری چون پتروشیمی، فلزات با‌ارزش و صنعت خودرو‌سازی به‌دلیل رونقی که به‌وجود می‌آید مشکلات امروز کم‌رنگ‌تر می‌شود و دیگر زمینه‌ها نیز به پیشرفت‌های خوبی می‌رسیم.



کم شدن تنش‌ها در خاورمیانه؛ مهم‌ترین تأثیر معنوی مذاکرات



وی به تأثیرات معنوی توافقات اخیر اشاره و اظهار کرد: این توافقات به‌معنای کم کردن تنش‌ها در منطقه و خاورمیانه است و به‌واسطه امنیت فکری که از این موضوع حاصل می‌شود در زمینه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی رونق خوبی به‌وجود می‌آید.



حجت‌الاسلام رضایی خاطرنشان کرد: در این برهه ضروریاتی به‌وجود می‌آید که مسئولان بلندپایه باید به آن توجه کنند و یکی از این موارد آن است که نرمش قهرمانانه یک تاکتیک دیپلماسی است و با توجه به شرایط زمانی و مکانی برای استفاده بهینه از فرصت‌ها می‌توان از آن استفاده کرد؛ ولی در زمان کنونی دشمن نباید از این شرایط سوءاستفاده کرده و گمان نبرد که از روی ترس و ضعف از خود نرمش نشان می‌دهیم‌.



رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد فارس گفت: در برخورد با دشمن باید محکم بود و نرمش قهرمانانه باعث نشود که دشمن ضعفی در وجود ما ببیند و با توجه به شرایط کنونی باید برنامه‌های آتی دشمن را پیش‌بینی کرد و مقاوم‌تر از اکنون با آنان برخورد کرد.



وی تأکید کرد: وظیفه امروز ملت ایران حفظ وحدت و هم‌دلی بیش از گذشته است و توجه به رهنمون‌های رهبری که فصل‌الخطاب برای همه ماست، در سیاست‌های خارجی و در مرحله بعد باور داشتن به توانمندی تیم مذاکره‌کننده در حاصل شدن توافقات فعلی از مهم‌ترین وظایفی است که ملت ایران در قبال مسئولان دارند.

captcha