کد خبر: 1340946
تاریخ انتشار : ۲۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۴
حجت‌الاسلام مبلغی تأکید کرد:

تمرکز بر مشترکات و رعایت انصاف؛ مهمترین عامل در ارتباط میان شیعه و سنی

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی رعایت سه اصل پرهیز از اهتداء یکدیگر، تمرکز بر مشترکات و رعایت انصاف و عدل را مهمترین عوامل در ارتباط سازنده میان علمای شیعه و سنی عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مبلغی، رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی امروز، 23  آذر در نشستی پیرامون مناسبات علمای شیعه و سنی در قم گفت: اجتناب از دعوت یکدیگر به اهتداء، تمرکز بر مشترکات علمی و رعایت انصاف و احترام در قبال یکدیگر سه اصل لازم الرعایه برای تنظیم مناسبات و ارتباط سازنده میان علمای شیعه و سنی ذکر کرد.

وی ادامه داد: برقراری ارتباطات بین شیعه و سنی جهت خدمت مشترک به امت اسلامی بدون رعایت این اصول، یا به مناسبات منتهی نمی‌شود یا اگر بشود فاقد دوام یا عمق کافی است و یا حتی مضر خواهد بود.

لزوم بسنده نکردن به مطالعات خرد

وی با اشاره به اینکه متأسفانه ما به مطالعات خرد بسنده کرده‌ایم، افزود: مطالعات کلان معطوف به تنظیم و تعریف نوع مناسبات و تبیین ضوابط و قواعد آن در موضع ضعف قرار دارد؛ اگر نگوییم که در وضعیت صفر به سر می‌برد.
مبلغی ادامه داد: اهمیت نگاه‌های کلان در این است که مناسبات را که امری چارچوب‌‌ساز و شاکله‌ساز است را محقق می‌کند و با تحقق آن هر طرف با امنیت کافی وعقلانیت لازم به تعامل با دیگری می‌پردازد  و چنین تعاملی مشکلات امت اسلامی را که متشکل از شیعه و سنی هستند، حل می‌کند.
این مسئول در ادامه گفت: تحولات همگرایانه زیادی خصوصا بعد از انقلاب اسلامی، در فضای جهان اسلام از خاستگاه مشترکات شکل گرفته است ولی تا دست‌یابی به وضعیتی فعال، پر کارکرد، شاکله‌ساز، مناسبات پرداز و تاثیرگذار فاصله بسیار داریم.

مشترکات شیعه و سنی بسیار زیاد است

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی ادامه داد: مشترکات می‌تواند کانونی فعال برای فعالیت‌های مشارکت‌جویانه علمای شیعه و سنی در کنار یکدیگر باشد به شرط آن که سه اصل یاد شده را رعایت کنند.
مبلغی با اشاره به اینکه مشترکات نقش اساسی در همگرایی، تعالی، ارتباط انسانی و تعاملی دارد و اصولا پرلایه و پرظرفیت هستند، افزود: همیشه می‌توان نقطه اساسی مشترکی را با هر کس پیدا و بر اساس آن با او گفت‌و‌گو کرد، ولی باید دانست شیعه و سنی نیازی به چنین تلاشی ندارند؛ چرا که لیست بلند و تمام نشدنی از مشترکات در مقابل روی آن‌ها قرار دارد.

captcha