کد خبر: 1373706
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۶

مقاومت، محور جهاد در تفکر اسلامی است

گروه اندیشه: مدرس حوزه علمیه قم مقاومت را راهبرد قرآنی برای مقابله با کفار و پیروزی بر آنها ذکر کرد و گفت: مقاومت، محور جهاد در تفکر اسلامی است.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن (ایکنا) از قم، حجت‎الاسلام والمسلمین حاج‌حسینی، مدرس حوزه علمیه قم امروز، 21  بهمن در نشست علمی با موضوع نظریه مقاومت در قرآن(مفهوم‌شناسی و عینیت) در مجتمع امین جامعة‎المصطفی(ص) گفت: آیاتی که مفهوم مقاومت را در قرآن تبیین می‎کنند فراوان است و خدواند آنها را در قالب‎های مختلف عرضه کرده است.
وی افزود: تنها راه عقب راندن دشمنان و کفار از منظر قرآن، مقاومت است؛ از منظر قرآن، هیچ گاه مسلمانان و کافران با یکدیگر به یک صلح عمیق نخواهند رسید و اگر چنین امری صورت گیرد، قطعا طرف دیندار باید دین خود را کنار بگذارد.
حاج‌حسینی تصریح کرد: قرآن کریم به هیچ عنوان سلطه کافر بر مسلمان را بر نمی‎تابد و همیشه مسلمانان را به افزایش توان و قدرت خود در عرصه‎های سخت‎افزاری و نرم‌افزاری ترغیب می‎کند.
وی تصریح کرد: دشمنان همیشه در طول تاریخ برای به ذلت کشاندن مسلمانان به هر کاری دست زده‎اند و هر صحبتی برای صلح و کنارگذاشتن دشمنی، دروغی تاریخی است زیرا این دروغ همیشه در هر حالی تکرار شده است.
دوستی با کافران؛ خط قرمز دین

این استاد حوزه بیان کرد:  قرآن دوستی با کفار را به شدت رد کرده است و این مسئله وقتی که حکومت اسلامی در ایران شکل گرفت عینیت یافت و همیشه نیز شاهد بوده‌ایم که آنها هیچگاه برای دشمنی خود با ملت ایران حد یقفی نداشته‌اند.
وی گفت: خداوند در قرآن وعده داده است که هر کس که به خداوند ایمان بیاورد و در این راه ایثار کند فرشتگان الهی برای یاری او به زمین می‎آیند و او را یاری می‎کنند؛ همین مقاومت بوده است که ملت ایران را در این سال‌ها در مقابل دشمنان پیروز کرده است.
پژوهشگر و مدرس حوزه تصریح کرد: بزرگان ما در جبهه‎های جنگ این مسئله را ثابت کردند که آنها به هیچ عنوان خداوند و اعتقادشان را به این دنیا نمی‎فروشند؛ امام راحل نیز فرمودند که هرکسی که مرد این مسیر نیست خود را ازگروه انقلابیون کنار بکشد زیرا این راه، راه خداست و راه مبارزه با کفر نیز همواره با سختی‎ها و مشقات همراه است.
راهبرد مقاومت تنها راه پیروزی است

وی گفت: این راهبرد، مهمترین راهبردی است که همواره اسلام را در هر زمینه‎ای به پیروزی رسانده است زیرا در این راهبرد یا پیروز می‎شوی یا کشته می‎شوی که اگر هم کشته شوی بازهم پیروزی چون جنت را در می‎یابی؛ این مسیر باعث پیروزی همیشگی مسلمانان و شیعیان بوده است.
حاج‌حسینی عنوان کرد: مقاومت محورجهاد در تفکر اسلامی است؛ در مقابل مقاومت، سستی است که خداوند این دو مفهوم را به زبان‎های مختلف بیان کرده است؛ غرب و استکبار به دنبال سست کردن ملت‎ها و زدودن روحیه مقاومت از ملت‎های مسلمان است و به همین دلیل است که مقاومت به استراتژی اصلی ایران اسلامی در اقتصاد و سیاست و... تبدیل شده است.
وی گفت: راهبرد اقتصاد مقاومتی نیز مبنای قرآنی دارد که مقام معظم رهبری در این شرایط حساس بر آن تکیه کرده‎اند که قطعا بهترین راهبرد برای توانمندی در مقابل دشمن و رسوخ‌ناپذیری در حوزه‎های مختلف خواهد بود.

captcha