کد خبر: 1386851
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۸
انواری:

سرمایه‌گذاری در حوزه سبک زندگی از برنامه‎های عملیاتی کمیته امداد است

گروه اجتماعی: سرپرست کمیته امداد، یکی از برنامه‌های عملیاتی این مجموعه را سرمایه‌گذاری جدی در حوزه سبک زندگی عنوان کرد و گفت: هجوم تفکرات و القای سبک زندگی غربی موجب چالش‌های جدی در عملیاتی کردن سبک زندگی دینی شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حسین انواری، سرپرست کمیته امداد خمینی(ره) پیش از ظهر امروز، 23 اسفندماه، در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران طی سخنانی عنوان کرد: کمیته امداد در 35 سال تاسیس خود به عنوان نهادی مقدس، امین و صادق با همکاری اقشار مختلف مردم و با کمک‌های قابل تقدیر دولت، روسای قوا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، راهنمایی مراجع عظام و ائمه جماعات و جمعه سراسر کشور و هدایت مقام معظم رهبری افتخار دارد در خدمت به مردم، خدمتگزار باشد.
انواری افزود: کمیته امداد در طول بیش از سه دهه خدمات خود توانسته است بر تقویت سرمایه اجتماعی به عنوان اجزای ثروت، تقویت پیوندها و ارتباط‌های بین مردم و ایجاد اعتماد متقابل آن‌ها در همدلی یکدیگر روحیه مهرورزی را توسعه دهد.
سرپرست کمیته امداد خمینی(ره) با بیان اینکه برپایی جشن ملی نیکوکاری در 14 اسفند، نشان از همت بلند و حضور در صحنه سبقت در خیرات دارد، اضافه کرد: در سال جاری که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی نام گذاری شده، کمیته امداد جهت تحقق اهداف بلند مجموعه برنامه‌های خود را در سه محور تنظیم و عملیاتی کرده است.
وی بیان کرد: محور نخست گسترش حضور و مشارکت عمومی مردم، محور دوم توانمندی و سلامت خانواده محروم و محور سوم نیز اصلاح سبک زندگی در خانواده‌های نیازمندان است.
انواری عنوان کرد: کمیته امداد امام خمینی(ره) در جهت گسترش حضور و مشارکت عمومی مردم تلاش کرده پیوندهای میان مردم گسترش، فرهنگ تعاون و انفاق را توسعه و رضایت مندی را بین خانواده‌ها ارتقا دهد.

ایجاد و توسعه شبکه مردمی نیکوکاری با محوریت مساجد در محلات
سرپرست کمیته امداد خمینی(ره) ایجاد و توسعه شبکه مردمی نیکوکاری با محوریت مساجد در محلات را یکی از اقدامات کمیته امداد در سال جدید برشمرد و افزود: مساجد به عنوان مرکز فرهنگ‌‌سازی دینی و برقراری نزدیک‌تر مردم با یکدیگر و پاسخگویی به نیازهای اجتماعی آن‌ها باید مورد توجه قرار بگیرد، مساجد به عنوان گسترده‌ترین شبکه اجتماعی می‌تواند منشأ آثار و برکات زیادی باشد.
وی با بیان اینکه این مراکز با کمک خود مردم و پشتیبانی کمیته امداد در حال شکل‌گیری و توسعه است، اظهار کرد: شبکه مردمی نیکوکاری با محوریت مساجد جهت انسجام بین مردم، احیای سنت‌های حسنه اسلامی و افزایش هم‌دردی عمومی راه‌اندازی شده است، مطمئنا این مراکز می‌تواند روح حماسی را در ملت زنده نگه دارد، هدایت اسلامی را ارتقا بخشد و فرهنگ سبقت در خیرات را گسترش دهد.
انواری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: کمیته امداد در حوزه توانمندی و سلامت خانواده‌های محروم تلاش کرده است تا آثار تخریب‌ها و محرومیت‌های گذشته خانواده‌ها را ترمیم کند، نگرانی‌های آینده آنان را کاهش دهد، اعتماد به نفس را در خانواده‌ها تحت حمایت ارتقا بخشد، فرهنگ کار و تلاش را به عنوان یک رسالت و تکلیف دینی گسترش دهد و نسبت به ثبات خانواده تلاش کند.

سرمایه گذاری جدی در حوزه سبک زندگی
سرپرست کمیته امداد خمینی(ره) یکی از برنامه‌های عملیاتی مجموعه در سال جاری را سرمایه گذاری جدی در حوزه سبک زندگی دانست و افزود: مسئله سبک زندگی یکی از مفاهیم محوری حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی مورد تاکید مقام مظعم رهبری است، تمامی پیامبران الهی نیز آمده‌اند تا سبک و شیوه زندگی کردن را آموزش و الگوسازی کنند.

سبک زندگی در پی تامین حیات طیبه برای انسان است
وی با تاکید بر اینکه سبک زندگی الگوهای رفتاری یک جامعه است که براساس ارزش‌ها و نگرش‌های خود ارائه می‌دهد، گفت: مکتب اسلام آئین چگونه زیستن است تا چگونه رفتن را بیاموزد، سبک زندگی در پی تامین حیات طیبه برای انسان است، سبک زندگی باید بتواند ما را به تمدن اسلامی برساند. منتظران حضرت مهدی(عج) باید سبک زندگی خود را به شکلی تنظیم کنند که با اهداف متعالی حضرت منطبق باشد.

القای سبک زندگی غربی موجب چالش‌های جدی در عملیاتی کردن سبک زندگی دینی شده
انواری با تاکید بر اینکه هجوم تفکرات و القای سبک زندگی غربی موجب چالش‌های جدی در عملیاتی کردن سبک زندگی دینی شده است، تصریح کرد: نباید بگذاریم که مسئله سبک زندگی در آینده به بحران تبدیل شود، سلطه‌گران در تهاجم به ارزش‌های دینی ما قبل از آنکه روش و سبک ما را تغییر دهند تفکر و اندیشه دینی و مبانی ارزشی ما را نشانه گرفته‌اند و در تلاش هستند ملت را به زانو درآورده و ناامیدی را در کشور گسترش دهند.

ارتباط دو سویه بین سبک زندگی و آسیب‌های اجتماعی وجود دارد
وی با بیان اینکه ارتباطی دو سویه بین سبک زندگی و آسیب‌های اجتماعی وجود دارد، به ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: کسب و کارهای خرد در مردمی کردن اقتصاد نقش مهمی ایفا می‌کند، طراحی اشتغال خرد و خانگی در کمیته امداد خمینی(ره) توانسته دستاوردهای با ارزشی به دست آورد و در ایجاد احساس اعتماد به نفس، کاهش میزان افسردگی، ایجاد روحیه تعاون و همکاری با دیگران، ارتقای آگاهی علمی و مهارت‌های حرفه‌ای، کاهش ناهنجارهای اجتماعی، تقویت کانون خانواده، ایجاد نشاط و رضایت‌مندی و اصلاح سبک زندگی موثر باشد.

زکات تامین کننده سلامت فردی و اجتماعی است
سرپرست کمیته امداد خمینی(ره) یکی دیگر از خدمات کمیته امداد را مسئله زکات دانست و گفت: این مجموعه با سازمان دهی مردمی در تمام روستاهای کشور و با بهره‌مندی از روحانیت توانسته در احیای این امر نقش مهمی را ایفا کند، یکی از مسائلی که در حوزه اقتصاد مقاومتی می‌تواند نقش اساسی داشته باشد و تامین کننده سلامت فردی و اجتماعی باشد فریضه زکات است.

لزوم تبیین آثار زکات از سوی علما و اندیشمدان
انواری در بخش پایانی سخنان خود بر لزوم تبیین آثار زکات از سوی علما و اندیشمدان تاکید کرد و گفت: دولت در بستر زکات می‌تواند بسیاری از مشکلات مردم به‌ویژه در حوزه‌های روستایی را سامان‌دهی کند.

راه‌اندازی 17500 کانون فرهنگی و هنری در مساجد
براساس گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام و المسلمین ارباب سلیمانی، دبیر ستاد عالی کانون‌های مساجد نیز به عنوان دیگر سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران با تاکید بر اینکه آمار کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد از مرز هفده هزار و 500 پایگاه عبور کرده است، عنوان کرد: اگر کانون‌ها به خوبی تقویت شوند و در سایه این تقویت، مساجد نیز کارکردهای واقعی خود را پیدا کنند مطمئنا در مقابل تهاجم فرهنگی به اهداف خود دست پیدا می‌کنیم.
دبیر ستاد عالی کانون‌های مساجد یادآور شد: چندی پیش رادیو آمریکا اعلام کرده بود که برای رسیدن به اهداف خود در ایران با سه مانع روحانیت و در صدر آن ولایت فقیه، بسیج و کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد مواجه هستیم که امیدواریم در فرصت باقی مانده تا پایان قانون برنامه پنجم توسعه و همکاری همه بخش‌ها ماموریت‌های مرتبط و مورد نظر در این برنامه را به نتیجه برسانیم.

captcha