
به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از قم، عیسی رضایی 5 فروردین در جمع خبرنگاران افزود: این موزه در قم با هدف ارج نهادن به تلاشها و مجاهدتهای مراجع گرانقدر راه اندازی شده است.
وی خاطر نشان کرد: برنامهریزی برای احداث این موزه از مدتها پیش آغاز شده بود و سال گذشته به مجموعه موزه های استان قم اضافه شده است.
رضایی تاکید کرد: این موزه با توجه به فضای مذهبی و معنوی قم و سالها حضور حوزه علمیه و مراجع تقلید در قم، راهاندازی آن ضروری بود.
رضایی ادامه داد: گنجینه آثار مراجع تقلید ظرفیتی عمده در راستای آشنا ساختن مردم و زائران با سیره اجتماعی و اخلاقی بزرگان دینی بوده و علاوه بر این معرفی خوبی هم در زمینه آثار مکتوب و ماندگار مراجع صورت میگیرد.
وی اضافه کرد: گنجینه آثار مراجع عظام تقلید در مجموعه فرهنگی تاریخی بیت حضرت امام خمینی(ره) واقع در بلوار معلم احداث شده و مکتوبات و زندگینامه 12 نفر از مراجع تقلید را به نمایش گذاشته است.
گفتی است، گنجینه آثار مراجع در استان قم از نوروز سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرد که به دلیل برخی مشکلات و برنامه های توسعه ای آن بازدید از آن متوقف شد و برای ایام نوروز امسال بار دیگر بازگشایی شد.
آثار ارایه شده در این موزه در محوریت 12 نفر از مراجع و فقهای برجسته عالم شیعه از حاج شیخ عبدالکریم حائری، آیت الله کوه کمره ای، سیدمحمدتقی خوانساری، آیت الله بروجردی، امام خمینی(ره)، آیات دیگری چون اراکی، گلپایگانی، مرعشی نجفی، تبریزی، فاضل لنکرانی و بهجت است.
زندگی نامه و شرح حالی از این مراجع به همراه عکس هایی از آنان در مجموعه داخلی و اتاق های این موزه ارائه شده است.
ارائه اطلاعات مختصری از دیگر زعما، دانشمندان و فقهای شیعی از جمله شیخ کلینی، شیخ مفید، سید رضی و سیدمرتضی ارایه شده است که بخش معرفی کلی از 40 مرجع دیگر را در برمیگیرد.