کد خبر: 1392268
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۹
اکبری جدی عنوان کرد:

نگاه متفاوت به جایگاه مدیر؛ لازمه تحقق مدیریت جهادی

گروه سیاسی: مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری امور دانشجویان خارج از کشور با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب به ورود به عرصه اقتصاد و فرهنگ با مدیریت جهادی، اظهار کرد: لازمه تحقق این نوع از مدیریت، داشتن نگاه متفاوت به جایگاه مدیران است.

حجت‌الاسلام والمسلمین صابر اکبری‌جدی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری امور دانشجویان خارج از کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به نامگذاری سال 93 از سوی رهبری به عنوان «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» اظهار کرد: بخش عمده‌ای از مشکلات اقتصادی ما برمی‌‌گردد به فرهنگ اقتصادی ما؛ لذا باور من این است که اگر در عرصه فرهنگ موفق عمل کنیم، عرصه اقتصاد ما نیز توفیق بیشتری پیدا می‌کند، اما اگر در عرصه اقتصاد هر چه موفیقت داشته باشیم و عرصه فرهنگی را نتوانیم مدیریت کنیم، عملا به جایی نخواهیم رسید، بنابراین مسائل فرهنگی پایه است.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب در شعار سال 3 اولویت را مطرح کردند؛ اولویت‌های «اقتصاد و فرهنگ»، «مدیریت جهادی» و «عزم ملی» است که هر یک از اینها بحث جداگانه‌ای دارد. به ویژه در مورد عزم ملی که به نظر می‌رسد این مسئله مظلوم واقع شده است، چرا که کسی به این عزم نمی‌رسد.
اکبری جدی در مورد مدیریت جهادی گفت: به نظر من تأکید رهبر معظم انقلاب به این نوع از مدیریت به این دلیل بود که از تکرار مدیریت‌های کلیشه‌ای پرهیز شود؛ این شاکله‌ها و ساختارهای دست و پاگیری که ساخته و پرداخته بروکراسی محصول نظام غربی است، باید علاج شود و این طور نباشد که اگر بخواهیم اقدامی انجام دهیم، موانع بی‌شماری برای خودمان ایجاد کنیم.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری امور دانشجویان خارج از کشور افزود: یکی از کارهایی که در این عرصه باید انجام شود، این است که هر امری که در عرصه مدیریت دست و پا گیر است را شناسایی کرده و حذف کنیم.
وی تصریح کرد: یک اصل مهم در مدیریت جهادی این است که اولویت در این عرصه نه قوانین و مقررات و چارچوب‌های تعیین‌کننده و فشرده، بلکه شخص مدیر است؛ مدیریت جهادی مدیرمحور است و نیروی انسانی حرف اول را می‌زند و بقیه موارد به کمک او می‌آید.
اکبری جدی با بیان اینکه یکی از ضرورت‌های مدیریت جهادی عوض کردن ذهن در مورد مدیریت است، گفت: اگر قرار باشد چارجوب و مقرراتی تعیین کنیم و فردی را در این چارچوب قرار دهیم نمی‌توانیم مدیریت جهادی را محقق کنیم؛ لازم است برای جایگاه مدیریت در جامعه، مدیر بسازیم تا وقتی در جایگاهی قرار گرفت خود امور را مدیریت کند؛ به این معنا که به‌جای ساختن حوض و ریختن آب در آن بهتر است چاه بکنیم تا خود به خود بجوشد.
وی یکی از ضعف‌های بخش مدیریت را عدم تربیت مدیران کارآمد عنوان کرد و گفت: ما به دنبال قراردادن چارچوب‌ها و ضوابط رفتیم تا کسی را پیدا کنیم که بتواند این ضوابط و چارچوب‌ها را پیش ببرد؛ من معتقدم که نگاه متفاوتی باید به مدیران داشته باشیم و با محور قراردادن نیروی انسانی در عرصه مدیریت چارچوب‌ها، ضوابط و امکانات را برای کمک به مدیران تعیین کنیم.
اکبری جدی با تأکید بر اینکه مدیریت جهادی نیاز به روحیه ریسک‌پذیری دارد، اظهار کرد: کار جهادی بدون ریسک‌پذیری امکان ندارد؛ یکی از معایب بخش مدیریت این است که قدرت ریسک مدیران به شدت کاهش یافته و هزینه ریسک بالا رفته است که این درست نیست.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری امور دانشجویان خارج از کشور، ادامه داد: وقتی به مدیری اعتماد می‌شود باید این مدیر به قدری جرئت داشته باشد که اگر جایی تشخیص داد نیاز به اقدامی است، دست به کار شود و پایش بایستد و مجموعه نیز از آن حمایت کند؛ مدیر باید تصور کند که اگر ابداع و ابتکاری در چارچوب اختیاراتش انجام می‌دهد، فضا برایش باز است؛ لازمه‌اش این است که حوزه اختیارات مدیریت و به تناسب وظایف مدیران افزایش پیدا کند و همچنین چارچوب‌های تنگ‌کننده و دست و پا گیر را به حداقل برسانیم و مکانیسمی برای حمایت از تصمیم مدیران را تعریف کنیم.
اکبری جدی با بیان اینکه نباید به مدیر به عنوان یک کارگزار نگاه شود، گفت: طبیعتاً در چارجوب کلان، مدیر یک کارگزار است، اما وقتی کسی مدیر می‌شود، باید مثل یک فرمانده به او نگاه شود تا بتواند در مجموعه خود مدیریت کند؛ اگر به دنبال تحقق مدیریت جهادی هستیم، لازم است مدیران را از سطح کارگزار فراتر و صاحب اراده ببینیم تا تصمیم بسازد و آن را اجرایی و عملیاتی کند؛ در این صورت است که زمینه‌های تحقق مدیریت جهادی فراهم خواهد شد.

captcha