کد خبر: 1395524
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۹
سعید اربابی:

تناقض بودجه 93 با شعار سال برطرف شود

گروه سیاسی: عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به موانع تحقق شعار سال گفت: با توجه به تناقضی که بودجه 93 با شعار سال دارد، لازم است کمیسیونی برای پیگیری و رفع موانع ایجاد شود.

محمدسعید اربابی، عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون اقتصاد مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به اهمیت توجه به شعار سال اظهار کرد: ایران دارای یک تمدن تاریخی و قدیمی است که در درون این تمدن هم فرهنگ اصیل ایرانی و هم فرهنگ اصیل اسلامی جا گرفته است.

وی در مورد ضرورت تحولات اقتصادی برای رسیدن به اهداف اقتصادی گفت: آنچه رهبر معظم انقلاب در شعار سال بر آن تأکید دارند این است که با حفظ ارزش‌های اصیل فرهنگی ایرانی و اسلامی رشد اقتصادی را توسعه دهیم.

اربابی اظهار کرد: در طول تاریخ ایران از نظر فرهنگی و اقتصادی وابسته نبوده و در این زمینه‌ها غنی بوده است و توانسته منفک از مباحث اقتصادی و فرهنگی خارجی روی پای خود بایستد.

این نماینده مجلس نهم گفت: برای تحقق اقتصاد مقاومتی نیز امروز لازم است با تکیه بر توانمندی‌های اقتصادی داخلی و توسعه آن و حفظ خرده‌فرهنگ‌ها تأکید کنیم و اگر به این سمت حرکت نشود، قطعاً در عرصه فرهنگی و اقتصادی وابسته شویم.

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اواخر سال گذشته بر موضوع حفظ فرهنگ ایرانی و اسلامی تأکید فراوانی داشتند؛ همچنین در موضوع خلق حماسه اقتصادی نتوانسته بودیم توفیقی کسب کنیم؛ بنابراین امسال این دو موضوع اهمیت بسیار بالایی دارد.

عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: وظیفه هر ایرانی است که با وفاق ملی و همت ایرانی برای تحقق شعار سال و دستیابی به اهداف فرهنگی و اقتصادی حرکت کند؛ اگر بخشی از جامعه نتواند به خوبی عمل کند، نمی‌توان شاهد توسعه پایدار در سایر بخش‌ها بود.

وی در مورد موانع موجود در تحقق شعار سال گفت: در سال گذشته هنوز اتکای شدیدی به نفت داشتیم اما تلاش کردیم امسال بر روی درآمدهای پایدار دولت تمرکز کنیم تا از فرصت‌های مالی دیگری غیر از درآمدهای نفتی استفاده شود.

اربابی گفت: اگر نتوانیم در این زمین موفق شودیم و بار دیگر به فروش نفت و دلارهای نفتی تکیه کنیم، قطعاً تحقق شعار امسال نیز دچار تزلزل خواهد شد.

وی چالش‌های اجتماعی و فرهنگی جامعه را نیز از دیگر موانع عنوان کرد و افزود: برخی مشکلات و معضلات فرهنگی و اجتماعی به ویژه در حوزه آثار فرهنگی در سال‌های گذشته به وجود آمد که لازم است امسال به صورت ویژه به آنها پرداخته شود.

عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به بسته شدن بودجه پیش از تعیین شعار سال اظهار کرد: به دلیل اینکه بودجه سال 93 پیش از اعلام شعار سال بسته شده، ردیف‌های مناسبی برای توجه به موضوعات فرهنگی وجود ندارد، مگر اینکه با کمیسیون ویژه‌ای به منظور پیگیری شعار سال در مجلس شکل گیرد تا بندها و ردیف‌های بودجه‌ای مورد نظر را مورد بررسی قرار داده و در صورت نیاز بتواند خلأها را پر کند.

اربابی گفت: اگر نتوانیم این خلأها را پر کنیم، با توجه به تناقضی که بودجه با شعار سال دارد، نمی‌توانیم در تحقق شعار سال به خوبی عمل کنیم.

captcha