کد خبر: 1396660
تاریخ انتشار : ۲۹ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۸
خطیب جمعه تهران:

دستاوردهای هسته‌ای ایران نقطه عطفی در تمدن اسلامی است/ تشریح جایگاه زن از نگاه قرآن

گروه سیاسی: حجت‌الاسلام صدیقی در خطبه دوم نماز جمعه تهران، گفت: انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای علاوه بر خدمات و برکاتی که در حوزه‌های مختلف برای کشور دارد، یک جرقه و نقطه عطفی در تمدن اسلامی است و یک باور و ایمان جدید است.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی امروز، 29 فروردین در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران، با اشاره به فرارسیدن سالروز میلاد حضرت زهرا(س) و روز زن، به نگاه غرب به زن پرداخت و گفت: غرب زن را به عنوان ابزاری برای فروش کالاها و ارضای  شهوات قرار داده و در دنیای غرب زن و مرد ارزشی ندارند.
خطیب جمعه تهران با بیان اینکه غرب دنیای تهاجم به ارزش های والای انسانی است، اظهار کرد: انسان باید آیینه خدا و مظهر قدرت و کرامت و صفات خدا باشد اما غرب این موجود را در حد یک حیوان و پست تر از آن پایین آورده و شیوه فریب و زورگویی و تجاوز ارمغانی است که اینها برای جامعه بشری پیش آوردند.
وی با اشاره به آیات مرتبط با زن گفت: در آیه 195 سوره آل عمران آمده است « أَنِّی لاَ أُضِیعُ عَمَلَ عَامِلٍ مِّنکُم مِّن ذَکَرٍ أَوْ أُنثَى بَعْضُکُم مِّن بَعْضٍ»( من عمل هیچ صاحب عملى از شما را از مرد یا زن که همه از یکدیگرید تباه نمى‏کنم)؛ همچنین در آیه 124 سوره نسا تأکید شده است که « وَمَن یَعْمَلْ مِنَ الصَّالِحَاتَ مِن ذَکَرٍ أَوْ أُنثَى وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَأُوْلَئِکَ یَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ وَلاَ یُظْلَمُونَ نَقِیرًا»( و کسانى که کارهاى شایسته کنند چه مرد باشند یا آن در حالى که مؤمن باشند آنان داخل بهشت مى‏شوند و به قدر گودى پشت هسته خرمایى مورد ستم قرار نمى‏گیرند)؛ آیه 97 سوره نحل نیز به این نکته اشاره می کند که « مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِّن ذَکَرٍ أَوْ أُنثَى وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیَاةً طَیِّبَةً وَلَنَجْزِیَنَّهُمْ أَجْرَهُم بِأَحْسَنِ مَا کَانُواْ یَعْمَلُونَ»( هر کس از مرد یا زن کار شایسته کند و مؤمن باشد قطعا او را با زندگى پاکیزه‏اى حیات [حقیقى] بخشیم و مسلما به آنان بهتر از آنچه انجام مى‏دادند پاداش خواهیم داد).
صدیقی ادامه داد: دنیای غرب باید شرم کند از اینکه رتبه بشر را تا این حد پایین آورده است؛ غرب حیوانیت و سبوعیت و شیطنت را جایگزین ارزش های والایی کرده که هم دنیای عاجل و موقت انسانی را نورانی و پاکیزه می کند و هم به انسان ابدیت می دهد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به فرارسیدن روز ارتش و تأسیس سپاه پاسداران اشاره کرد و گفت: امام علی(ع) در نامه ای که به مالک اشتر چهار مدال را به نیروهای مسلح دادند که یکی از این مدال ها این است که نیروهای مسلح را حصن و دژ محکمی عنوان کردند که با وجود اینها ملت پشتیبان و حفاظ و پناهگاه دارد.
امام جمعه موقت تهران افزود: نکته دوم این است که نیروهای مسلح مایه آرایش مسئولان هستند؛ اگر مسئولان بازوان پرتوان در اختیارشان نباشد، در صحنه بین الملل نمی تواند سری بلند کنند؛ وقتی سپاه تأسیس و ارتش احیا شد، نیروهای مسلح اقتداری 8 ساله را آفریدند و شرق و غرب را مبهوت خود کردند.
وی با بیان اینکه امام علی(ع) نیروهای مسلح را «عزالدین» نامیدند، گفت: بازوان پرتوان نظام  به قدری ارزش دارد که امام راحل بر آنها بوسه می زد و به این بوسه افتخار می کرد؛ اگر چنین چیزی نبود دین رشد نمی کرد؛ گروه های سیاسی و وابستگان به اجانب اگر نیروهای وفادار، مؤمن و مسلح را پشتیبان نظام نمی دانستند، شرارتشان بیشتر می شد.
صدیقی مدال چهارم امام علی(ع) به نیروهای مسلح را «سبل امن» عنوان کرد و افرود: اینها مسیر و پل آرامش قلب آحاد ملت هستند.
خطیب جمعه تهران در مورد مذاکرات هسته ای ایران و همچنین بیانات رهبر معظم انقلاب با مسئولان سازمان انرژی اتمی گفت: ایشان در این دیدار با صراحت و شفافیت سخنانی مطرح کردند و تصریح کردند انرژی صلح آمیز هسته ای برای ما در عرصه های مختلف کارساز و تأمین کننده نیازهای همه جانبه مردم است بنابراین در هیچ یک از ابعاد آن کوتاه نخواهیم آمد.
وی اظهار کرد: انرژی صلح آمیز هسته ای علاوه بر خدمات و برکاتی که در حوزه های مختلف دارد، یک جرقه و نقطه عطفی در تمدن اسلامی است و یک باور و ایمان جدید است؛ اعتقاد راسخی است که می شود در دامن دین بود و بدون نیاز به شرق و غرب به قله های علم و صنعت ارتقا پیدا کرد.
صدیقی با تأکید بر اینکه ملتی که امید دارد و بدون استغنا نمی تواند استقلال خود را نهادینه کند، گفت: آنچه ملت را محکم و استوار و با آرامش در مسیر پرواز قرار می دهد آن است که احساس کند بدون کمک گرفتن از دنیای استکبار می تواند روی پای خود بایستد؛ در مسئله هسته ای غرب هیچ یک از دانشمندان ما را یاری نکرد و آنها با ایمان، جهاد و مجاهدت پیگیر خود توانستند این علم را بومی کنند و شرق و غرب را مبهوت سازند.
خطیب جمعه تهران با اشاره به دستیابی به غنی سازی اورانیوم 20 درصد در مدت زمان کوتاه گفت: این یک پیروزی فرهنگی و اسلامی است و جلوه ای از اعتقاد و استقلال واقعی را نشان می دهد.
وی تصریح کرد: فکر نکنیم مسئله هسته ای موجب تحریم ها بود؛ بلکه فتنه موجب تحریم شد؛ از زمان ابتدای انقلاب این تحریم ها شروع شد و اوجش ضربه فتنه گران بود که دولت را ضعیف نشان دادند و دشمنان جرئت کردند حرکت های غیر قانونی را به عمل بیاورند.
صدیقی اضافه کرد: اگر دنیای استکبار بتواند چرخ های سوخت هسته ای ما را از کار بیندازد، یقین بدانید نه تنها چرخ تولید سرعت پیدا نخواهد کرد، بلکه بیشتر گرفتار اختلال خواهند شد.
وی همچنین به سفر رئیس جمهور به استان سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: سفر رئیس جمهر به منطقه مرزی و حساسی که سیستانی های قهرمان در کنار بلوچ های وفادار سالیان سال با آرامش و بدون درگیری زندگی کرده اند هم  آشنایی رو در روی دولت با ملت را فراهم می کند و هم مردم را دلگرم می کند؛ در این سفرهای استانی دولت که مورد تأیید رهبری است، دولت با واقعیات و اولویت های مناطق مختلف کشور آشنا می شود.
امام جمعه موقت تهران در پایان به بیانیه سخیف پارلمان اروپا علیه جمهوری اسلامی اشاره و اظهار کرد: این بیانیه سخیف، بی شرمانه و زیاده خواهانه از سوی پارلمان اروپا بود؛ آنها گمان کردند وضع جدیدی در کشور ایجاد شده و می توانند به دین و قداست و ارزش ها دست اندازی کنند.
صدیقی با بیان اینکه اتحادیه اروپا خود ناقض حقوق بشر است، افزود: ملت ایران با استقامت و تقویت فرهنگ اسلامی در ابعاد مختلف جواب دندان شکنی به اتحادیه اروپا و استکبار امریکا خواهد داد.

گزارش خبرنگار ایکنا حاکیست، حجت الاسلام صدیقی در خطبه اول نماز جمعه این هفته تهران با دعوت همگان به تقوا و پرهیز و وحشت از گناهان به تفسیر سوره حمد پرداخت و گفت: صدرالمتالهین در ارتباط با سوره حمد 8 درجه و مقام بیان کرده است. اولین پیام، معرفت است؛ گریز از همه حجاب‌ها و زدودن همه غبارها باعث می‌شود انسان چشم دلش را به جمال الهی بدوزد و جز او کسی را نبیند و نخواهد.

حجت‌الاسلام صدیقی افزود: پیام بعدی، شکر است. الحمدلله رب العالمین؛ شکر از منازل سائلین است وافضل اعمال به تعبیر خواجه نصیرالدین طوسی است. شکر منشأ افزایش و رشد وجود و بازیابی نعمت‌های بیشتر است.

وی اظهار کرد: در نماز انسان کلاس شکر می‌بیند، همه چیز را نعمت می‌بیند و برای هر نعمتی شکری لازم می‌داند و همه آنها را نیز از خدا می داند، لذا هر نمازگزاری اهل شکر است.

خطیب جمعه تهران عنوان کرد: رجاء نکته دیگر سوره حمد است. عالم سراسر جلوه رحمت خداست. فردی بی معرفت‌تر از مأیوس نیست، زیرا رحمت خدا «وسعت کل شئ» است و همه کائنات را در بر می‌گیرد و حتی جهنم نیز از جلوه‌های رحمت الهی است.

وی ادامه داد: قصد خداوند در آفرینش جهنم، انتقام نبوده است بلکه تأدیب بوده است. در واقع جهنم چوب ادب پروردگار متعال است. حال وقتی خدای متعال سفره رحمتش را به وسعت همه کائنات گسترده است چه دلیلی دارد انسان دامن رحمت را نگیرد و سراسر وجودش امید نباشد.

حجت‌الاسلام صدیقی تأکید کرد: خوف از پیام‌های دیگر این سوره شریفه است. انسان با دو بال تشویق و تنبیه پرواز می‌کند و هیچکدام به تنهایی کفایت نمی‌کند. «مالک یوم الدین» می‌گوید که هشیار باشیم و از عواقب گناهان خودمان بترسیم در روزی که هر کسی نتیجه عملش را می‌بیند.

خطیب موقت جمعه تهران تصریح کرد: نکته بعدی که از امهات سعادت است و بدون آن نمی‌توان به کمال واقعی رسید، مسئله اخلاص است؛ «ایاک نعبد و ایاک نستعین». انسان همه صفات و وجودش باید الهی باشد و او را بپرستد و بر محور بندگی، زندگی‌اش را برنامه‌ریزی کند.

وی یادآور شد: پیام دیگر سوره حمد که در راستای پیمودن مراتب کمال از سوی انسان است، مقام دعاست. در روایت داریم که «الدعاء مخ العباده» و به عبارتی دعا هم خداشناسی و هم خودشناسی است.

صدیقی افزود: وقتی خدا را در عظمتش، رحمت و احسانش، جود و کرمش و عفوش و خود را در فقر و نیازمان یافتیم به حالت دعا رسیده ایم و دعای واقعی برای «مضطر» است.

وی اظهار کرد: مضطر واقعا فردی بیچاره است که در اوج بیچارگی، رحمت واسعه الهی را در آغوشش می‌بیند و می گوید «یا غیاث المستغیثین».

حجت‌الاسلام صدیقی  عنوان کرد: پیام آخر این سوره نیز اقتدا به اسوه‌ها و ره‌یافته‌هاست آنجا که می‌فرماید: «صراط الذین انعمت علیهم» زیرا انسان در زندگی دوست دارد در جمع باشد و از تنهایی رنج می برد و چه خوب است که انسان با خوبان و ره‌یافتگان در یک جمع قرار بگیرد.

وی در پایان خطبه اول نماز جمعه این هفته تهران ابراز کرد: با این اوصاف اگر به پیام این آیات در نماز توجه کنیم امید است که نمازی معراجی داشته باشیم که ما را از پلیدی‌ها و آلودگی‌ها بشوید و پاک کند و نمازمان را مایه نجات ما قرار دهد.

captcha