کد خبر: 1402713
تاریخ انتشار : ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۳
محمدحسین اسماعیلی:

یادواره «طلوع خرداد» منحصر به فردترین رویداد هنری انقلاب اسلامی است

گروه هنر: قائم مقام دبیر دومین یادواره فرهنگی و هنری «طلوع خرداد» ضمن تشریح برنامه‌های این یادواره، آن را منحصر به فردترین رویداد در حوزه فرهنگ و هنر به منظور تبیین ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب اسلامی خواند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) دومین یادواره فرهنگی و هنری «طلوع خرداد» از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و به مناسبت گرامیداشت یوم‌الله 15 خرداد، 13 تا 18 خرداد سال جاری در سه شهرستان ورامین، پیشوا و قرچک برگزار می‌شود که به همین مناسبت گفت‌و‌گویی با محمدحسین اسماعیلی، قائم مقام دبیر این یادواره ترتیب داده شده است که در ادامه می‌خوانید:

هدف از برگزاری یادواره فرهنگی و هنری «طلوع خرداد» را به اختصار توضیح دهید؟
این یادواره در پاسداشت وقایع انقلاب اسلامی و بازشناسایی و معرفی هر چه بهتر حوزه انقلاب اسلامی و رویدادهایی که در این حوزه اتفاق افتاده است برگزار خواهد شد و به جرئت می‌توان گفت منحصر به فردترین رویداد هنری در تبیین ارزش‌های انقلاب اسلامی است که در آن با استفاده از ابزارهای فاخر فرهنگی و هنری  قصد داریم در حد بضاعت، مردم به ویژه نسل جوان را با خاستگاه و ارزش‌های انقلاب اسلامی آشنا کنیم و با توجه به پیشگامی مردم غیور شهرستان‌های ورامین، پیشوا و قرچک در رخ دادن این وقایع عظیم، این یادواره به میزبانی این شهرستان‌ها برگزار می‌شود.

فراخوان یادواره از چه زمانی اعلام شد و این یادواره شامل چه بخش‌هایی است؟
از اوایل امسال فراخوان این یادواره را برای شرکت علاقه‌مندان اعلام کردیم که شامل بخش های تئاتر خیابانی، ادبی و هنرهای تجسمی است که دبیرخانه بخش‌های تئاتر خیابانی و ادبی در اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان ورامین واقع شده است و بخش هنرهای تجسمی در شهرستان پیشواست.

بخش‌های  ادبی و هنرهای تجسمی در چه رشته‌هایی پذیرای آثار علاقه‌مندان است؟
در رشته‌های شعر(نیمایی، آزاد و کلاسیک)، خاطره‌نویسی، داستان کوتاه و رمان که البته همه آنها باید دارای مضامین انقلابی و اسلامی و بازگوکننده ارزش‌ها و آرمان‌های امام راحل و شهدای عظیم‌الشأن باشند همچنین در بخش هنرهای تجسمی در رشته‌‌های گرافیک، پوستر، نقاشی، تصویرسازی، خط(نستعلیق، شکسته نستعلیق و دیگر اسلوب خطاطی) دبیرخانه این یادواره آثار متقاضیان را پس از دریافت مورد ارزیابی قرار خواهد داد.

به غیر از محورهای موضوعی این جشنواره که رویدادهای انقلاب اسلامی با تکیه بر وقایع متأثر از 15 خرداد سال 42 است آیا آثار با موضوعات دیگر را نیز خواهید پذیرفت؟
بله، انقلاب اسلامی در همه جای دنیا، بیداری اسلامی که طی سال‌های اخیر موضوع جدی جهان اسلام است و همچنین موضوعات آئینی و مذهبی مرتبط با موضوع انقلاب نیز در اولویت انتخاب از سوی دبیرخانه قرار خواهد گرفت.

با توجه به مصادف شدن ایام برگزاری یادواره با اعیاد رجب و شعبانیه آیا آثاری با این مضامین نیز مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت و یا برنامه‌ای با محوریت این موضوعات نیز خواهید داشت؟
قطعاً با توجه به منشأ دینی و مذهبی انقلاب اسلامی و اعتقاد به این مسئله که زمینه برای ظهور امام زمان(عج) در امتداد انقلاب اسلامی است به همین دلیل به ویژه به مناسبت نیمه شعبان برنامه‌های ویژه‌ای در این یادواره در نظر گرفته شده است ضمن آن که در این ایام سوم شعبان سالروز میلاد امام‌حسین(ع) را نیز پیشرو داریم و لذا در قالب آثار هنری و نشست‌های تخصصی فرهنگ عاشورا را به عنوان یکی از پیش زمینه‌های وقوع انقلاب اسلامی مورد بررسی قرار خواهیم داد.

captcha