عماد افروغ، نویسنده و پژوهشگر، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، ضمن اعلام خبر عرضه کتاب خود با عنوان «توحیدگرایی و صلح» در نمایشگاه کتاب تهران، گفت: با توجه به اینکه ممکن بود رونمایی از این کتاب در حین نمایشگاه تحتالشعاع فضای کلی نمایشگاه قرار گیرد، رونمایی از آن را به بعد از نمایشگاه موکول کردیم.
افروغ درباره محتوای این کتاب گفت: بحث ما در این کتاب این است که یک رابطه ذاتی و درونی بین توحید و صلح وجود دارد؛ برخلاف تلقیهای غلطی که متأسفانه بین توحید و جنگ یک رابطه درونی برقرار میکنند. ما به این پرداختهایم که اینگونه نیست و خیلی از جنگها هست که هیچ ربطی به دین ندارند و خیلی از صلحها هم هستند که دین در واقع منادی اصلی آن بوده است.
وی افزود: بر این اساس، نمیتواند رابطهای درونی و ذاتی بین توحید و جنگ وجود داشته باشد و رابطه تاریخی آن هم باید تحلیل شود. خیلی وقتها با چنین تحلیلی به این نتیجه میرسیم که قضیه بر میگردد به بدآموزیها و تعابیر غلط یا مقاومتها را به نام جنگ نوشتن.
وی در مورد عناوین اصلی این اثر گفت: در این کتاب بحث دین و جهانی شدن، بحث توحید در ادیان شرقی، بحث مشترکات اسلام و مسیحیت و بحث عدالت اجتماعی به عنوان یکی از ضرورتهای توجه به صلح جهانی مورد توجه و تبیین قرار گرفته است.
فریادهای خاموش؛ روزنگاشت تنهایی افروغ
وی با اشاره به یکی از دیگر آثار منتشر شدهاش که برای اولین بار در نمایشگاه کتاب عرضه شده است، بیان کرد: یکی دیگر از کتابها خاطرات روزمره یا دلنوشتههای من بوده است. این نوشتهها از 90 شروع شده و این مجموعه که در 700 صفحه با عنوان «فریادهای خاموش؛ روزنگاشت تنهایی» توسط سوره مهر منتشر شده است، نوشتههایی را از سال 90 تا 91 در بر گرفته است. این مجموعه که چند روز پیش وارد نمایشگاه شد، مطالب متنوعی را شامل میشود.
انتشار کتاب نقد سلطه از منظر اخلاق به زبان عربی
وی از انتشار یک کتاب به زبان عربی هم خبر داد و گفت: این کتاب که با عنوان «نقد السلطه من منظور اخلاقی» یعنی نقد سلطه از منظر اخلاق به چاپ رسیده است، مطالبی بوده است که من طی این سالها نوشته بودم و قرار شد که به عربی ترجمه شود و به همین منظور حک و اصلاحاتی را بر آنها انجام دادم و یکدستشان کردم و مقدمهای بر آنها نوشتم و به عربی ترجمه شد و اکنون برای نخستین بار عرضه شده است.