کد خبر: 1404889
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۱
موسوی هوایی:

استقبال از اعتکاف نباید موجب دوری از برنامه‌ریزی و اهداف اصلی شود

گروه اجتماعی: معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی با تأکید بر اینکه متولیان مساجد و مسئولان فرهنگی کشور از میزان بالای تقاضا برای اعتکاف باید استقبال کنند، تصریح کرد: این استقبال نباید موجب شود منطق، برنامه‌ریزی و اهداف اعتکاف و خلوت کردن با خدا از دست برود.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدجواد موسوی هوایی، معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اینکه اعتکاف یک اصل پسندیده شرعی است، گفت: در قرآن کریم برای معتکفان در مسجد‌الحرام و در روایات برای اعتکاف و خلوت داشتن با خدا تأکید زیادی صورت گرفته است.
وی اعتکاف را فرصت خوبی برای خود‌شناسی، خودباوری، محاسبه نفس، برنامه‌ریزی معنوی و ... دانست.

وی اظهار کرد: اعتکاف آمادگی و تزکیه درونی برای درک بهتر ماه رمضان است؛ بنابراین از برگزاری اصل اعتکاف به صورت گسترده حمایت می‌شود.
حجت‌الاسلام موسوی هوایی تصریح کرد: از آنجا که مکتب ما یک مکتب عمیق انسانی، عقلانی و بر پایه‌های فطرت بنا شده، لذا باید برنامه‌ای که برای اعتکاف مطرح می‌شود یک برنامه نسبتاً جامع باشد که افراد بتوانند از مواهب اعتکاف استفاده کنند.
برنامه‌های دسته‌جمعی اعتکاف نباید فرد را از خلوت خودش با خدا دور کند
وی با اشاره به توصیه مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه برنامه‌های دسته جمعی اعتکاف خوب است اما نباید به مقداری باشد که فرد را از خلوت خودش با خداوند متعال دور کند، اظهار کرد: خلوت با خدا یک هدف در اعتکاف است و وقتی افراد این خلوت را درک کرده آرامش پس از اعتکاف را تجربه می‌کنند، سایرین را نیز تشویق به حضور در اعتکاف می‌کنند به همین دلیل استقبال از اعتکاف هر سال بیش از گذشته می‌شود.
استقبال از اعتکاف نباید موجب شود منطق، برنامه‌ریزی و اهداف اعتکاف از دست برود
معاون پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی با تأکید بر اینکه متولیان مساجد و مسئولان فرهنگی کشور از میزان بالای تقاضا برای اعتکاف باید استقبال کنند، تصریح کرد: این استقبال نباید موجب شود منطق، برنامه‌ریزی و اهداف اعتکاف و خلوت کردن با خدا از دست برود.
وی با اشاره به نزدیکی مساجد به یکدیگر گفت: می‌توان از مساجد دیگر هم در کنار مساجد مرکزی برای برگزاری اعتکاف استفاده کرد تا ازدحام بیش‌ از حد در مساجد ایجاد نشود. بر اساس فتاوای مراجع عظام تقلید به غیر از مساجد جامع می‌توان رجائاً در سایر مساجد نیز معتکف شد.
حجت‌الاسلام موسوی‌‌هوایی خواستار همکاری مساجد و تدارک فضاهای مناسب برای معتکفان شد تا همه معتکفان از آسایش نسبی برخوردار شوند.
در جمع‌های دوستانه‌، هدف معتکف که خلوت با خداست نباید فراموش شود
وی ادامه داد: معمولاً افراد در برنامه‌های مختلف از جمله زیارت‌ها و سفرها با دوستان خود همراه می‌شوند، در اعتکاف نیز همین طور است و معمولاً مردم با دوستان خود اعتکاف را تجربه می‌کنند، البته تأکید و تصریح این است که هدف معتکف که خلوت با خداست در چنین جمع‌های دوستانه‌ای فراموش نشود.

فراموش نشود اعتکاف در کشور ما نوپا است

به اعتقاد معاون پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی تا مسائلی همچون اعتکاف جا بیفتد و روالی که شرع مقدس می‌خواهد و مورد انتظار ائمه اطهار است تحقق پیدا کند، فرصت نیاز است و نباید فراموش کرد که اعتکاف در کشور ما نوپا است.
نباید نسبت به آفات جزئی اعتکاف حساس بود
حجت‌الاسلام موسوی هوایی تصریح کرد: ممکن است در اعتکاف نیز مسائل یا آفاتی بروز کند اما نباید نسبت به آن حساس بود، چرا که فضیلت اعتکاف و ماندن در مسجد و اهل دعا، مناجات، نماز اول وقت و ... شدن آنقدر ارزشمند است که مقدار جزئی آسیب‌های احتمالی نباید به اصل مطلب صدمه بزند و با فرهنگ‌سازی درست می‌توان نقص‌های کوچک را جبران کرد.
پیش‌بینی افزایش 30 درصدی معتکفان در سال جاری
وی از پیش‌بینی افزایش 30 درصدی تعداد معتکفان در سال جاری نیز سخن گفت و عنوان کرد: برنامه ریزی‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری مساجد نیز بسیار خوب صورت گرفته است. 
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی به معتکفان بسته‌ای الهی را برای همراه بردن به اعتکاف پیشنهاد کرد و گفت: بسته‌ای که ما معرفی می‌کنیم و خواستار آن هستیم شامل: قرآن، مفاتیح، نهج‌البلاغه، صحیفه سجادیه، خطبه‌های غدیر و خطبه حضرت زهرا(س) است و آرزومندیم این بسته الهی در مساجد وجود داشته باشد و معتکفان نیز از این بسته بهره‌مند شوند.

captcha