کد خبر: 1407326
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۴
فلاحت‌پیشه:

شکستن فضای ایران‌هراسی ابتکار دولت در حوزه سیاست خارجی است

گروه سیاسی: حشمت‌الله فلاحت‌پیشه درباره ابتکار دولت در حوزه سیاست خارجی گفت: مهم‌ترین ابتکار دولت این است که فضای روانی منفی که علیه ایران را کمرنگ کرد که این ابتکار ضربه‌ای اساسی به فضای ایران‌هراسی در سطح جهانی بود.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره ابتکارات دولت در حوزه سیاست خارجی به ویژه در بحث هسته‌ای گفت: مهم‌ترین ابتکار دولت در سیاست خارجی به ویژه تیم جدید مذاکره‌کننده این است که توانستند فضای روانی منفی که علیه ایران شکل گرفته بود کمرنگ کنند، لذا امکان انجام مذاکرات خارج از فشار فضای بیرونی به خوبی فراهم شد و این ابتکار خوبی بود.

عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس اظهار کرد: من معتقدم این ابتکار ضربه اساسی به فضای ایران‌هراسی در سطح جهانی بود که از حدود ده سال پیش عملا مانع شکل‌گیری هرگونه دیپلماسی در قبال جمهوری اسلامی ایران شده بود.

وی ادامه داد: نوع موضع‌گیری‌ها و پیام‌هایی که رد و بدل می‌شود نشان داد که طرف ایرانی به دنبال تنش‌زدایی است  و همین موضوع باعث شد که عملا بهانه از دشمنان برای ایران‌هراسی گرفته شود و خیلی از طرح‌ها در این رابطه پیاده نشود.

این کارشناس مسائل سیاسی عنوان کرد: من اعتقاد دارم خیلی از تحولاتی که در دنیای امروز و به ویژه منطقه انجام گرفته و می‌گیرد تحولاتی هستند که زیر چتر ایران‌هراسی مخفی مانده بودند که از جمله آنها می‌توان به موضوع تروریسم، سلفی گری وگروه‌های تکفیری در منطقه اشاره کرد.

وی در توضیح این مطلب اظهار کرد: این گونه مسائل به تنهایی  امتیازاتی را علیه جمهوری اسلامی ایران حتی در موضوعات بی‌ارتباط با ایران ایجاد می‌کرد که با برهم خوردن فضای ایران‌هراسی این مسائل نیز از حالت مخفیانه و تحت پوشش ایران‌هراسی خارج شدند و در حوزه مسائل آشکار قرار گفتند وپشت پرده‌های جهانی و منطقه‌ای آنان نیز به خوبی عیان شد.

فلاحت‌پیشه ادامه داد: منتهی زمانی این ابتکار تکمیل می‌شود که تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای به یک توافق قابل اتکا در سیاست خارجی با 5+1 دست پیدا کند. 

وی درباره چشم‌انداز مذاکرات نهایی هسته‌ای اظهار کرد: من از کسانی بودم که از مذاکرات حمایت کردم، اما این حمایت با مفروض گرفتن این است که  توافقنامه باید هدف‌محور باشد.

این استاد علوم سیاسی دانشگاه افزود: من معتقدم وقتی مشخص شده است که این توافقنامه دارای سه هدف کلان و اساسی یعنی روشنگری و شفافیت برنامه هسته‌ای ایران، شناسایی حق هسته‌ای ایران و پایان دادن به تحریم‌ها است که این نشانگر هدف‌محور بودن توافقنامه ژنو است.

فلاحت‌پیشه اظهار کرد: اگر در راستای همان اهداف سه‌گانه حرکت شود تیم مذاکره‌کننده و مذاکرات باید مورد حمایت قرار بگیرد و در غیر این صورت طبیعتا ابتکارعمل دیپلماسی در اختیار طرف ایرانی نیست.

فلاحت‌پیشه درباره کم و کیف انتقادات مطرح شده به توافقنامه ژنو و انتقادی که به روند مذاکرات وارد می داند، اظهار کرد: من انتقاداتی که به دیپلماسی عمومی دولت وارد می شود را تا حدی درست می‌‌دانم. دولت باید بیش از این در سطح افکار عمومی روشنگری را انجام دهد و به جای عصبانیت جواب مخالفین را بدهد.

وی در پایان ابراز کرد: از طرفی اینکه برخی بیان می‌کنند مذاکرات، جام زهر بوده است را قبول ندارم. زیرا مذاکرات تحت نظر شورای عالی امنیت در حال انجام گرفتن است و نمی‌شود گفت که جام زهر یا تعابیری مانند آن نوشیده می‌شود.

captcha