کد خبر: 1415621
تاریخ انتشار : ۱۹ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۰

گسترش همکاری‌های علمی فرهنگی ایران و قزاقستان

شعب خارجی: در دیدار رایزن فرهنگی ایران در قزاقستان با رئیس بخش امور بین‌الملل دانشگاه «ژیمپوی» آلماتی دو طرف بر گسترش همکاری‌های فرهنگی و علمی تأکید کردند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه آسیای مرکزی، اصغر صابری، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قزاقستان به منظور تقویت و ارتقاء روابط علمی و فرهنگی با «گلزیرا یرنا زاراوا»، رئیس بخش امور بین‌الملل دانشگاه «ژیمپوی» آلماتی پایتخت قزاقستان دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار صابری، با مثبت ارزیابی کردن فعالیت‌های مشترک علمی و فرهنگی بین دو مرکز، خواستار توسعه و گسترش بیشتر این روابط شد.

وی به ظرفیت‌های علمی موجود در دانشگاه‌ها و مراکز علمی ایران اشاره و دانشگاه الزهرا(س) تهران را به خاطر پذیرش تنها دانشجوی دختر در همه‌ مقاطع و رشته‌ها، نمونه‌ خوبی برای تبادل و همکاری‌های علمی با دانشگاه ژیمپو آلماتی؛ که با داشتن قدمت 70 ساله، تنها دانشگاهی است که در آن فقط خانم‌ها برای تربیت معلم آموزش می‌بینند، معرفی کرد.

گلزیرا یرنا زاراوا، نیز ضمن استقبال از توسعه‌ این روابط با مراکز علمی و دانشگاهی ایران، خواستار اجرای پروژه‌ها و برنامه‌های علمی و فرهنگی مشترک این دانشگاه با رایزنی فرهنگی ایران در آلماتی شد.

در پایان این دیدار مقرر شد تا برنامه‌های مورد توافق دو طرف، به صورت رسمی از سوی رایزنی فرهنگی ایران در آلماتی به رئیس دانشگاه «ژیمپو» اعلام و پس از هماهنگی، اقدامات عملی برای اجرای آن‌ها فراهم شود.

این برنامه‌ها عبارتند از: «ارسال پیش‌نویس تفاهمنامه‌ همکاری علمی و فرهنگی بین دانشگاه الزهرا(س) و دانشگاه ژیمپو آلماتی جهت امضاء که قبلا نیز اقدامات در این زمینه انجام شده است»، «ایجاد زمینه‌ مبادله هیئت عالی‌رتبه بین دانشگاه ژیمپو و مراکز علمی و دانشگاهی ایران، به خصوص دانشگاه الزهرا(س)».

همچنین از دیگر این برنامه‌ها می‌توان به، «معرفی دو تن از مسئولین و اساتید دانشگاه برای شرکت در دوره فرصت مطالعاتی همراه با مسئولین سایر دانشگاه‌های قزاقستان»، «برگزاری نشست مشترک با موضوعات جایگاه زن و خانواده در تربیت و ارتقاء سطح علمی و اخلاقی جامعه و میزگردهای مشترک علمی و فرهنگی با محوریت بانوان» اشاره کرد.

captcha