کد خبر: 1417576
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۰
شجاعی‌ صائین:

تجدید چاپ قرآن منوط به مجوز ارشاد و دارالقرآن است

گروه ادب: مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی گفت: ناشران قرآن باید برای تجدید چاپ قرآن از وزارت ارشاد و سازمان دارالقرآن مجوز داشته باشند.

علی شجاعی‌صائین، مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به جلسه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان دارالقرآن در رابطه با صدور مجوز تجدید چاپ برای مصاحف شریف گفت: بنابر هماهنگی‌هایی که با سازمان چاپ و نشر دارالقرآن به عمل آمده است، براساس نظر کارشناسی این سازمان، قرآن‌ها بررسی شده و پس از تأیید، مجوز از سوی اداره کتاب وزارت ارشاد صادر خواهد شود.

وی تأکید کرد: آثاری که به تأیید سازمان دارالقرآن نرسیده باشد، مجوز نخواهند گرفت و احیاناً اگر در مسیری غیر از این قرار گیرد و در بازار نشر چنین کتاب‌هایی دیده شوند، باید از ادامه چاپ و نشر آنها جلوگیری شود و با توجه به امکاناتمان ممکن است این نُسخ را جمع‌آوری کنیم.

شجاعی‌صائین ادامه داد: از این پس، قرآن‌ها برای تجدید چاپ هم باید مجوز از سازمان دارالقرآن و هم ارشاد داشته باشند و صدور مجوز از سوی ارشاد براساس تأیید دارالقرآن انجام می‌شود. البته این موضوع از قبل هم وجود داشته است، اما در حال حاضر تلاش می‌شود تا مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد، به حداقل برسد.

بخشی از نظارت بر کیفیت چاپ قرآن بر عهده اداره چاپ است

وی در ادامه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه در این جلسه درباره مقابله با کیفیت نازل چاپ قرآن تصمیماتی گرفته شده یا نه، گفت: بیشتر بحث درباره سلامت محتوای قرآن و جلوگیری از اشتباهاتی که در متن و اعراب آن ممکن است باشد، صحبت شد و این موضوع هم می‌تواند مورد بحث قرار گیرد اما صحبتی درباره آن نشد.

مدیر اداره کتاب درباره مسئولیت نظارت بر کیفیت چاپ قرآن گفت: در این جلسه مدیرکل دفتر چاپ هم حضور داشت و طبیعتاً بخشی از نظارت‌ها بر انتشار قرآن را اداره چاپ از طریق همکاری که با تشکل‌های چاپ، لیتوگرافی و صحافی دارد، عهده‌‌دار خواهد شد و می‌تواند در این جلسات مورد بررسی قرار گرفته و تصمیماتی در رابطه با آن اتحاذ شود، اما فعلاً ما ورودی در این مسئله نداشته‌ایم.

captcha