کد خبر: 1417785
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۹
توسط پژوهشکده تاریخ اسلام؛

همایش «روش‌شناسی مطالعات تاریخی و رهیافت‌های بینارشته‌ای» برگزار می‌شود

گروه اندیشه: گروه روش‌شناسی و تاریخ‌نگاری پژوهشکده تاریخ اسلام درصدد برآمده تا با توجه تحولات عمیقی که رشته تاریخ در سده اخیر پدید آمده است همایشی را با عنوان «روش‌شناسی مطالعات تاریخی و رهیافت‌های بینارشته‌ای» برگزار کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، این همایش 28 و 29 آبان‌ماه سال جاری برگزار خواهد شد و پژوهشگران و صاحب‌نظران می‌توانند چکیده مقالات خود را تا اول شهریورماه و اصل مقالات را تا 15 مهرماه از طریق پست الکترونیکی Ravesh@pte.ac.ir به دبیرخانه همایش ارسال کنند.
«مفاهیم و مقولات فلسفی و معرفت‌شناختی در روش (پیشامدرن، مدرن و پسامدرن)»، «مکتب‌ها، نظریه‌ها و رهیافت‌های روش‌شناختی در مطالعات تاریخی»، «کاربرد روشی تکنیک‌ها و ابزارهای علوم و فنون جدید در پژوهش‌های تاریخی»، «ارزیابی انتقادی تجربه‌ها و روش‌های پژوهشی در ایران و جهان» و «آسیب‌شناسی آموزش و کاربست روش‌های پژوهش در تاریخ در مراکز دانشگاهی ایران» از محورهای اصلی فراخوان این همایش هستند که ذیل هر کدام عناوین و موضوعاتی فرعی پیشنهاد شده است.

به گزارش ایکنا، یکی از اهداف برگزاری این همایش، پرداختن به موضوعات روش‌شناسی مطالعات تاریخی در فضای همکاری‌های میان‌رشته‌ای، بین رشته تاریخ و دیگر رشته‌هاست و عبارت «میان‌رشته‌ای»، توسّعاً بر رویکردهای میان‌رشته‌ای، چندرشته‌ای، بینارشته‌ای و... مشتمل است.
به همین دلیل این همایش تنها منحصر به پژوهشگران رشته تاریخ نیست و طبعاً از حضور محققان دیگر رشته‌ها که دغدغه به‌کارگیری روش‌ها و رویکردهای همسو با رشته تاریخ را دارند، استقبال خواهد شد.
یکی از مهم‌ترین اهداف این همایش تقویت و گسترش همکاری بینارشته‌ای به ویژه با رشته تاریخ است؛ تا از این رهگذر محققان دیگر رشته‌ها به سمت روش‌شناسی مطالعات تاریخی سوق یابند و متقابلاً محققان رشته تاریخ نیز به استفاده از روش‌های علوم دیگر تشویق شوند. از این حیث همکاری‌های روش‌شناسیک میان تاریخ و دیگر رشته‌ها از مطلوبات پژوهشکده تاریخ اسلام در برگزاری این همایش است.
همچنین برگزارکنندگان این همایش، ضمن استقبال از دریافت مقالات از محققان خارجی به زبان‌های انگلیسی، ترکی و عربی، از به‌کارگیری نوآوری‌ها و ابداعات نظری و روش‌شناسانه در مطالعات تاریخی حمایت خواهند کرد.
لازم به ذکر است که مجموعه مقالات پذیرفته شده در این همایش در مجموعه‌ای مجزا و درخور منتشر خواهد شد.
گفتنی است این همایش نقطه آغازی است بر سلسله همایش‌های روش‌شناسی و مطالعات فلسفه تاریخ که مقرر است به صورت دوسالانه در پژوهشکده تاریخ اسلام برگزار گردد. از این منظر، همایش حاضر پیش درآمدی بر موضوع «تحولات نظری و روش‌شناسیک در قلمرو دانش تاریخ» به شمار می‌رود که در نوبت بعدی این سلسله همایش‌ها، در دستور کار هیئت برگزار کننده قرار خواهد گرفت.

captcha