کد خبر: 1418468
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۳
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:

مدیریت حوزه اقتصادی کشور، کم‌بازده و بی‌تفاوت به مشکلات محیطی است

گروه اقتصاد: یک نماینده مجلس تأکید کرد: یکی از مشکلات اساسی در کشور ما در انجام امور به ویژه اقتصادی، موضوع مدیریت است؛ این سیستم مدیریتی بسیار ناکارآمد، کند، پرهزینه، کم‌بازده و در بعضی جاها نسبت به مشکلات محیط پیرامون، بی‌تفاوت است.

سیدعبدالکریم هاشمی‌نخل‌ابراهیمی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، درباره دلایل مطرح شدن موضوع مدیریت جهادی در شعار سال جاری از جانب مقام معظم رهبری با بیان مطلب فوق افزود: اگر با حرکت کند مسائل را پیش ببریم، ره به جایی نخواهیم برد و نمی‌توانیم بر مشکلات مختلفی که از جمله در حوزه اقتصاد و فرهنگ داریم غلبه کنیم و خود به خود آسیب دیده و دشمنان ما هم چشم امید به این بسته‌اند که ما از ناحیه اقتصاد و فرهنگ آسیب ببینیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پاسخ به پرسشی درباره دلایل مطرح شدن واژه «جهادی» در این شعار اظهار کرد: تعبیر جهاد به خاطر احساس خطر است؛ چون اگر تورم و بیکاری در کشور ما متوقف نشده و رشد کند و اگر قدرت اقتصادی ما افزایش پیدا نکند ما نخواهیم توانست بر مسائل غلبه کرده و خود به خود دچار مشکلات داخلی شدید خواهیم شد و در این صورت، دشمن هم با تحریم‌ها و دیگر ترفندها ما را با مشکل مواجه کرده و ما هم با ندانم‌کاری و سهل‌انگاری کشور را با مشکل مواجه خواهیم کرد.
نماینده رودان، جاسک و میناب در خانه ملت تاکید کرد: مدیران در رده‌های مختلف باید به اوضاع و احوال کشور و مخصوصا امور اقتصادی، مسلط باشند. مشکلات کنونی ناشی از ضعف اقتصادی و کمبود بودجه نیست؛ بلکه ناشی از نبود فکر و عزم است و اگر این عزم باشد مشکلات هم حل خواهند شد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا مدیریت جهادی، مسیر توسعه همه‌جانبه کشور را فراهم می‌کند؟ اظهار کرد: قطعا همینطور است. ما در این زمینه دارای تجربه هستیم و بعد از انقلاب هنگامی‌که جهاد سازندگی تشکیل شد مشکلات عدیده‌ای مخصوصا در روستا‌ها وجود داشت اما جهاد سازندگی بدون مشکلات دست‌و‌پا گیر بوروکراتیک و با یک روش نوین انقلابی، کار را شروع کرده و بسیاری از کارها را پیش برد. از وقتی که وظایف جهاد سازندگی تغییر کرده و به دستگاه‌های دیگر داده شد دوباره مشکلات شروع شد. مدیریت جهادی، نیازمند کار انقلابی است و برای تحقق آن باید کمی آسایش و آرامش را کنار گذاشت.
هاشمی در پاسخ به پرسشی درباره ارتباط مطرح شدن مدیریت جهادی با تحریم‌های اقتصادی بین‌المللی اظهار کرد: ما اکنون در یک جنگ اقتصادی هستیم؛ جنگی که دشمن احساس کرده نمی‌تواند مستقیم با ابزارهای سخت وارد شده و ما را با مشکل مواجه کند؛ بنابراین برای تسلیم کردن ایران به فشار اقتصادی روی آورده است؛ بنابراین قطعا تحریم‌های اقتصادی در مطرح شدن این موضوع دخیل بوده است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا مدیریت جهادی به معنای انزوای از جهان خارج است؟ گفت: مدیریت جهادی ارتباطی با انزوای از جهان ندارد. اگر ما در درون قوی باشیم و برای برطرف کردن نیازها، به توانمندی‌های داخلی و سرمایه‌های انسانی خود که اکنون نسبت به آنها بی‌اعتنا هستیم، اتکا کنیم، بسیار قدرت پیدا کرده و در این صورت تعاملات ما با جهان خارج بیشتر خواهد شد و بسیاری از کشورها نیازمندی‌های خود را از طریق نقاط قوت ما برطرف خواهند کرد. مطرح شدن مدیریت جهادی به این دلیل است که اگر خطری خارجی اقتصاد ما را تهدید کرد ما در داخل بتوانیم آن را پاسخ دهیم و مشکلات را حل کنیم.

captcha