به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی در مراسم اختتامیه کنگره بینالمللی سبط النبی امام حسن(ع) که شامگاه دیروز برگزار شد به بیان نکاتی در مورد سیره امام مجتبی(ع) پرداخت و ضمن این که بعضی از صفحات تاریخ را که مطالبی راجع به ایشان بیان کرده است از صفحات نامیمون تاریخ خواند و بر لزوم مهذب شدن آنها تأکید کرد، گفت: ما باید از قرآن و عترت برای شناخت ایشان استفاده کنیم.
افتخاری با اشاره به فضائل امام حسن(ع) براساس قرآن، به ذکر فضائل ایشان، از جمله مصداق آیه تطهیر بودن، مصداق آیه مباهله بودن و از مصادیق ابرار بودن پرداخت و افزود: پدر ایشان کسی است که نفس و جان پیامبر(ص) است و ایشان در دامان فاطمه(س) تربیت یافته و پرورش یافته است که از مصادیق همان آیه تطهیر است.
وی افزود: توجه به این مطالب کمک میکند که ما چهره تاریخ را از بعضی تحریفات پاک کنیم. باید توجه کنیم که ایشان هم فرزند شهید بودند، هم برادر شهید بودند و هم پدر شهید بودند و باید پرسید چگونه ممکن است که چنین شخصیتی از جهاد در راه خدا بگریزند و تن به صلحی بدهند که مورد رضایت خداوند نبود. ما اگر شبهاتی را که در این موارد وجود دارد کنار هم قرار دهیم میبینیم که چقدر در حق ایشان ظلم شده است؛ در حالی که ایشان حتی توسط پیامبر(ص) مورد توصیه قرار گرفته است.
افتخاری همچنین به نقش امام حسن(ع) در خاموش کردن آتش فتنهها در دوران امامت خویش خبر داد و گفت: در زمان محاصره خلیفه سوم ایشان و امام حسین(ع) به او آبرسانی کردند تا آتش فتنه را کور کنند و نگذارنند که وحدت میان مسلمانان از بین برود.
وی با اشاره به لزوم توجه به آموزههای امام حسن(ع) برای امروز ما، گفت: ما باید برای بصیرت و دشمنشناسی و گسترش این امور در جامعه، از طریق فرمایشات این بزرگواران برنامهریزی کنیم. ما باید کلام ایشان را بشناسیم که فرمودند «لو علم الناس محاسن کلامنا لاتبعونا».
رئیس دورهای پارلمانهای زنان جهان اسلام ادامه داد: ما باید بانوانی تربیت کنیم و باید برنامهریزی کنیم برای تربیت بانوانی که بصیرت داشته باشند و در خانواده خود بصیرتبخشی کنند و در حقیقت دامانی بصیرتبخش داشته باشند.
وی در پایان با تأکید مجدد بر این مطلب که نباید برای شناخت امام حسن(ع) بر تاریخ تکیه کرد، گفت: ما باید شخصیت حضرت را نه از تاریخ بلکه از کلام ایشان بشناسیم و برای مثال میتوانیم زیارت جامعه کبیره را تحلیل و بررسی کنیم و از روایات تفسیریای که ایشان دارند، شناخت خود را از ایشان بگیریم و نسبت به اینها برنامه جامعی داشته باشیم تا در پیچ و خم تاریخ و تاریخ نوشتهها دچار سرگردانی نشویم.