کد خبر: 1422015
تاریخ انتشار : ۰۳ تير ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۱
کرمانی عنوان کرد:

رمضان مختص روزه داران نیست، با دوری از گناه همه از برکات رمضان بهره ببریم

گروه جامعه: قرآن پژوه کشورمان با اشاره به اینکه افرادی که موفق به روزه گرفتن نمی‌شوند نیز می‌توانند از برکات ماه رمضان بهره مند شوند، گفت: افرادی که روزه نمی‌گیرند به واسطه دوری از گناه از برکات این ماه بهره ببرند.

حجت الاسلام ‌و‌المسلمین محسن کرمانی، مدرس حوزه علمیه و قرآن‌پژوه در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) یکی از مصادیق ادب در ماه رمضان را نگه داشتن حرمت مقدسات و احکام دین دانست و گفت: ماه رمضان ماه خداست و حریمی دارد، روزه خواری در ملاء عام حرمت ماه رمضان را می‌شکند ولو اینکه فرد مسافر باشد یا اصلا اعتقادی به روزه ندارد ولی اگر ادب کند و حرمت این ماه را نگه دارد خداوند او را عاقبت به خیر خواهد کرد.

همه از برکات  و فیوضات ماه رمضان بهره‌مند خواهند شد

وی افزود: ماه رمضان ماهی است که رحمت و لطف خداوند به همه بندگان اهدا و همه انسان‌ها از برکات و فیوضات این ماه خدا بهره‌مند خواهند شد و اگر در این ماه دستورات الهی را به خوبی رعایت کنیم خداوند هم در مقابل، الطاف خود را سرازیر می کند.

فراهم شدن بستر دوری از ناهنجاری‌ها در ماه رمضان

حجت‌الاسلام کرمانی تصریح کرد: فضای معنوی که در سطح جامعه در ایام رمضان ایجاد می‌شود بستر دوری از ناهنجاری‌ها را فراهم می‌کند و حتی افرادی که روزه نگرفته‌اند تلاش خواهند کرد که از این گناهان دور باشند و این مهم از آثار بی‌انتهای ماه رمضان است.

آنهایی که روزه نمی گیرند هم بر سر سفره افطار بنشینند

این مدرس حوزه علمیه اظهار کرد: افرادی که بیمار هستند و یا بنا به دلایل شرعی توان روزه‌گرفتن ندارند می‌توانند حتی با بیدارشدن زمان سحر و حضور بر سر سفره افطار و مساجد جو این ماه را به خوبی لمس کرده و از فضای معنوی این ماه بهره برده و دل را به نور این ماه جلا دهند.

وی تاکید کرد: خداوند در ماه رمضان تنها به روزه‌داران توجه نمی‌کند بلکه همه بندگان خود را مورد توجه قرار داده و ثواب هر ذکر را هزاران برابر و هر آیه را که قرائت کنیم را برابر ختم قرآن پاداش عطا خواهد کرد.

حجت‌الاسلام کرمانی با اشاره به صفحه 95  امالی الصدوق که در آن به نقل از پیامبر آمده است که «أَفْضَلُ الْأَعْمَالِ فِی هَذَا الشَّهْرِ الْوَرَعُ عَنْ مَحَارِمِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ؛ برترین عمل این است که انسان در ماه مبارک رمضان گناه نکند»، گفت: افرادی که روزه نمی‌گیرند به واسطه دوری از گناه از براکات ماه بهره ببرند.

از شکسته شدن حرمت ماه رمضان جلوگیری شود

کرمانی در ادامه بیان کرد: مسئولان و نهادهای مرتبط فرهنگی و دینی  باید در خصوص احیای فریضه روزه و حرمت ماه مبارک رمضان اهتمام لازم را داشته تا از شکسته شدن حرمت این ماه جلوگیری شود.

وی افزود: جلوگیری از تظاهر به روزه‌خواری در این ماه مبارک، یکی از مواردی است که می‌تواند در حفظ حرمت این ماه موثر باشد و بهتر است افرادی که بنا به دلایلی موفق به کسب فیض از روزه‌داری نمی‌شوند حرمت این ایام را نگه داشته و روزه‌داران را در این مسیر یاری کنند و مطمعنا خداوند هم ثوابی برای این عمل آنها در نظر خواهد گرفت.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی دماوند، ادامه داد: باید همه ما خود را برای حضور در این ماه مبارک، آماده کنیم تا بتوانیم به بهترین شکل ممکن از فضایل بی شمار آن بهره مند شویم.

تنها روزه‌دار بودن مطرح نیست؛ گره از مشکل دردمندان باز کنیم

این مدرس حوزه علمیه بیان کرد: در این ماه تنها روزه‌دار بودن مطرح نیست، قرائت قرآن، اطعام روزه‌داران، گره‌گشایی از دردمندان و پرداختن به فرایض دیگر از مواردی است که افرادی که موفق به روزه گرفتن نمی‌شوند می‌توانند با پرداختن به آن از آثار این ماه بهره‌ببرند.

وی در پایان گفت: نگه داشتن حرمت روزه‌داران و ماه رمضان مسیری است که هر کس در آن قدم بگذارد کمتر گمراه شده و موجبات رضایت خداوند را فراهم خواهد کرد و نسبت به کسانی که روزه نداشته و حرمت هم نگه نمی‌دارند بیشتر موجب لطف قرار خواهند گرفت.

captcha