کد خبر: 1429564
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۴
لاریجانی انتقاد کرد:

سالیانه ۱۲۰ هزار سقط غیرشرعی در کشور انجام می‌شود

گروه سلامت: رئیس مجلس گفت: سالیانه ۲۲۰ هزار سقط جنین در کشور صورت می‌گیرد که ۱۲۰ هزار مورد آن غیرقانونی و غیرشرعی است. مسئله سقط چه به صورت قانونی و چه غیرقانونی باید مدنظر وزارت بهداشت قرار بگیرد و اقدام لازم را برای سامان دهی این امر صورت بگیرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش روز جهانی جمعیت که در سالن اجتماعات دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، طی سخنانی روند جمعیتی کشور را در شرایط مطلوبی دانست و گفت: اما با این وجود سمت دهی آن مطلوب نیست. نرخ ازدواج، نرخ طلاق و فاصله باروری‌ها بیانگر آن است که شرایط امروز ما در حال تغییر است.
لاریجانی با بیان اینکه در این زمینه آمارهای بسیار متناقضی ارائه می‌شود، ادامه داد: هم اکنون وزارت بهداشت میزان باروری را 1.8 اعلام کرده است در حالی که مرکز پژوهش‌‌های مجلس شورای اسلامی براساس بررسی که در سال 90 انجام داده است، نرخ باروری را به طور متوسط 1.61 دانسته است. این مرکز همچنین رقم 1.49 را برای مناطق شهری، 1.93 را برای مناطق روستایی و 1.18 را برای نقاط شهری استان تهران پیش بینی کرده است.
وی تصریح کرد: بر همین اساس سیاست‌های کلی نظام در مجمع تشخیص مصلحت تنظیم و در 14 بند توسط مقام معظم رهبری ابلاغ گردیده است که سه عامل تعیین کننده جمعیت همچون زاد و ولد در بندهای یک تا پنج، مهاجرت در بند 12، مرگ و میر در بند 6 و ملاحضات مدیریتی در سایر برنامه‌ها مورد توجه قرار گرفته است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مسئله جمعیت در کشور یک موضوع چندی بعدی است و باید به تمام ابعاد آن توجه شود، گفت: به عنوان مثال اگر درصددیم به موضوع جمعیت بپردازیم باید به مسائل دیگر آن از قبیل موضوعات آبی نیز دقت نظر داشته باشیم که در شرایط مطلوبی قرار ندارد.

اجماع مشخصی در بین کارشناسان جمعیتی وجود ندارد
وی خاطرنشان کرد: یکی از مهم ترین چالش‌های کنونی حوزه جمعیت این است که در بین کارشناسان این حوزه اجماع مشخصی در این زمینه وجود ندارد. برخی از کارشناسان جمعیت شناسی بر این باورند که کاهش باروری در ایران یک امر مقطعی است و متاثر از مسائل بیکاری و اقتصادی است اما باروری نسلی هنوز دچار بحران نیست و معتقدند جمعیت در آینده به 100 میلیون نیز می‌رسد و در همان رقم نیز ثابت می‌ماند و باید بیشتر بر روی توسعه متمرکز شد.
لاریجانی در تکمیل این بخش از سخنان خود، افزود: ولی گروهی دیگر معتقدند روند باروری نسلی در حال کاهش است و با ادامه روند فعلی در آینده شاهد رشد منفی جمعیت خواهیم بود. در یک بررسی آماری مشخص شده است یکی از دلایل اصلی تک فرزندی مردان عدم امنیت شغلی است. این بررسی نشان داده افراد بیکار هفت برابر افرادی که شاغل هستند انگیزه تک فرزندی بیشتری دارند.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در ادامه این بررسی آماری آمده است: مردانی که همسرانشان شاغل هستند انگیزه تک فرزندی بیشتری دارند و مردان و زنانی که تمایلات فردگرایی و لذت‌گرایی دارند بیشتر تک فرزند هستند. ولی به طور کلی تحولات فرهنگی و اجتماعی در جامعه باعث ایجاد این بینش‌ها شده است.
ترجیح تک فرزندی در افراد معتقد و مذهبی کمتر است
وی با تاکید بر اینکه ترجیح تک فرزندی در افراد معتقد و مذهبی کمتر است، ادامه داد: نباید به صورت دست پاچه و عجولانه عمل کرد بلکه باید دقیق و حساب شده در این زمینه وارد عمل شد. برخی از مشوق‌ها که برای اصلاح نرخ باروری دیده شده بار مالی زیادی دارد. طرحی که 12 هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرای نیاز دارد مسلما در شرایط فعلی کشور قابل اجرا نخواهد بود و باید مشوق‌های مناسب با شرایط کشور در نظر گرفته شود.
لاریجانی یادآور شد: براساس بررسی صورت گرفته افزایش مرخصی زایمان حدود هشت درصد و در نظر گرفتن خانه داری به عنوان شغل و بیمه بازنشستگی زنان نیز 33 درصد در ترغیب زنان برای فرزندآوری موثر بوده است. بنابراین باید از برخی مشوق‌ها که تاثیر زیادی در اراده افراد ندارند پرهیز شود.

سالیانه 120 هزار سقط غیرشرعی در کشور انجام می‌شود
وی در بخش پایانی سخنان خود گفت: طبق آمارهای وزارت بهداشت سالیانه 220 هزار سقط جنین در کشور صورت می‌گیرد که 120 هزار مورد آن غیرقانونی و غیرشرعی است که آمار قابل توجهی است. مسئله سقط چه به صورت قانونی و چه غیرقانونی باید مدنظر وزارت بهداشت قرار بگیرد و اقدام لازم را برای سامان دهی این امر صورت بگیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: جدایی از مسائل جمعیتی و باروری، سقط جنین قتل نفس است و در جامعه اسلامی نباید شاهد بروز آن باشیم چرا که بسیاری از مشکلات فرهنگی نیز ناشی از همین موضوع است. بنابراین اگر لازم است قوانینی را هم تصویب کنیم باید در این خصوص بررسی‌ها و اقدامات لازم صورت پذیرد.

captcha