کد خبر: 1436558
تاریخ انتشار : ۱۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۹
نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس:

عملکرد اقتصادی یکساله دولت مثبت است/ رکود؛ بزرگ‌ترین مانع

گروه اقتصاد: ندیمی، عملکرد اقتصادی یکسال گذشته دولت یازدهم را مثبت ارزیابی کرد و گفت: بزرگ‌ترین مانع بر سر راه فعالیت اقتصادی دولت، رکودی است که اکنون در اقتصاد ایران وجود دارد.

ابوذر ندیمی، نایب‌رئیس‌ اول کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در پاسخ به پرسشی درباره نقاط قوت و ضعف عملکرد اقتصادی حدودا یکسال گذشته دولت یازدهم اظهار کرد: دولت چند موضوع را شناسایی کرده  که اولین اقدام اقتصادی آن، در رابطه با آثار برون‌مرزی بوده است که در حال تلاش است تا آثار واقعی و روانی تحریم را کاهش دهد که از این جهت در خور تحسین است. دومین حوزه، این است که به جای پرداختن به امور روزمره، به شاخص‌ها، از جمله موضوع تورم پرداخته است  که تا حدی موفق شده است و امیدواریم ادامه پیدا کند.

وی افزود: اخیرا دولت وارد بحث خروج از رکود شده است و با 7 هزار میلیارد تومان مصوبه در این زمینه، این امید وجود دارد که اگر دولت تلاش کند، اقتصاد تغییر خواهد کرد. براین اساس باید قبول کنیم که اگر دولت که بیشترین نقش در اقتصاد کشور را دارد، خودش و پروژه‌های عمرانی‌اش را متحول کند، موفق خواهد شد. در بعد قوانین، لایحه بودجه را به موقع تنظیم کرده است و اگر لایحه برنامه ششم را هم قبل از عید تنظیم کند و به موقع ارائه دهد، کار مناسبی است. از جهت معوقات و مباحث پولی و بانکی و بازار سرمایه، عملکرد دولت متوسط است؛ یعنی جا برای کار وجود دارد. 

نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، تأکید کرد: در مورد مسائل مربوط به اقتصاد سیاسی و مسائل مانند آن، اقدامات دولت قابل اعتنا است و بنده به عنوان نایب رئیس اول کمیسیون اقتصادی مجلس، معتقدم رویکردهای دولت در اقتصاد مثبت است اما باید در حوزه عمل و نتیجه هم بیشتر پایداری کرده و پیگیر امورباشد.

وی در پاسخ به این پرسش که مهم‌ترین موانعی که در بعد اقتصادی، پیش‌روی فعالیت دولت وجود دارند، کدامند؟ اظهار کرد: مهم‌ترین مبحث، همین موضوع رکود است و اگر دولت مشکل رکود را حل کند بقیه مسائل هم حل می‌شود. دولت برای حل رکود باید اموری همانند مشکل نقدینکی را حل کند، پروژه‌ها را به اتمام برساند، بازار سرمایه را به رویکردهای جدید سوق دهد و .... بنابراین بر این اساس بنده معتقدم اگر دولت رکود را مدیریت کند بقیه مسائل هم حل می‌شود.

ندیمی در پایان در پاسخ به پرسشی درباره تلاش برخی برای توجه بیش از حد به عملکرد اقتصادی دولت قبل، اظهار کرد: فرافکنی کار بدی است اما گزارش‌دهی کار بدی نیست. اگر بنا باشد که با اقدامات دولت قبل، عملکرد خود را توجیه کنیم، طبیعتا می‌تواند مشکل‌زا باشد اما اگر منظور، ارائه گزارش باشد، کار خوبی است؛ بنابراین نگاه به گذشته لازم است اما توقف در گذشته مناسب نیست. اشکال ندارد که آمارهای واقعی گذشته را ارائه دهیم ولی اگر در آن توقف کنیم، مشکلات اقتصادی ما حل نخواهد شد.

مطالب مرتبط
captcha