حسین نوشآبادی، معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره کتابسازی در حوزه آثار دینی و قرآنی گفت: سیاست وزارت ارشاد، حمایت از چاپ و انتشار کتابهایی است که در راستای تحکیم مسائل فکری و عقیدتی مردم باشد و در صدر همه این مسائل توجه به معارف اسلامی، ترویج تفکر قرآنی و اندیشه دینی در جامعه است.
وی افزود: با توجه به اینکه محتوای نظام ما دینی است، از این رو ما با در نظر گرفتن چارچوبهای سیاست کلی نظام جمهوری اسلامی که در رأس آن حمایت و پشتیبانی از ترویج تفکر و اندیشه قرآنی است، قطعاً نسبت به چاپ کتابهای مرتبط در حوزه دینی تلاش خواهیم کرد.
نوشآبادی در ادامه گفت: البته کتابهایی که بدون ایجاد هر گونه حاشیه و شبهه باشد، مورد حمایت قرار میگیرد؛ چرا که ما نمیتوانیم به نام دین و معارف اسلامی برای کتابهایی که از قابلیت لازم برخوردار نیستند، مجوز چاپ و نشر صادر کنیم.
حمایت دولت از کتابهای دینی با محتوای وزین
وی تصریح کرد: به هر حال گروه و تیمی که مسئولیت ارزشیابی کتابهای دینی و معارف اسلامی را دارد، با دقت نظر به موضوع خواهند پرداخت و سعی خواهیم کرد کتابهایی مورد حمایت و نشر قرار گیرند که از قابلیت بالایی برخوردار بوده و محتوای وزینی داشته باشند.
معاون حقوقی وزیر ارشاد با اشاره به اولویت چاپ کتاب در کشور بیان کرد: ممکن است برخی از کتابها و موضوعاتی که دارای اشکالات و شبهاتی است، در شورای ارزشیابی مورد توجه قرار گیرد و نسبت به حمایت از چاپ آن اقدامی انجام نشود، از این رو ما سعیمان این است که در چارچوب منابع و مصالح دینی و اسلامی حرکت کنیم و اولویتمان هم حمایت از چاپ و نشر کتابهایی است که در این چارچوب باشد.
ناکارآمدی و ضعف قانون در جلوگیری از کتابسازی
نوشآبادی با اشاره به ضعف قانون در جلوگیری از کتابسازی به ویژه در حوزه دین گفت: قوانین قبلی در بحث کپیرایت و تعرض به مالکیت معنوی و ادبی، ناکارآمد و ناقص بوده و ما با ارائه و تنظیم لایحه جامع حمایت از حقوق مالکیت معنوی، ادبی و هنری خلأها را پُر کردیم و قانون جامعی در این زمینه ارائه شده است که میتواند برخی از این دغدغهها و نگرانیها را که در حوزه کپیرایت وجود دارند، برطرف کرد.
وی ادامه داد: امیدواریم با نهایی شدن قانون حقوق جامع مالکیت ادبی و هنری و حقوق مرتبط در دولت و مجلس از یک قانون جامع و کامل برخوردار باشیم که بتواند نگرانیهایی را که در حوزه معارف دینی یا حوزههای دیگر وجود دارد، رفع کند.
سیاست دولت حمایت از حقوق مؤلفان است
نوشآبادی با اشاره به سیاست وزارتخانه در زمینه حمایت از حقوق مؤلفان اظهار کرد: سیاست نظام جمهوری اسلامی، دولت و وزارت ارشاد حمایت از حقوق مؤلفان، مصنفان و کسانی است که آثار فاخر هنری و ادبی تولید کنند؛ البته بخشی از حقوق مالکیت معنوی در بخش صنعتی و در زمینه اختراعات و ابتکارات است که متولی آن وزارت ارشاد نیست.
معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزیر ارشاد با اشاره به برگزاری همایش «مالکیت معنوی آثار ادبی و هنری و حقوق مرتبط» گفت: این همایش گامی برای نزدیک شدن به هدفمان بود و استقبال جامعه فرهنگی و حقوقدانان و بازتابی که این حرکت داشت، منجر به جهش مثبت این حرکت در راستای تبیین و تصویب نهایی این قانون خواهد شد.