کد خبر: 1438453
تاریخ انتشار : ۲۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۹
منصوری آرانی:

شکستن حباب ایران‌هراسی، پیروزی بزرگ دولت در حوزه سیاست خارجی است

گروه سیاسی: عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: در روند مذاکرات ما توانستیم حباب ایران‌هراسی را که صهیونیست‌ها میلیارد‌ها دلار برای آن خرج کرده بودند و آمریکایی‌ها و غربی‌ها می‌خواستند از ایران غول ترسناکی را ترسیم کنند، از بین ببریم.

عباسعلی منصوری آرانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در یک ارزیابی کلی از عملکرد یک‌ساله دولت گفت: من فکر می‌کنم دولت در سیاست خارجی و اقتصاد موفق بوده است، اما در حوزه فرهنگ احتیاج به کار بیشتری است و هنوز به صورت ملموس کار خاصی مشاهده نشده است. در حوزه علمی و آموزشی نیز کار خاصی دیده نشده است.

وی افزود: بنابراین در یک جمع‌بندی کلی می‌توان گفت دولت در این یکسال امید را در مردم بارور کرده است و لذا دولت به لحاظ عملکردی سال نسبتا موفقی را پشت سرگذاشته است.

منصوری درباره عملکرد دولت در حوزه سیاست داخلی به ویژه وضعیت تعامل قوا با یکدیگر و همچنین نگاه دولت به احزاب گفت: تعامل قوا با یکدیگر در یکسال اخیر بهتر شده است. یعنی رؤسای قوای سه‌گانه با همدیگر تعمل و هماهنگی خوبی داشته‌اند و از طرفی در سطوح پایین‌تر نیز روابط قوا نسبتا مطلوب بوده است.

وی عنوان کرد: درباره رابطه دولت با احزاب می توان گفت در ایران حزب به معنای واقعی وجود ندارد اما با این اوصاف گروه‌ها و جریانات سیاسی در یک فضای بازتر و بهتر نسبت به گذشته فعالیت می‌کنند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره عملکرد دولت در سیاست خارجی به ویژه دیپلماسی دولت در مذاکرات هسته‌ای  اظهار کرد: در زمینه مذاکرات هسته‌ای باید معدل عملکرد دولت را نگاه کرد. در روند مذاکرات ما توانستیم حباب ایران‌هراسی را که صهیونیست‌ها میلیارد‌ها دلار برای آن خرج کرده بودند و آمریکایی‌ها و غربی‌ها در تلاش برای آن بودند تا از ایران غول ترسناکی را ترسیم کنند که می‌خواهد بمب و سلاح هسته‌ای بسازد و سلاح‌های نامتعارف داشته باشد و هنجارهای بین المللی را بشکند، از بین ببریم.

منصوری تأکید کرد: تیم دیپلماسی ایران توانست با حضور متعدد در مطبوعات و رسانه‌های غربی و نوشتن مقالات سوار جریان تبلیغات خود غربی‌ها شود و رسانه‌های غربی نیز چون مجبور بودند مذاکرات را رصد کنند فرصت‌هایی برای ما از این طریق ایجاد شد تا برای مردم دنیا تبیین کنیم که ایران به دنبال آن است که NPT  را به معنای واقعی کلمه و در تمام بندها و مفادش اجرایی کند.

رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و انگلیس اظهار کرد: بحث ما در مذاکرات هسته‌ای مبتنی بر منطق  و استدلال بین‌المللی است و توانستیم از این فضای ایجاد شده منطق و خواست ایران را به مردم دنیا منتقل کنیم زیرا دولت‌های غربی خیلی از این مسائل را می‌دانند اما با تبلیغات نمی‌گذارند مردم از این مباحث آگاه شوند و این بزرگترین پیروزی ما در بحث مذاکرات هسته‌ای بود.

منصوری تأکید کرد: از سوی دیگر ما در روند مذاکرات تاکنون چیزی را از دست ندادیم. درست است که ما ژنو3 را امضا کردیم و مذاکرات وین را ادامه می دهیم ولی تا به امروز چیزی از دست نداده‌ایم. ما در ژنو3 چارچوب‌ها را مشخص کردیم، اما مواد و محتوا به وین موکول شد.

وی یادآور شد: براین اساس ما تاکنون نیازهای داخلی خودمان را در مذاکرات لحاظ کرده‌ایم و این نیازها در مفاد توافق نهایی هم ذکر خواهد شد. روند تدریجی شکست تحریم‌ها نیز موفقیت‌آمیز بوده است و آمریکا دیگر نمی‌تواند اجماع بین‌المللی را که براساس قطعنامه‌ها ایجاد کرده بود مجددا برقرار سازد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیات خارجی مجلس تصریح کرد: در عین حال یک اعتماد به نفسی به ما داده شد که فارغ از بحث مذاکرات روی پای خود بایستیم و توجه زیادی به زیاده‌خواهی‌های غرب نکنیم. در مجموع براساس آنچه که تاکنون بوده است موفقیت‌ها و آورده‌های ما بیشتر از آن چیزی بوده است که از دست داده‌ایم.

منصوری درباره عملکرد دولت در حوزه جهان اسلام گفت: دکترین سیاست خارجی نظام در اختیار دولت‌ها نیست بلکه توسط مقام معظم رهبری تدوین، تصویب و تأیید می‌شود و شورای عالی امنیت ملی آن را عملیاتی می‌کند. براین مبنا دکترین کلی سیاست خارجی نظام مبتنی بر ارتباط گسترده با جهان اسلام و کشورهای همسایه است.

وی ادامه داد: بنابراین هنر دولت‌ها در چگونگی اجرایی کردن این دکترین است. به نظر من، در اجرایی کردن این دکترین در یکسال گذشته نسبت به قبل موفق‌تر بوده‌ایم و مختصات روابط منطقه‌ای را به گونه‌ای تغییر دادیم که حاصلش موفقیت‌آمیز بوده است.

منتخب مردم کاشان، آران و بیدگل در مجلس اظهار کرد: هر چند که استکبار جهانی به دنبال پیاده‌سازی سناریوهای خود در سوریه و عراق بوده‌اند اما با همه این اوصاف مجموعه نظام در سوریه موفق بوده است، اما در عراق باید ورود بهتر و بیشتری داشته باشیم، لذا باید فعالیت دیپلماتیک بیشتری را در عراق پیش بگیریم.

منصوری افزود: در حوزه خلیج فارس نیز در یکسال اخیر روابط بهتری با کویت، قطر، عمان و حتی امارات داشته‌ایم و حالت ستیزه‌آمیز عربستان با ایران نیز کاهش یافته است و میل به افزایش ارتباط دارد. در این میان شرایط بحرین ویژه است و دیپلماسی خاص خود را طلب می‌کند.

وی در پایان درباره نوع روابط با سایر همسایگان در یکسال اخیر گفت: روابط با ترکیه بهبود یافته است و باید بر سر چالش‌های اساسی منطقه با آنها گفت‌وگو کنیم. در مورد افغانستان نیز با توجه به انتخابات اخیر این کشور باید دیپلماسی فعال‌تری داشته باشیم، زیرا افغانستان زمینه‌ساز جریانات سیاسی ویژه‌ای است و لذا باید نگاه ویژه‌ و خاصی نیز نسبت به این کشور و تحولات سیاسی آن داشته باشیم.

captcha